Gümüşhane'de 'Gümüşkod Kodlama Şenliği' Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de 'Gümüşkod Kodlama Şenliği' Düzenlendi

Gümüşhane\'de \'Gümüşkod Kodlama Şenliği\' Düzenlendi

Gümüşhane’de geçtiğimiz Şubat ayında Vali Okay Memiş’in talimatıyla il genelinde başlatılan ‘Gümüşkod Kodlama Eğitimi Projesi’ kapsamında kodlama şenliği düzenlendi.

07.06.2017 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de geçtiğimiz Şubat ayında Vali Okay Memiş'in talimatıyla il genelinde başlatılan 'Gümüşkod Kodlama Eğitimi Projesi' kapsamında kodlama şenliği düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen kodlama şenliğinde eğitimleri alan öğrenciler 2 grup halinde bugüne kadar yaptıklarını robot ve yazılımları sergileme fırsatı buldu. Merkez ilçe dahil olmak üzere toplam 6 ilçeden 14 okul ve 34 öğrencinin 30 projesinin sergilediği şenlikte 10 öğrenci kendi yazdığı kodlarla oluşturduğu oyunları görücüye çıkarırken, diğer öğrenciler ise robotlarının hünerlerini sergiledi.

Serginin açılışını yapan ve yaklaşık 2 saat boyunca 30 projenin tamamını inceleyerek öğrencilerle sohbet edip bilgiler alan Vali Okay Memiş, bir robot projesinde yaşanan aksaklık üzerine dakikalarca öğrencinin hedefini gerçekleştirmesini bekledi. Niçin beklediğini de kendisi açıklayan Vali Memiş, Edison'un ampulü icat etme sürecinde binlerce kez denemeler yaptığını çocuklara anlattı ve onlara moral verdi.

Gümüşkod koordinatör öğretmeni Yasin Demir'in projenin başlama ve yürütülmesi süreciyle ilgili bilgiler aktarmasının ardından bugüne kadar kursa katılan öğrenci ve öğretmenlere katılım belgeleri ve ödülleri verildi.

Etkinliğin sonunda konuşan ve programla çok mutlu olduğunu kaydeden Vali Memiş, kodlama projesinin kendisinin hayali olduğunu ve somut göstergelerini görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

"Sadece yol değil nesillere, gençlerimize ve çocuklarımıza yatırım yapıyoruz"

Gümüşhane'de sadece yol ve diğer altyapı çalışmalarıyla uğraşmadıklarını hatırlatan Vali Memiş, "Nesillere, gençlerimize ve çocuklarımıza yatırım yapıyoruz. Burada tüketen değil, üreten çocuklar gördük. Kodlama dünyanın geleceği. Dünyanın geleceği yazılım. Dünyada büyük bir rekabet var. Toplumların, milletlerin, medeniyetlerin rekabeti var. Bu rekabeti nasıl yaparız? Hamasetle yapamayız. Atı alan Üsküdar'ı geçer. Söylemlerle, boş laflarla da yapamayız. Bizim Türk-İslam medeniyeti ürettiği dönemlerde zirve yapmış, oturduğu, yaslandığı dönemlerde de gerilemiş. Ama biz kökümüzü, değerlerimizi ve gücümüzü tarihimizden, ecdadımızdan, milli ve manevi değerlerimizden alacağız. Bunu hamasetle değil bilimsel yöntemlerle yapacağız. Nano teknolojiyi, nesnelerin internetini, giyilebilir teknolojiyi bileceğiz ve uygulayacağız. Bilimsel verilerle hareket edeceğiz" dedi.

"Geleceğin Steve Jobs ve Bill Gates'leri Gümüşhane'den çıkacak, bu hayal değil"

Kodlama eğitimi alan çocukların bilgisayarlarındaki oyunlarını kendilerinin yazdığını, kendilerinin tasarladığını ve uygulamaya soktuğunu ifade eden Vali Memiş, "Geleceğin Steve Jobs ve Bill Gates'leri Gümüşhane'den çıkacak. Bu hayal değil. Türkiye'den, Anadolu'dan çıkacak. Bu çocuklar bu şekilde başlayacaklar. Dünyada gelişmiş ülkelerde kodlama eğitimi zorunlu hale getirildi" diye konuştu.

Her ilçede ve her okulda kodlama eğitimi başladı

Her ilçede ve her okulda 5-6-7.sınıflardan itibaren kodlama eğitimlerinin başladığını kaydeden Vali Memiş "Küçük adımlarla büyük neticeler alacağız. Üreten nesiller istiyoruz, tüketen asalak nesiller değil. Bu robotları piyasan alabilirdiniz ama bunları çocuklar kendileri tasarladı, öğretmenleriyle beraber kendileri programladılar. Seneye daha teknolojik eserler bekliyorum. Bir adım daha ileriye gideceğiz. Teknoloji çok hızlı değişiyor. Bu çocuklarımıza, gençlerimize ne kadar yatırım yaparsak o kadar meyvesini alırız. Sizlerle gurur duydum bugün" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler kendi robotlarını yaptı, kendi oyunlarını kodladı

Sergiye katılan 5.sınıf öğrencisi Merve Yavuz, bu projelerin Gümüşhane'den dışarıya çıkarak bütün Türkiye'ye yayılmasını istediğini belirterek, "Bence bu robot yapmak çok güzel bir şey. Hem zeka gelişimi hem de problemleri çözmeyle ilgili çok önemli. Bunu her ilde her ay yapılması gerekiyor. Çok önemli olduğunu düşünüyorum. Günlük hayattaki sorunlara çözüm amaçlı yaptık bu robotları daha da geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullanırken, Yasir Metintaş ise olası afet sonrasında enkaz altında kalanların durumunun nasıl olduğunu anlamak için kullanılabilecek ve gelişime açık olan robotunu anlattı ve "Makine mühendisi olmak istiyorum. Biz geleceğin Bill Gates'leri, Steve Jobs'larının Türk adaylarıyız. İnşallah gelecekte bu şekilde bizde oluruz" dedi.

Öğrencilerden Celil Arda Gürmen ise kendisine ait "Süper Mario" oyunu yaptığını, yaptıktan sonra çok mutlu olduğunu belirterek, "Küçükken oynadığım bir oyundu. Bir haftada tamamladım. Yeni hedefim robotik uygulama" diye konuştu.

Berat Berke Taşdelen de arkadaşı Mükremin Efe Tanış'la birlikte "Kafa topu" oyunu yaptı. Her zaman futbola çok meraklı olduklarını kaydeden iki kafadar öğrenci 2-3 gün içerisinde birlikte oynayabilecekleri oyunu yaptıklarını söyledi. Taşdelen ve Tanış yeni hedeflerinin futbolla alakalı robot yapmak olduğunu da sözlerine ekledi.

6.sınıf öğrencisi Berat Kırcı ise basketbolda atış yöntemlerini geliştirmesi için basketbol oyunu yaptığını ve faydasını da uygulamada gördüğünü, daha iyi oyunlar yapmaya çalıştığını söyledi.

Arkadaşı Betül Çavdar'la birlikte çocukları eğlendirmek için "Kurnaz Tilki" adlı oyun kodlayan Elif Su Çam da maceralı bir oyun yaptıklarını ve kod yazmayı çok sevdiklerini ifade etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de 'Gümüşkod Kodlama Şenliği' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.


Advertisement