Güldal Mumcu İzmir'de Kitabını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Güldal Mumcu İzmir'de Kitabını Tanıttı

Güldal Mumcu İzmir\'de Kitabını Tanıttı

CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu 'İçimden Geçen Zaman' adlı kitabını İzmir'de tanıttı.

18.02.2013 10:15  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Güldal Mumcu 'İçimden Geçen Zaman' adlı kitabını İzmir'de tanıttı.

Konak Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. CHP ilçe başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı programda salondan taşan kalabalık TBMM Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'yu alkışlarla karşıladı.

Güldal Mumcu'yla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ülke, cumhuriyet, vatan, Atatürk, insan sevgisini, Uğur Mumcu'nun anısıyla bir kez daha derinden duyumsadıklarını söyledi.

Uğur Mumcu'yu her yıl Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem'le birlikte andıklarını ve bu yıl da geleneğin bozulmadığını hatırlatan Başkan Tartan, Güldal Mumcu'nun kitabının yeni bir umut yaratacağını belirterek şunları söyledi: "İnsanın tanıdığı, örnek aldığı, sevdiği insanların yitip gitmesi her zaman bir boşluk yaratıyor. Özlediği insanları her an yakınında bir yerlerde görmek, hissetmek istiyor. 'İçimizden Geçen Zaman'ın düşündürdükleri, özlem ve inanışları bizi yeni bir umut penceresinin önüne taşıyacak diye düşünüyorum. Bu sıkıntı ve kabus karabulutların arasında aradığımız, duymak, yaşamak istediğimiz, özlediğimiz de bu."

Belediye Başkanı, devlet adamı ve eski bir gazeteci olarak yaşananları farklı bir pencereden de değerlendiren Başkan Tartan, Uğur Mumcu yaşasaydı Türkiye'deki dengelerin de farklı olacağını söyledi. Günümüz dünyasında olayların küçümsendiğini ve halktan uzaklaştırıldığını ifade eden Başkan Tartan, "Uğur Mumcu yaşasaydı acaba Türkiye'deki dengeler nasıl olurdu,

nasıl değişirdi? Yazıları, düşünceleri, öngörüleriyle farklı bir bakış aşısı getirir, başka bir pencere aralardı" dedi.

Uğur Mumcunun bombalı saldırıyla katledildiği 24 Ocak 1993'ten bu yana suskunluğunu koruyan Güldal Mumcu, yaşadıklarını anlattığı 'İçimden Geçen zaman' adlı kitabını İzmirli okuyucuyla paylaştı. Bir sabah katlığında hayatının akışının değiştiğini söyleyen Mumcu "Her sabah kalktığımızda yaşamın bize güzel ve önemli şeyler getirmesini dileriz, dilemeliyiz de. Ama bazen uyanırsınız ve olmadık bir haberle, olayla karşılaşırsınız; yakınlarınızı yitirirsiniz. Karşılaştığımız olumsuz tablolara da hazırlanmak gerekiyor galiba. Bir 24 Ocak günü güzel, ileriye yönelik umutlarla katlığımız sabah benim hayatımda yeni bir dönem başladı" dedi.

20 yıldır yaşanan süreci, çelişkileri, garip olayları anlatan TBMM Başkan Vekili Güldal hüzün ve umudu birlikte yaşattı. Kitabında yer alan Uğur Mumcu'ya ait yazılardan birkaçını da okuyan Güldal Mumcu insanca bir yaşam için birey olarak toplumdaki herkese görev düştüğünü söyledi.

Söyleşi sırasında seyircilerden gelen soruları yanıtlayan Mumcu, şiddet gören kadınlar için açılan sığınma evleri hakkındaki soruyu, "Kadın evinde kısıtlı, şiddet görüyor. Bir de üstüne sığınma evine giderek evinden de ayrı düşüyor. Bence erkekleri sığınma evine götürmeli ve rehabilite edilmeli" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu'nu dolduran izleyicilere,söyleşi bitiminde Başkan Tartan Güldal Mumcu'nun 'İçimden Geçen Zaman' kitabını armağan etti. Uzun imza kuyruğu ise yaklaşık iki saat boyunca sürdü.

(HD)

18.02.2013 09: 54: 24

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güldal Mumcu İzmir'de Kitabını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement