Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Angola'da - Son Dakika
Güncel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Angola'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Angola\'da

Angola, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Angola'nın başkenti Luanda'ya gitti.

12.07.2017 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Angola, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir dizi resmi temasta bulunmak üzere Angola'nın başkenti Luanda'ya gitti.  Ziyaret, Angola'ya Bakan düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret özelliği taşıyor.

Ziyaretleri kapsamında Bakan Tüfenkci ilk olarak Angola Dışişleri Bakanı Chikoti ile bir araya geldi.

Angola Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmenin konu başlıkları arasında Angola ile hukuki alt yapının tamamlanması için yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşması, çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması ayrıca tarım, savunma sanayii, eğitim alanlarında işbirliği anlaşmalarının imzalanması,  ikili ticaretin geliştirilmesi ve bu kapsamda tercihli ticaret anlaşmasının imzalanması, THY'nin Luanda'ya direk uçuşu konuları yer aldı. Görüşmede iki ülke özel sektörleri arasında temasların artırılması ve bu çerçevede en kısa sürede Türkiye-Angola iş forumunun düzenlenmesi hususu da gündeme geldi.

Bakan Tüfenkci, gerçekleştirdiği ekonomik atılım ile tüm Afrika ülkelerine model teşkil eden Angola'ya özel bir önem atfettiklerini belirtti.

2008 yılında imzalanan Karma Ekonomik Komisyon mekanizmasının ilk toplantısını gerçekleştirerek bu mekanizmayı işler hale getireceklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, toplantı kapsamında ticari ve ekonomik gündem maddelerinin yanı sıra gümrükten enerjiye, eğitimden lojistiğe kadar bir dizi konuyu ele alacaklarını kaydetti.

Bakan Tüfenkci, her iki ülke arasında imzalanacak asimetrik bir modele dayalı tercihli ticaret anlaşmasının önemine değinerek, "Bu anlaşmanın öncelikle sınırlı sayıda ürünü kapsayacak şekilde hazırlanması ve ürün sayısının tedrici olarak artırılmasının uygulamada kolaylık sağlayacağı kanaatindeyim. Bu kapsamda heyetlerin anlaşma kapsamını belirlemek için 2017 bitmeden Ankara'da görüşmesi taraftarıyım." dedi.

2015 yılında kurulmuş olan Türkiye-Angola İş Konseyi'ne büyük önem atfettiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, İş Konseyi'nin etkin bir şekilde işlemesinin özel sektörler arasındaki temasları artıracağının altını çizdi.

Bakan Tüfenkci, 2017 yılı sona ermeden Türkiye-Angola İş Forumu'nun Türkiye'de gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Enerji ve tarım sektöründe de işbirliklerine açık olduklarını ifade eden Bakan Tüfenkci, Angola'da bulunan FETÖ iltisaklı okulların kapatılması konusunda duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi. - Angola

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Angola'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement