Gülben Ergen'in Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 37'nci Anaokulunu Eskişehir'de Açtı - Son Dakika
Güncel

Gülben Ergen'in Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 37'nci Anaokulunu Eskişehir'de Açtı

Gülben Ergen\'in Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 37\'nci Anaokulunu Eskişehir\'de Açtı

GÜLBEN Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği', Türkiye genelindeki 37'nci anaokulunu Eskişehir'de açtı.

22.04.2017 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜLBEN Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği', Türkiye genelindeki 37'nci anaokulunu Eskişehir'de açtı.

71 Evler Mahallesi Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapımı tamamlanan anaokulunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, sanatçı Gülben Ergen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende çocuklar halk oyunları gösterisi sundu.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik törende yaptığı konuşmada, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza çok daha uzun ve eşit şartlarda eğitim imkanı tanımak hepimizin görevi. Bu görevi üstlenen sivil toplum kuruluşlarımızda var. Çocuklar Gülsün Diye Derneği de bunlardan bir tanesi. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah ilimizde yapılan bu anaokulu ilimizin okul öncesi eğitiminde önemli katma değer sağlayacaktır diye düşünüyorum. Katma değer elbette ki ülkemizin katma değerine dönüşecek" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de konuşmasında, 2 derslik ve oyun bahçesi olmak üzere 500 metrekarelik bir alana yapılan anaokulunda 100 öğrencinin okul öncesi eğitim göreceğini söyledi. Sanatçı Gülben Ergen'e teşekkür eden Özen, okulun bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılaşacağını söyledi.

HEDEF 81 İLDE 81 ANAOKULU

Sanatçı Gülben Ergen, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı öncesinde Eskişehir'deki anaokulu açmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi. Ergen şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği muhteşem bir bayram yarın 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklar gülsün diye bugün bir gün önceden gelip çocuklara anaokulu hediye etmenin gururu içerisindeyim. Dünyada hiçbir çocuğun birbirinden farkı yoktur. Çocuklar için maalesef fırsat eşitsizliği vardır. Ben dünyada özellikle ülkemizde hiçbir çocuk okul öncesi almadan çocukluğunu yaşasın istemiyorum. Her çocuk anaokuluna gitmelidir. Eğitimine sonra daha sağlıklı, daha özgüven içerisinde devam etmelidir. Çocuklar Gülsün Diye Derneği bugün 37'nci anaokulunu açıyor. Yolumuz böyle devam edecek. İnşallah 81 ilde 81 anaokulu oluncaya kadar. Okulumuza emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığına bize bu imkanı ve fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Okulumuzu öncelikle annelere emanet ediyorum. Her şey annelere, kadınlara emanet edilirse daha güzel olur."

Yapılan konuşmaların ardından Vali Azmi Çelik, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Gülben Ergen ile oğulları Atlas, Mustafa Ares ve Güney anaokulunun açılış kurdelesini kesti. Vali Azmi Çelik Gülben Ergen'e plaket verdi.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, okul öncesi eğitimi Türkiye genelinde yaygınlaştırmak için Eskişehir'in yanısıra 2011 yılından bugüne kadar Tokat, Mardin, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Manisa Soma, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Bursa, Antalya, Antalya Konyaaltı, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Trabzon Vakfıkebir, Trabzon Of, Konya Cihanbeyli, Konya Akşehir, Çanakkale Eceabat, Çanakkale Biga, Ankara Gölbaşı, Ağrı Doğubayazıt, Uşak Sivaslı, Artvin Hopa, İzmirKarabağlar'da, Rize Ardeşen, Ordu Altınordu ve Ordu Fatsa'da anaokulu açtı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülben Ergen'in Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 37'nci Anaokulunu Eskişehir'de Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.


Advertisement