Gulca Katliamının 17. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Gulca Katliamının 17. Yıl Dönümü

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, "İnsanların en temel hakkı yaşama hakkıdır.

04.02.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, "İnsanların en temel hakkı yaşama hakkıdır. Bu hak Doğu Türkistanlıların elinden alınmakta, her an ölümle burun buruna yaşamaktadırlar" dedi.

Uygurtürk, "Gulca Katliamının 17. yıl dönümü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1997'de Doğu Türkistan'ın Gulca eyaletinde yaşananların, Çin Halk Cumhuriyeti'nin gerçekleştirdiği bir devlet terörü olduğunu belirtti.

Doğu Türkistan halkının milli mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Uygurtürk, şunları kaydetti:

"İnsanların en temel hakkı yaşama hakkıdır. Bu hak Doğu Türkistanlıların elinden alınmakta, her an ölümle burun buruna yaşamaktadırlar. 4 Şubat 1997 tarihinde, Doğu Türkistan'ın Gulca vilayetinde Kadir Gecesinde Kur'an okumak üzere bir evde toplanan Doğu Türkistanlı kadınların, Çinli polisler tarafından yapılan baskında evden dışarı çıkarılmaya çalışılmış bu zorbalığa direnenlerin üzerine ateş açılmıştır. Bu sırada birkaç Doğu Türkistanlı kadınımızın şehid edilmeleri sonucunda patlak veren olaylar kısa sürede bütün Doğu Türkistan'a yayılmış ve bir 'Milli İstiklal' hareketine dönüşmüştür."

Uygurtürk, Çin'in işlediği "Gulca Katliamının" yıl dönümü dolayısıyla bütün dünyayı bir kez daha Çin tehlikesine karşı uyarma vazifesini yerine getirmek istediklerini belirterek, 4 Şubat 1997 Gulca olaylarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gulca Katliamının 17. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement