Güldal Mumcu, Güzelbahçe'de Kitabını İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Güldal Mumcu, Güzelbahçe'de Kitabını İmzaladı

Güldal Mumcu, Güzelbahçe\'de Kitabını İmzaladı

TBMM'nin CHP'li Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Güzelbahçe'de kitabını imzaladı, vatandaşlarla sohbet etti, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

09.09.2013 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'nin CHP'li Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Güzelbahçe'de kitabını imzaladı, vatandaşlarla sohbet etti, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mumcu, "Bugün ülkede ileri demokrasiden sözediliyor. Oysa Uğur'un öldürüldüğü 20 yıl öncesi ile günümüz Türkiye'si arasında demokrasi ve insan hakları konusunda bir arpa boyu dahi yol katedilmiş değil" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Güzelbahçe'de Gece Pazarı'nda kurulan 77 gün 77 yazarın katıldığı Sanat Buluşmaları'nın konuğu oldu. Eski milletvekili Abdürrezzak Erten, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan'ında izlediği söyleşi öncesi bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Araştırmacı gazeteci, demokrasi şehidi Uğur Mumcu'nun yıllar önce yazdıkları bugün tek tek ortaya çıkıyor. Uğur Mumcu bugün yaşasaydı, ülkemizde pek çok olay aydınlığa kavuşurdu ve demokrasi düşmanlarının foyalarını tek tek ortaya çıkarırdı" dedi.

"İçimden Geçen Zaman" isimli kitabını imzalamadan önce Güzelbahçeliler'e hitap eden Güldal Mumcu, Uğur Mumcu'nun bombalı suikaste kurban gitmesinin ardından yaşadığı olayları anlattı. Özellikle yargıda yaşanan tıkanıklığa ve çelişkilere dikkat çeken Mumcu, "Uğur'un davasını soruşturan savcılar sürekli olarak bir duvara tosladıklarını söylediler. Ben de onlara 'O zaman yıkın o duvarı' dediğimde bana 'Eğer o duvar yıkılırsa hepimiz altında kalırız' diyerek işin arkasında bilinmeyen karanlık güçlerin olduğunu söylemeye çalıştılar" diye konuştu.

Yargının bugün olduğu gibi 20 yıl önce de siyasi iktidarın etkisi altında kaldığını savunan Mumcu, "20 yıl önce ile bugün arasında hiç bir fark yok. Bugün sözde ülkede ileri demokrasiden sözediliyor. Oysa Uğur'un öldürüldüğü 20 yıl öncesi ile günümüz Türkiye'si arasında demokrasi ve insan hakları konusunda bir arpa boyu dahi yol katedilmiş değil. Uğur'un gerçek katilleri hala bulunmuş değil" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güldal Mumcu, Güzelbahçe'de Kitabını İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement