Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane\'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de 2015 yılı İl Koordinasyon Kurulu Temmuz ayı toplantısı Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

22.07.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 2015 yılı İl Koordinasyon Kurulu Temmuz ayı toplantısı Vali Yücel Yavuz'un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Mustafa Canlı, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

"TERÖR BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ"

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Suruç'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden, Adıyaman'da şehit edilen asker ve Ceylanpınar'da şehit edilen iki polis için başsağlığı dileğinde bulunarak, terörün bir an önce sona ermesi dileğinde bulundu ve Gümüşhane halkı adına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini aktardı.

Kamu kuruluşlarının 2015 yılında Gümüşhane'de 2 milyar 880 milyon 918 bin proje tutarlı işi bulunduğunu belirten Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öngörülen ödenek miktarı 299 milyon 967 bin lira, dönem sonu harcaması ise 184 milyon 392 bin liradır. Nakdi gerçekleşme yüzde 61, ortalama fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 31 civarındadır. Kuruluş bazında da en fazla harcama yapan 153 milyon 952 bin lira ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, 8 milyon 925 bin lira ile Sağlık Müdürlüğü ve 6 milyon 876 bin lira ile DSİ 22. Müdürlüğü tarafından gerçekleşmiştir. Sektörler bazında yatırım harcamalarına bakıldığında ise 158 milyon 886 bin lira Ulaştırma sektöründe, 8 milyon 925 bin lira Sağlık Sektöründe ve 6 milyon 819 bin lira Tarım sektöründe harcama yapılmıştır. "

KARAYOLLARININ 2 MİLYAR TL'LİK 20 PROJESİ DEVAM EDİYOR

Toplantıda en büyük yatırımcı kuruluş olarak sunumunu gerçekleştiren Karayolları 10.Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak, Gümüşhane'de yürüttükleri 2 milyar TL değerinde ki 20 projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Devam eden bölünmüş yol ve çevre yolu çalışmalarından bahseden Çolak, 8 kilometrelik kısmı tünellerle geçilecek olan 11,2 kilometre uzunluğunda ki Gümüşhane Çevre Yolunda tünel inşaatlarının hızla devam ettiğini söyledi.

PEKÜN VE TERSUN TÜNELLERİ PROJE AŞAMSAINDA

Pirahmet- Kelkit arasındaki Pekün tünelinin 6 kilometre uzunluğunda olarak planlandığını ve yolu 4 kilometre kısaltacağını kaydeden Çolak, proje aşamasındaki çalışmanın yanısıra İkisu- Şiran karayolunda proje çalışmaları tamamlanan 4 bin 750 kilometre uzunluğundaki tünelin ise yolu 15 kilometre kısaltacağını belirtti.

PİRAHMET KAVŞAĞINDA KAMULAŞTIRMA SORUNU

Çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği kaza kara noktası Pirahmet kavşağıyla ilgili kamulaştırma sorununun devam ettiğini dile getiren Çolak, "Burada ilk başta hemzemin kavşak planlamıştık fakat daha sonra farklı seviyeli kavşak uygulamasına döndük. Kavşakta bulunan eski bir akaryakıt istasyonu ile kamulaştırma sorunumuz var. Kısa zamanda çözmek ve ikmal ihalesiyle birlikte burayı yapmak istiyoruz" dedi.

"KARAYOLLARI TOPU TACA ATMASIN"

Bu sırada söz alan Milletvekili Mustafa Canlı ise "Karayolları topu taca atmasın. Bu bölgede sürekli kaza oluyor. Vatandaşın 500 metrekare alanı var, siz 400 metrekaresini almak istiyorsunuz. Gümüşhane'nin en önemli yerlerinden birisi orası" ifadelerini kullandı.

KÖSE YOLUNDAKİ HEYELANDA SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Geçtiğimiz haftalarda heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Köse-Gümüşhane karayolunun son durumu hakkında da bilgi veren Çolak, geniş bir alanda büyük bir problemle karşı karşıya olduklarını belirterek, bölgede sondaj çalışmasının tamamlandığını, en kısa zamanda da proje çalışmasını tamamlayarak heyelanı önleyici istinat duvarı üzerine sorunu çözmeyi planladıklarını söyledi.

Burada söz alan Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise Köse dağına ve heyelanlı bölgeye tünel istediklerini ifade etti.

KARAKOL KÖPRÜSÜNDE YER TESLİMİ YAPILDI

Gümüşhane kent merkezinde bulunan tarihi Karakol Köprüsünün de ihalesinin yapıldığını, yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını belirten Çolak, Karşıyaka mahallesinde planlanan üst geçidinde en kısa zamanda yapılacağını sözlerine ekledi.

YENİ ZİGANA TÜNELİNİN SÖZLEŞMESİ CUMA GÜNÜ İMZALANACAK

Sunumunun ardından soruları cevaplandıran Çolak, yeni Zigana Tünelinin ihale süreciyle ilgili bir soruya da ihaleyi kazanan firmanın sözleşmeye davet edildiğini ve Cuma günü sözleşmenin imzalanmasının planlandığını belirterek, mevcut tünelde de bakım yapılacağını ifade etti.

SADAK BARAJI SULAMA PROJESİNİN BEDELİ 90 MİLYON TL'YE ÇIKARILDI

Devlet Su İşleri 22.Bölge Müdürü Mahmut Berber ise şehre içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajında su tahlillerinin olumlu çıktığını ve önümüzdeki yıl bu projeye başlayacaklarını söyledi. Berber, Kelkit'te çok geniş bir alanı sulayacak olan ve bölgenin 50 yıllık rüyası olan Sadak Barajının sulama ihalesi için 50 milyonluk projeyi revize ederek 90 milyona çıkardıklarını ve Gümüşhane'de 26 gölet çalışmasının devam ettiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın da konuşmasında son günlerde ülke genelinde yaşanan olayların arkasında bulunanları lanetleyerek başladığı konuşmasında, Türkiye'de son yıllarda kalkınma hamlesi ile birlikte büyük bir huzur olduğunu belirterek, "Maalesef dış güçler iç paydaşlarıyla birlikte ülkemiz üzerinde bir oyun oynamaktadır. Gümüşhane'mizin bu oyunda paydaş olmayacağını birliğin ve bütünlüğün yanında olacağını biliyoruz" dedi.

"BANDANALI, AT KUYRUKLU DELİKANLILAR EKSKAVATÖRÜN ÖNÜNE HAVVA ANAYI YATIRDILAR"

Doğu Karadeniz bölgesinde son günlerde tartışmalara neden olan Yeşil Yol çalışmalarına değinen Milletvekili Aydın, "Yeşil Yol tartışmaları başını alıp gitmektedir. Sosyolojik olarak İstanbul'dan bir yerlerde heyecan bulalım diyenlerin gelip o bölgenin ciğeri olan Havva Anaları da tahrik etmesi hadisesidir. İstanbul'dan gelen bandanalı, at kuyruklu delikanlılar ekskavatörün önüne Havva Anayı yatırdılar. Onların hiç birisi ekskavatörün önüne yatmadı. Sadece Havva Ana yattı. Havva Ana o bölgenin ciğeridir ve Havva Ana ile elbette ki yeşilin ve coğrafyanın korunmasında aynı düşünceye sahibiz" diye konuştu.

"YEŞİL YOL SADECE YOL PROJESİ DEĞİL, BÖLGENİN KALKINMA PROJESİDİR"

Yeşil Yol projesinin sadece bir yol projesi olmadığını, amaçlanan projenin gerçekleşmesi için birinci hamlenin yol olduğunun altını çizen Aydın, şunları söyledi: "Yeşil Yol sadece Doğu Karadeniz'in turizm kalkınması için bir hamledir. Yeşil Yol, buraya turizmin ulaşması, hizmet sektörünün canlanması, tarım, hayvancılık ve diğer yöresel beceriler yada ürünlerin pazarlanacağı bir alan olmasıdır. Yoksa yol bunun birinci hamlesidir. Bu bölgenin bir kalkınma projesidir."

"YEŞİL YOL GÜMÜŞHANE'NİN GELECEĞİDİR"

Yeşil Yolun 2 bin 600 kilometresinin yeni yol olmadığını, çok büyük bir çoğunluğunun mevcut olan yolların rehabilitasyonu olduğunu kaydeden Aydın, "Yeşil Yol Gümüşhane'nin geleceğidir. Tarım ve hayvancılığın önemli oranda gerilediği bölgenin yükselebilmesi için insan kaynağının bu bölgeye gelmesi lazım. O nedenle de Çarşamba havzasından dağlara çıkan yolun dağdan dağa Artvin'e kadar gitmesi hedefimiz. Sonuna kadar projenin arkasında durduk bundan sonra da durma niyetindeyiz" diye konuştu.

"YAYLALARIN ELEKTRİK SORUNU İÇİN 2 KEZ ÇIKARDIĞIMIZ KANUNLARI ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL ETTİ"

Gümüşhane'de yayla elektrikleri meselesinin de çok ciddi bir problem olduğunu yineleyen Aydın, yayla elektrikleri meselesi bu bölgenin olmazsa olmazlarından birisi olduğunu fakat bununla ilgili çıkardıkları kanunların iki kez Anayasa Mahkemesine götürülerek iptal edildiğini hatırlattı.

"BUGÜNE KADAR YAPILAN TÜM ÇALIŞMALAR İÇİN TEŞEKKÜRLER"

Toplantıda konuşan ve üç dönem Belediye Başkanı olarak katıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarına ilk kez Milletvekili olarak katıldığını belirten MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı ise konuşmasında Gümüşhane'de ki yatırımların kurumların birbiriyle ahenkli ve iletişim içerisinde olduğu zaman çok daha verimli sonuçlar vereceğini belirterek, bugüne kadar yapılan bütün çalışmalar için teşekkür etti.

"BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRILARAK YEŞİL BİR VADİ OLUŞTURULABİLİR"

Canlı, yapılan bölünmüş yol çalışmalarının ardından karayolunun Zigana dağından Bayburt'a, Kelkit'e kadar olan bölümünün ağaçlandırılarak yeşil bir vadi oluşturulması talebini yetkililere ileterek yaylaların elektrik sorunlarını dillendirdi.

"YEŞİL YOL PROJESİ GÜMÜŞHANE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Yeşil yol projesinin Gümüşhane için çok önemli olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Canlı, "Yeşili ve ormanları koruyup yolları iyileştirmemiz gerek" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement