Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı."Türkiye Elini Somali'ye, Uzakdoğu'ya Uzatıyorsa, Müslüman Olması... - Son Dakika
Ekonomi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı."Türkiye Elini Somali'ye, Uzakdoğu'ya Uzatıyorsa, Müslüman Olması...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı."Türkiye Elini Somali\'ye, Uzakdoğu\'ya Uzatıyorsa, Müslüman Olması...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye elini Somali'ye, Uzakdoğu'ya uzatıyorsa, Müslüman olması dolayısıyla dışlanmış olan Bangladeş'in komşusu olan ülkede, o Müslümanlara yardım etmek için, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yardım hesabı"...

09.08.2012 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye elini Somali'ye, Uzakdoğu'ya uzatıyorsa, Müslüman olması dolayısıyla dışlanmış olan Bangladeş'in komşusu olan ülkede, o Müslümanlara yardım etmek için, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yardım hesabı açtırıyor, imkanlarını seferber ediyorsa, bu Türk milletinin insana bakışından kaynaklanan bir davranıştır" dedi.

Bakan Yazıcı, Altındağ Belediyesi tarafından, müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi'nde verilen iftara katıldı. İftarın öncesinde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Bakan Yazıcı ve beraberindekilere müzeyi gezdirdi.

İftarın ardından konuşan Yazıcı, ramazanın bereketini her gün yaşadıklarını söyledi.

Orucun insanın nefsini terbiye etmesini ve kendisini kontrol etmesini sağlayan bir ibadet olduğunu dile getiren Yazıcı, dünyada milyonlarca insanın oruç tuttuğunu ancak tüm iftar sofralarının birbirinden farklı olduğunu ifade etti.

Ramazan ayında insanların yardımlaşma ve dayanışma duygusunun da geliştiğini vurgulayan yazıcı, "Türkiye elini Somali'ye, Uzakdoğu'ya uzatıyorsa, Müslüman olması dolayısıyla dışlanmış olan Bangladeş'in komşusu olan ülkede, o Müslümanlara yardım etmek için, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yardım hesabı açtırıyor, imkanlarını seferber ediyorsa, bu Türk milletinin insana bakışından kaynaklanan bir davranıştır" dedi.

Müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi'nin çok önemli bir tarihi olduğunu belirten Yazıcı, "Cumhuriyet tarihinde önemli rol oynamış insanların, geçmişte burada konuk olduklarını" hatırlattı.

Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bu cezaevindeki en önemli mekanlarından biri de buranın Hilton'u olarak anılmış. İşte rahmetli Osman Bölükbaşı orada, rahmetli Bülent Ecevit orada kalmış. Merhum Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Hüseyin İnan, Necdet Adalı ve çok dikkatimi çekti, geçen dönem bizim Kars milletvekilimiz olan Mahmut Esat Güven. Necdet Adalı'yla birlikte fotoğrafı vardı. Böylesine zengin, tarihi bir mekandayız. Ben Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye çok teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Durup beklemekle bu imkanlar, böyle mekanlar oluşturulmaz, çalışacak, koşacaksınız. Veysel Tiryaki gibi bu mekanı böyle ayaklandıracaksınız."

-"Her gün bayram olsun"-

Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Yazıcı, bunu halkın sağladığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde tüm arkadaşlarının gece-gündüz koşarken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının teveccühüne layık olmak için çalıştıklarını dile getiren Yazıcı, "Bunlar sizin eserinizdir. Biz de vesile oluyoruz. Önümüzde Kadir Gecesi'ni ve arkasından Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Her gün bayram olsun. Kesinlikle ayrışmaya, çatışmaya meydan verecek, zemin hazırlayacak davranışlardan uzak duralım. Bilelim ki birbirimizi sevmenin hiçbir maliyeti yoktur. Birini sevmek için hiçbir harcama yapmak zorunda değilsiniz, o zaman sevin ve o sevgi ülkenin kazanımı olsun" diye konuştu.

İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da katıldı.

Muhabir: Recep Demir

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı.'Türkiye Elini Somali'ye, Uzakdoğu'ya Uzatıyorsa, Müslüman Olması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement