Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor - Son Dakika
Güncel

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor

Kepez Belediyesinin, tüm aşamalarını şeffaflık içerisinde sürdürdüğü, ihalesini canlı televizyon yayını ile yaptığı Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin protokolü de noter huzurunda imzalandı.

04.02.2020 14:40  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesinin, tüm aşamalarını şeffaflık içerisinde sürdürdüğü, ihalesini canlı televizyon yayını ile yaptığı Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin protokolü de noter huzurunda imzalandı.

Gülveren Mahallesi'nde,160 gecekondunun mülkiyet sorununu çözecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde konutların yapımı başlıyor. Hak sahiplerine 320 dairenin verileceği ve 48 milyon 500 bin TL'ye ihale edilen kentsel dönüşüm projesinin protokol töreni belediye binasında gerçekleştirildi. Belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının hazır bulunduğu törende Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve yüklenici firma Pınarlar İş Ortaklığı temsilcileri, protokole noter huzurunda imza attı.

Başkan Hakan Tütüncü, törende yaptığı açıklamada, yüklenici firma ile protokolü imzalayarak önemli bir virajı geçtiklerini söyledi. Gülveren'de, sadece kentsel dönüşümü değil, çevre ve şehircilik bakımından da önemli bir uygulamayı gerçekleştireceklerinin altını çizen Tütüncü, "Gülveren, vatandaşa külfet yüklenmeden kentlerin dönüştürülebileceği konusunda önemli bir zihniyet değimine işaret eden bir projeydi. Bu yanıyla Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi, klasik değil, örnek bir dönüşüm oldu" dedi.

"Şeffaf ve kamu yararı gözeterek yapıldı"

Uzun süre üzerinde durdukları kentsel dönüşüm projesinin tüm aşamasını şeffaflık içinde yürütüldüğüne işaret eden Tütüncü, 2015 yılında başlattıkları canlı yayında ihale yöntemini bu projede de sürdürdüklerini söyledi. Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin süreçlerini açıklık, şeffaflık, hesap verilebilir, özellikle de tüm paydaşların görebileceği şekilde yürüttüklerini belirten Tütüncü, "Pek çok kamu yararı sağlayacak bir projeye imza attık. Cuma günü yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Ardından konutların yapımı başlayacak. Bu proje, çevresindeki Kültür, Yenidoğan, Ahatlı, Şafak, Yeşilyurt mahallelerine de hareketlilik getirecek. İnşallah kısa sürede binaları tamamlayacağız. Akılcı bir projeyle şehirlerin nasıl yenilendiğini bu projede göreceğiz" diye konuştu.

"1999 yılı öncesi bina stoğu yenilenmeli"

Geçtiğimiz günlerde 6,8 şiddetinde depremin yaşandığı Elazığ'a yaptığı ziyarette, Türkiye'nin depremlerden çok şey öğrendiğini gördüğünü aktaran Tütüncü, "Elazığ'da,1999 yılı öncesi yapılan binaların tamamına yakını kullanılamaz durumdayken, yeni imar yönetmeliğine göre yapılmış binaların sapasağlam kaldığını gördük. Bu fotoğraf, depremlerin değil, binaların öldürdüğü hakikatini bir kez daha gösterdi. 1999 yılı öncesi konut stoğunu yenilememiz gerekiyor. Biz de kentsel dönüşüm, binaların yenilenmesi olarak görülüyor. Aslında bütüncül olarak kentin yenilenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Gülveren Mahallesi'ndeki dönüşümü yaparken, belediye arsasının üzerine getirdikleri artı katma değer ile ekonomik bir model geliştirdiklerini belirten Tütüncü, "Gülveren modeli, deprem riskiyle karşı kaşıya kalan yerlerde kentin topyekun değişim konusunda ufuk açıcı olacak" diyerek açıklamasını tamamladı.

Hak sahipleri için 320 daire inşa edilecek

İhalesi, 'konut yapımı karşılığında arsa satışı' modeli şeklinde kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi, 65 bin 911 m2 alanda yaklaşık 160 gecekonduyu ve 135 hak sahibini kapsıyor. Proje kapsamında 12 katlı 6 bloktan oluşan 320 daire inşa edilerek, hak sahiplerine verilecek.

Cuma günü yer tesliminin yapılmasının ardından konutların yapımı başlayacak.

Bakanlar Kurulu riskli alan ilan etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Mahallesi'nin bir kısmında 30 yıla yakın yaşanan gecekondu probleminin çözümüne yönelik çalışmayı 2009'da başlatmıştı. Bu kapsamda Kentsel Dönüşüm proje alanındaki konut parsellerinin mülkiyetinin Hazine'den, Belediye'ye devrinin yapılması sağlandı. Kepez Belediyesi, Kentsel Dönüşün projesinin uygulanacağı alanın '6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu' kapsamında, 'Riskli Alan' ilan edilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurmuştu. Başvuru sonrası Bakanlar Kurulu, kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı gecekondu bölgesini 'Riskli Alan' ilan etmiş; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar da 3 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da Riskli Alandaki gerekli iş ve işlemleri yürütülmesi için Kepez Belediyesi'ni yetkilendirmişti.Kentsel Dönüşüm projesi, Akdeniz Üniversitesi'nin bulunduğu ve önemli bir ulaşım aksı olan Hürriyet Caddesi'nin Kepez tarafında hayata geçecek. Proje ile hak sahiplerine konforlu, modern, sosyal tesis imkanlarının olduğu konutlarda yaşama imkanı sunulacak. Proje ile kültür merkezi, kütüphane, spor alanları ve yeni yeşil alanlar da kazandırılacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.


Advertisement