Gümüşhane'de 13 Okula Beyaz Bayrak - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de 13 Okula Beyaz Bayrak

Gümüşhane\'de 13 Okula Beyaz Bayrak

Gümüşhane'de, "Beyaz Bayrak Projesi" ve "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

01.06.2017 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, "Beyaz Bayrak Projesi" ve "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Aydın Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bisikletin sportif bir faaliyet bir yaşam tarzı olduğunu söyledi.

Avrupa'nın bazı ülkelerinde insanların bisiklet ile ulaşım sağladığına dikkati çeken Vali Memiş, "Bazı ülkelerde bisiklet bir ulaşım aracı. Gümüşhane'de bisiklet dağıtımını geleneksel hale getirdik. Sadece bisiklet yoluna ihtiyacımız var. Sporu hayat tarzı haline getirmemiz lazım." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise, Gümüşhane'de 36 okulun beyaz bayrak almak için müracaat yaptığını, yapılan değerlendirmeler sonucu 13 okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığını söyledi.

Gümüşhane'de geçen yıl ise 45 okulun beyaz bayrak aldığını dile getiren Doğan, "Diğer okullarımız da beyaz bayrak alabilmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Hedefimiz bütün okullarımızın almasıdır. Gümüşhane'de ilk defa 8 okulumuz da beslenme dostu okul sertifikası alma hakkı kazandı." diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan da, çocukların fiziksel aktiviteye ilgisini artırmak ve daha hareketli yaşam tarzına sahip olmalarını teşvik etmek amacıyla müdürlüklerinde bulunan 124 bisikletin Beslenme Dostu Okullar Programı kapsamında sertifika almaya hak kazanan 8 okula verilmesinin uygun görüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından beslenme dostu okul olmaya hak kazanan okullara bisiklet, beyaz bayrak ödülü almaya hak kazanan okullara ise beyaz bayrak ve pirinç levhaları dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de 13 Okula Beyaz Bayrak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement