Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " Biliyoruz ki Türkiye üretimle, hizmetlerle büyür.

17.09.2017 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " Biliyoruz ki Türkiye üretimle, hizmetlerle büyür. Dolayısıyla yatırıma ve üretime ayrıca önem veriyoruz. Finansal anlamda istikrarı, güveni korurken aynı zamanda üretim anlamında da sanayinin bütün çarklarının dönmesini sağlıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya 15 Temmuz Okçular Tepesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini belirten Tüfenkci, milletin dini duygularını kullanan sapkın dini inanışa sahip olan bir topluluğun en son 15 Temmuz'da milleti hedef alarak darbe yapmaya kalktığını ifade etti.

Tüfenkci, hiçbir ayrım gözetmeden milletin üzerine bombalar yağdırıldığını anlatarak, buna karşı Türk milletinin şanlı bir direniş göstererek o gece darbe girişimine "Dur" dediğini söyledi.

Darbeye kalkışanların, Türk devletine ve milletine savaş açanların mağlup olduğunu belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

"İnsanlarımızın dini duygularını istismar ederek oluşturdukları bu gibi mekanlar da yine milletin kendisine geçmiş oldu. Dolayısıyla bu yapılarda tekrardan milletin hizmetine verildi. İnşallah burada hayırlı hizmetler yapılır. İnsanımıza, milletimize, devletimize, vatanımıza, bayrağımıza yararlı gençler yetişir. Gençlerin yetişmesine çok önem veriyoruz. Özellikle yerli ve milli gençlere bu ülkenin ne kadar ihtiyacı olduğunu 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha bize gösterdi. O gün gençlerimiz gerçekten çok güzel bir sınav verdi ve hepsi mevzu vatan, bayrak, devlet olunca canlarını da seve seve vererek şehit oldu. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Üniversiteye giden öğrencilerin yurt sorunlarını son yıllarda çok ciddi bir atılımla çözmekle, gençlere sağladığımız burslarla, yemek ve barınma imkanlarıyla gerçekten 2002'ye göre kıyas kabul edilemeyecek bir noktaya getirdik. Yeterli mi? Elbetteki yeterli değil. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında üniversite bursları da 470 liraya çıkıyor. Her alanda öğrencilerimizi destekliyoruz. Gençlerimiz uluslararası arenada diğer uluslarla rekabet edebilecek, özgüvenini sağlamış, okuyan, araştıran ve okuduğunu, araştırdığını anlayan ve bunu milletin hizmetine veren gençlerimiz olsun istiyoruz."

"Çok çalışmamız gerekiyor"

Gençlere eğitimin yanı sıra istihdam da sağlamanın gerektiğini anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Türkiye, her yıl yaklaşık 900 binin üzerinde insanımıza iş, AŞ bulmak zorunda. Onun için Türkiye'nin her yıl en az yüzde 5-6 oranında büyümesi gerekir ki 900 bin insanımıza iş bulalım. Bu rakam her yıl artarak devam ediyor bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Hükümet olarak Türkiye'yi büyütmek adına çaba sarf ediyoruz. Biliyoruz ki Türkiye üretimle, hizmetlerle büyür. Dolayısıyla yatırıma ve üretime ayrıca önem veriyoruz. Finansal anlamda istikrarı, güveni korurken aynı zamanda üretim anlamında da sanayinin bütün çarklarının dönmesini sağlıyoruz. Bunu da yakalanan istikrar ve güvenle başarıyoruz. İnşallah Türkiye 2019'daki seçimleri de istikrar ve güvenden yana başarırsa, kazanırsa Türkiye 2023 hedeflerine çok daha yaklaşacak. 2053 ve 2071 hedeflerini inşallah sizler göreceksiniz Türkiye sadece ilk 10 ekonominin arasına değil Avrupa'da birinci dünyada da ilk 5'in arasına girmiş olacak."

"Türkiye'de önemli bir istihdam başarısı sağlandı"

Bakan Tüfenkci, daha sonra Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliği ziyaret etti.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Kadınların iş ve yaşam dengesini sağlaması, ekonomik bağımsızlığa erişmesi, kendi işini kurabilmesi gibi farklı konularda ortak paydaşlarla hareket ettiklerini anlatan Tüfenkci, kadınlara yönelik hükümet olarak çeşitli düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.

İstihdamın Türkiye'nin önemli sorunlarından olduğunu aktaran Tüfenkçi, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen istihdam seferberliğiyle Türkiye'de önemli bir istihdam başarısı sağlandı." dedi.

Tüfenkci, ziyarette hükümetin iş hayatında kadınlara yönelik çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Ziyaretlere Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement