Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması

Yeşilyurt 23. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında düzenlenen "En İyi Kiraz" ve "En Bakımlı Kiraz Bahçesi" yarışması ödül törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’nin kiraz ihracatında geçen yıla göre önemli bir artış sağladığını görüyoruz ve bu noktada hem...

24.06.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt 23. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında düzenlenen "En İyi Kiraz" ve "En Bakımlı Kiraz Bahçesi" yarışması ödül törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " Türkiye'nin kiraz ihracatında geçen yıla göre önemli bir artış sağladığını görüyoruz ve bu noktada hem iç piyasanın canlılığı, hem de dış piyasanın canlılığından Yeşilyurt'un kiraz yetiştiricileri de nasibini alacak. Yeşilyurt'un simgesi kiraz, bu yıl pazar sorununu yaşamayacak" dedi.

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Ziraat Odası ve Yeşilyurt Tarım Müdürlüğü tarafından büyüklüğü, aroması ve kalitesiyle herkesin tercih ettiği Yeşilyurt kirazının tanıtılmasına katkı sunması amacıyla düzenlenen "En İyi Kiraz" ve "En Bakımlı Kiraz Bahçesi" yarışmalarının ödül töreni Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkında yapıldı.

Kiraz Yarışmasının her iki kategorisine katılıp dereceye giren üreticileri tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Jüri heyetinin titiz çalışma neticesinde her iki kategoride dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. Bugün ki törenimizde bizi yalnız bırakmayan Bakanımıza, Valimize, Milletvekilimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Yeşilyurt Belediyesinin kültürel etkinlikler noktasında ciddi gayretini tebrik ederek, "Yeşilyurt ilçesinin markalaşmasına katkı sağlaması adına festivalin farklı boyutlarıyla düzenlenmesi, ilçemize özel kirazın tanıtılması için böylesine güzel bir yarışma düzenlenmesi kentimizin gelişimi açısından önemlidir" şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, "Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri ile diğer ilçe belediyelerimiz sadece alt ve üst yapıyla sınırlı kalmayarak sosyal belediyecilik alanlarda sürekli fark oluşturuyorlar. Bu noktada hepsini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, Kiraz Yarışmasının Malatya ve Yeşilyurt ilçesine hayırlı olmasını temenni ederek, "Malatya ve ilçelerimiz çok hızlı bir şekilde gelişiyor, vatandaşlarımız güzel hizmetler alıyor, bu hizmetleri hep birlikte hissediyoruz. İnsan odaklı hizmetler kentimizin her bir noktasında yapılıyor. Yeşilyurt'a doğru gelirken baktığımız zaman gerçekten pırıl pırıl bir kent doğuyor düne oranla bugün çok daha iyi noktadayız" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, Türkiye'yi daha da büyütmek adına yoğun bir mesai yaptıklarını vurgulayarak, "Yakın bir zamanda 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yıl dönümü, bu hain darbeyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Hain darbe kalkışması, şu anda burada bulunanlarda dahil olmak üzere ülkemizdeki her bir vatandaşımıza bedel ödetti. Türkiye'yi yurt dışında darbeye muhatap olmuş bir ülke konumuna düşürdüler. Hiç acımadan sizlerin, bizlerin ve bu aziz milletin üzerine ateş açtılar, silah doğrulttular. Ama Allah'a hamdolsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sizler de meydanlarda silahlara karşı dimdik durarak sivil direnişin en şanlısını tarihe altın harflerle yazdınız. Darbe girişiminden sonra ne sanayinin çarkları durdu, ne ihracatımız durdu ne de finansal işlemlerimiz durdu. Netice itibariyle, Türkiye herkesi şaşırtabilecek derecede 2016 yılında bir büyüme kaydetti. Dünya Bankası ve diğer kredi derecelendirme kuruluşlarıyla IMF de Türkiye'nin büyüme notlarını revize etmek zorunda kaldılar. Sadece büyüme notlarını revize etmeleri yetmez aynı zamanda Türkiye'nin kredi derecelendirme notunu da yükseltmeleri gerekir. Çünkü alel acele Türkiye'nin notunu düşürürken objektif davranmadılar, siyasi davrandılar ve o darbeye de 'Biz bir katkı sunalım' diye Türkiye'nin ekonomisine darbe üstüne darbe vurmaya çalıştılar. Ancak Allah'a hamdolsun bu millet nasıl 15 Temmuz'da o darbeye karşı durduysa işte o kredi derecelendirme kuruluşlarına inat ekonomisini şaha kaldırdı ve inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemiyle beraber Türkiye uçuşa geçecektir" şeklinde konuştu.

Tarım ürünlerinin ticaretinin ekonomideki büyümeye olumlu katkılar sunduğuna dikkat çeken Bakan Tüfenkci, "Yeşilyurt'un simgesi olan ve özelliği olan kirazının pazar sorununu bu yıl yaşamayacağız. İhracat rakamlarına baktığımız zaman, Türkiye kiraz ihracatında geçen yıla göre önemli bir artış sağladı ve bu noktada hem iç piyasanın canlılığı hem de dış piyasanın canlılığından Yeşilyurt'un kiraz yetiştiricileri de bundan nasibini alacak. Milletin, yani sizlerin içinden çıkmış insanlar olarak her zaman sizin yanınızdayız, bütün önerilerinize ve taleplerinize açığız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışma sonuçları açıklandı. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Bakan Tüfenkci ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Dereceye giren üreticilere toplam 7 bin 500 TL para ödülü, çeyrek altın ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler verildi.

Ödül törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, üreticiler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği
    13:15 Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği

    Amasya Üniversitesi Hüseyin Hüsamettin Yasar Merkez Kütüphanesi'nde 60. Kütüphane Haftası dolaysıyla, 'Müzik Etkileşimli Kitap Okuma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilici piyano, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Akbulut Bilici ise yan flüt ile katıldı. Etkinlikte kitap okumanın önemi müzikle vurgulanarak, dinleyiciler müzik eşliğinde kitap okudu ve verimli bir okuma ortamı oluşturulması hedeflendi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı
    13:13 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 değer kazanarak 8.980,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 2,54, holding endeksi yüzde 1,87 değer kazandı. Ulaştırma sektörü yüzde 2,81 ile en çok kazanan, orman kağıt basım ise yüzde 1,15 ile en çok kaybeden sektör oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında belirsizliklere rağmen pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.

  • İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi
    13:12 İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, gözaltına alınan kayınbiraderin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

  • Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor
    13:11 Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor

    Türk Kızılay Siirt Şubesi, ramazan boyunca her gün 400 kişinin evine yemek ulaştırıyor. Kızılay gönüllülerinden oluşan ekipler, AŞ evinde hazırlanan yemekleri Algül ve Doğan mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Kızılay'ın her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere destek çıktığını belirtti. Ramazan boyunca Siirt'te her gün 400 aileye sıcak yemek servisi sunulacağını dile getiren Tanık, 'İhtiyaç sahiplerine ayrıca kuru gıda ve periyodik yardımlar da sürüyor. Kızılay gönüllülerimizle birlikte her gün bir veya iki mahallede 400 ailenin evine üç çeşit yemek ulaştırıyoruz. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek.' dedi.

  • Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
    13:10 Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangında çatı katı kül oldu. Yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

  • Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı
    13:09 Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir evde iklimlendirme sistemi kurarak saksılarda Hint keneviri yetiştiren bir şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bilgi üzerine evde yapılan kenevir üretimine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir miktar Hint keneviri, kenevir tohumu, ruhsatsız tabanca ve diğer ekipmanlar ele geçirildi. Ev sahibi gözaltına alındı.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı
    13:09 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, A.S. tarafından kullanılan bir otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 89 yaşındaki Mehmet Akyol'a çarptı. Yaralanan Akyol, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu belirtildi. Sürücü A.S. ise gözaltına alındı.

  • BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu
    13:09 BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur ilçesinde partililerle bir araya geldi. Çakır, Anamur Belediye Başkan adayları Mustafa Kemal Aslan'a destek istedi ve kendisinin de Aslan'ın kefillerinden biri olduğunu belirtti. Aslan ise Çakır'a ziyareti ve desteği için teşekkür etti.

  • Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi
    13:09 Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde düzenlediği iftar programında mahalle sakinleri ile iftar yaptı. Alp, iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı
    13:09 Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı

    Saratlı beldesinin SOL Parti Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, belediyeden maaş almayacağını ve maaşını eşit olarak öğrencilere dağıtacağını söyledi. SOL Parti mitinginde konuşan Kaplan, adaletli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek istediğini vurguladı.


Advertisement