Gümüşhane'de Kırmızı Benekli Alabalık Üretimi Başladı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Kırmızı Benekli Alabalık Üretimi Başladı

Gümüşhane\'de Kırmızı Benekli Alabalık Üretimi Başladı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yetiştirilmesi oldukça zor olan kırmızı benekli alabalığın Gümüşhane’de üretilmeye başlandığını belirterek, herkesi damakta çamur tadı bırakmayan, temiz ve soğuk suda üretilen alabalığı yemeye davet etti.

15.11.2017 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yetiştirilmesi oldukça zor olan kırmızı benekli alabalığın Gümüşhane'de üretilmeye başlandığını belirterek, herkesi damakta çamur tadı bırakmayan, temiz ve soğuk suda üretilen alabalığı yemeye davet etti.

Beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İkisu-Tersun-Artabel Vadisi Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tacettin Üçel ve Musalla vadisinde yer alan köylerin muhtarlarıyla kırmızı benekli alabalık üretimi yapılan tesisi ziyaret etti.

Torul ilçesine Kalecik köyünde Artabel deresi üzerinde Emekli Öğretmen Zekai Taşkın ve Su Ürünleri Mühendisi olan oğlu Hüseyin Taşkın'a ait işletmede incelemelerde bulunan Vali Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Japonya'ya balık ihraç eden Gümüşhane'nin damakta asla çamur tadı bırakmayan, suyunun soğukluğu ve temizliği nedeniyle ayrı bir lezzeti olan doğal alabalıklarıyla bilindiğini söyledi.

"Musalla vadisi muhteşem bir vadi ve güzergah"

Musalla vadisinin Torul ilçesi ile il merkezi arasında kaldığını ve muhteşem bir vadi olduğunu kaydeden Vali Memiş, "Burası muhteşem bir vadi ve güzergah. Bizim Gümüşhane'mizin 320 köyünün hepsi turistik açıdan keşfedilmeyi bekleyen bakir yöreler. Tamamıyla doğal yöntemlerle üretilmiş bir alabalık çiftliğindeyiz. İlimizde yaklaşık 5 bin ton balık üretimi bulunmakta. Bunun büyük bir çoğunluğu baraj ve göletlerimizde. Neredeyse yarıya yakını da küçük işletmelerimizde üretiliyor" dedi.

"Alabalık çiftliğinde kırmızı benekli alabalık üretmeyi başardı arkadaşlarımız"

Baraj ve göletlerdeki balıkların Japonya'ya kadar ihraç edildiğini, il genelinde 16'sı akarsular üzerinde olmak üzere 38 işletmenin bulunduğunu dile getiren Vali Memiş, "Bu bizim ciddi bir zenginliğimiz. Hem kültürel açıdan hem ekoturizm dediğimiz doğal turları ilimize çekebilecek güzelliklerimiz mevcut. Hazan mevsiminin en güzel olduğu dönemlerde derenin kenarında çok temiz, çok hijyenik ortamda üretilen alabalıklar hatta kırmızı benekli doğal alabalığı bile biz bu üretim çiftliklerinde üretebiliyoruz. Bunu başardı arkadaşlarımız. Ben çiftlik sahibini de özellikle tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Tüm üreticileri tebrik ediyorum"

Bu tesisleri işleten vatandaşları tebrik eden Vali Memiş, "Böyle güzel bir ortam sağlayıp üretimde gösterdikleri performans ve başarı için de hepsini tebrik ediyorum. Civar illerde yaşayan, Karadeniz bölgesi ve Türkiye'nin diğer bölgelerindeki bütün hemşehrilerimizi bu doğal güzellikleri görmeye ve bu doğal lezzetlerden tatmak için ilimize davet ediyorum. Bizim suyumuz çok lezzetli ve doğal ayrıca herhangi bir sanayi ve evsel atık olmadığı ve çok soğuk olması nedeniyle alabalık üretimi için çok iyi" şeklinde konuştu.

"Gümüşhane'de adeta doğal ortamda yetişmiş kadar lezzetli ve sağlıklı alabalıklar üretiliyor"

Türkiye'nin muhtelif yerlerinde yenilen alabalıkla Gümüşhane'de yenilecek alabalık arasında ki farkı "Gümüşhane'de asla çamur tadını damaklarınızda hissedemezsiniz" diyerek ortaya koyan Vali Memiş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Gümüşhane'de adeta doğal ortamda yetişmiş kadar lezzetli ve sağlıklı alabalıklar üretiliyor. O da bizim havamızdan, suyumuzdan. Kendimizi o anlamda şanslı görebiliriz." - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Kırmızı Benekli Alabalık Üretimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement