Gümüşhane'de Tarihi Mahalleye Kayak Tesisi - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Tarihi Mahalleye Kayak Tesisi

Gümüşhane'nin eski yerleşim yerlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde kurulacak olan 'kayak köyü' projesiyle, kentin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

23.04.2019 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin eski yerleşim yerlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde kurulacak olan 'kayak köyü' projesiyle, kentin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, projeyle ilk etapta 300 bin turist hedefleri olduğunu belirterek Projemizin alt yapısını büyük oranda çözdük. Şehrimizin, esnafımızın ekonomik olarak rahat bir nefes alabileceği projeyi çok önem veriyoruz. Tarihi yerleşim yerinde gerçekleştireceğiz bu projeyi, 2023'e damga vuracak bir proje olacak dedi.

Kente 3 kilometre uzaklıktaki şehrin en eski yerleşim yerlerinden olan tarihi Süleymaniye Mahallesi'nde inşasına başlanacak olan 'kayak merkezi ve kayak köyü' projesi ile kayak merkezi sayısını 2'ye çıkarıyor. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak, 1500 metrelik telesiyejle misafirlerini ağırlayacak olan kayak merkezi, bulunduğu mahallenin yapısı itibari ile tarihi doku içerisinde kurulan tek kayak merkezi özelliğine sahip olacak. Kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedeflenen projenin yer alacağı Süleymaniye Mahallesi'ndeki evler ise düzenlenecek restorasyon çalışmasıyla tarihi Beypazarı ve Safranbolu modeline dönüştürülüp alana yöre mimarına uygun evler de inşa edilecek. Projeyle, kentin turizm potansiyelinin de artırılması hedefleniyor. Son günlerde yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Körfez ülkelerinden bölgeye gelen Arap turistlerinde ilgi odağı olan kent, Zigana'nın ardından 2'inci kayak merkezine kavuşacak.

'PROJE, 2023'E DAMGA VURACAK'

Yeni dönemde en çok önem verecekleri projelerden bir tanesinin Süleymaniye Kayak Merkezi ve Kayak Köyü projesi olduğunu anlatan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, projeyle ilk etapta 300 bin turist hedefleri olduğunu söyledi. Çimen, Bu mahallede gerçekleştireceğiz kayak köyümüz 365 gün hizmete açık olacak. Buraya gelen turistlerin sadece kayak yapmak için değil farklı etkinliklerde şehrimiz doğal güzelliklerini, kültürünü yansıtacağımız ve bakir olan bu bölgede gerçekleştirmek istiyoruz. İlk olarak 300 bin turist ağırlama hedefimiz var. Bölge bulunduğu coğrafi şekiller olarak oldukça kayağa uygun bir saha. 1500 metrelik telesiyeji temin ettik. Bununla beraber kar makineleriyle teminiyle birlikte yatırımı gerçekleştirip, inşallah bu dönem Gümüşhane Belediyesi olarak önderliğini biz yapacağız. Turizm açısından çok önemsediğimiz proje ile şehrimizin diğer ilçelerine gelen turistlerimizi kent merkezine çekmek istiyoruz. Bu proje 2023'e damga vuracaktır dedi.

'TATİLİN ADRESİ OLACAK'

Projenin, sadece kayak meraklılarının değil, maceraperestlerin de uğrak yeri olacağını kaydeden Çimen, Projeyle beraber adrenalin parkı da yapacağız. Maceraperestlerin şehrimizi gelerek, buradaki doğal güzellikleri yaşayacağı, farklı etkinliklere tanık olacağı bu projemizle, bölgemizi ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Projemizin alt yapısını büyük oranda çözdük. Daha önce valiliğimizin önderliğinde gerçekleşen bu projeyi Gümüşhane Belediyesi olarak lokomotifini biz gerçekleştireceğiz. Şehrimizin, esnafımızın ekonomik olarak rahat bir nefes alabileceği bu projeye çok önem veriyoruz. Çevremizde ünlü kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'i örnek almayı düşünüyoruz. Proje çalışması tamamlandı. En kısa süre içerisinde ekiplerimiz çalışmalara başlayacakö diye konuştu.

'KENTE YAKIN OLMASI AVANTAJ'

Milli Kayakçı ve antrenör Ertürk Yakut ise, arazinin, kayağa çok elverişli olduğunu belirterek, arazinin vadi içerisinde bulunduğu için rüzgar ve sisin etkisinin çok fazla görülmeyeceğine dikkat çekti. Yapılması ön görülen kayak merkezinin kent merkezine yakın olmansın büyük avantajlar getireceğini ifade eden Yakut şunları söyledi

Yılın uzun zamanı burada kayak yapılabilir. Korunaklı bir bölge ve şehir merkezine çok yakın olduğu için sürekli çalışabilecek bir kapasiteye sahip. 300 bin turist hedefinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Kente yakın olmasının diğer bir avantajı ise, ilkokul öğrencilerinin de kayak sporuyla daha erken yaşta tanışabilme imkanı olacaktır. Kayak sporundaki gururumuz Muzaffer Demirhan'ın gibi birçok sporcu yetişebilecektir. Ciddi bir sporcu havuzu da oluşabileceğini düşünüyorum. Kayak merkezi, uluslararası kayak merkezi tarafından da tescillenmiş olup, ilerleyen zamanlarda burada çok ciddi organizasyonlar ev sahipliği yapılacağı anlamı taşıyor

TURİZM ACENTELERİNİN YENİ GÖZDESİ

Bölgede turizm acenteliği yapan Akif Akbulut ise, yapılması ön görülen projenin, turizm acentelerini çok heyecanlandırdığını dile getirerek, Bu proje Gümüşhane için gerekli olan bir çalışma, çünkü bugün baktığımızda Karaca Mağarası, Limni Gölü, Şiran Tomara Şelalesi gibi turizm yerlerinde hatırı sayılı ziyaretçi geldi. Hem tarihi, hem de kayak tesisi olarak bakıldığı hepsi arada olacak. Buraya insanlar geldiğinde hem kayak tesisi kayak yapacak hem de tarihi dokuyu görecek. İnsanlar burada dolu dolu vakit geçirebileceklerö ifadelerini kullandı.

Gümüşhane\'de Tarihi Mahalleye Kayak Tesisi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Tarihi Mahalleye Kayak Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement