Gullit Beenhakker'la 23 Yılın Hesabını Gördü - Son Dakika
Spor

Gullit Beenhakker'la 23 Yılın Hesabını Gördü

Gullit Beenhakker\'la 23 Yılın Hesabını Gördü

Ruud Gullit, 23 yıl sonra Avrupa Şampiyonu olarak gidilip boş dönülen turnuvadaki başarısızlığın sebeplerine dair ipuçlarını dün akşam katıldığı bir televizyon programında açıkladı.

18.11.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1990 Dünya Kupası'nda Hollanda milli takımı 1988'deki Avrupa şampiyonluğunu mumla aratan bir performans göstermiş ve 2.turda turnuvaya veda etmişti. 23 yıl sonra Ruud Gullit turnuvadaki başarısızlığı gizleyen sır perdesini biraz daha araladı.

Hollanda 1990 Dünya Kupası'nda İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti ve Mısır'ın bulunduğu gruba düşmüş ve oynadığı 3 maçta da çok kötü bir performans göstermişti. Özellikle turnuvanın açılış maçında, tarihinde ilk kez dünya kupasına katılan Mısır karşısında 1 puanı kurtarmaları onlar için olacakların habercisi gibiydi. 2 sene önce Avrupa şampiyonluğuna giderken mağlup ettikleri İngilizlerle 0-0 berabere kaldılar ve son maçta İrlanda'yı da mağlup edemeyip 1-1'lik beraberliğe razı oldular. Hollanda'yı 2.tura çıkartan en iyi 4 grup üçüncüsünden birisi olmasıydı.

2.turda, 2 sene önce Hamburg'da mağlup ettikleri Federal Almanya karşısındaydılar. Almanlar intikamlarını 2-1'le aldılar ve son Avrupa şampiyonu evine döndü. Turnuva sonrasında oyuncuların teknik direktör olarak Johan Cruijff'u görmek istediklerini ancak federasyonun Leo Beenhakker'ı seçtiği dedikoduları çok fazla konuşuldu.

Ruud Gullit, dün akşam katıldığı televizyon programında kendisi ve Van Basten'in turnuvada oldukça zorlandıklarını, grubun 3.maçından önce sahaya çıkacak motivasyonlarının hiç olmadığını belirtti. Surinam asıllı eski futbolcuya göre hazırlık dönemi de berbat geçmişti ve o yıllarda Rijkaard ile beraber Milan'ın her şeyi olan 2 oyuncu son anda turnuvaya gitmeye ikna olmuştu.

Beenhakker turnuvadan 2 hafta önce takımın başına getirilmiş ve turnuvadan hemen sonra da istifa etmişti. Teknik direktörlük koltuğu için belirsizlik öyle had safhadaydı ki, 1990 İtalya Dünya Kupası için basılan rehberlerde milli takım hocalığı görevi boş görünüyordu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Gullit Beenhakker'la 23 Yılın Hesabını Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement