Güldal'dan Denetim Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Güldal'dan Denetim Ziyareti

Güldal\'dan Denetim Ziyareti

Kemalpaşa ilçesine bağlı Halilbeyli Köyü Kırsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait mezbahaya denetim ziyareti gerçekleştiren İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, ülkemizde et ve süt üretiminin artırılması için gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi hayvanların kesimlerinin önlenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

12.06.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemalpaşa ilçesine bağlı Halilbeyli Köyü Kırsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait mezbahaya denetim ziyareti gerçekleştiren İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, ülkemizde et ve süt üretiminin artırılması için gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi hayvanların kesimlerinin önlenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Kemalpaşa ilçesine bağlı Halilbeyli Köyü Kırsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait mezbahaya bir denetim ziyareti gerçekleştirdi. İl müdür yardımcısı Hüseyin Akbaş ile hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği şube müdür vekili Ayşe Şener'in katıldığı ziyarette Güldal, yetkililerden canlı hayvan ve et fiyatları hakkında bilgi alarak, incelemelerde bulundu. Ülkemizde et ve süt üretiminin artırılması için gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi hayvanların kesimlerinin önlenmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Güldal, yetiştiricilerin dişi hayvanların damızlık değerini yitirdiğini gösteren veteriner hekim raporları ile birlikte kesime gitmesi konusuna dikkat çekti.

Konuyla ilgili denetimlerin il genelinde devam edeceğini belirten Güldal, "Damızlık değerini yitiren dişi hayvanlar konusunda, serbest ya da resmi veteriner hekimler tarafından düzenlenmiş olan raporların ve hayvanların, kesimhanelerde görevli resmi veteriner hekimlerce itinalı bir şekilde kontrol edilmesini ve bu kontroller sonucu uygun görüldüğü takdirde kesimlerine izin verilmesi gerek. Gebe hayvanların kesimleri önlenmeli" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güldal'dan Denetim Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement