Gümüşhane'de Yeşil Yol Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Yeşil Yol Çalışmaları

Gümüşhane\'de Yeşil Yol Çalışmaları

GÜMÜŞHANE (İHA) – Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Doğu Karadeniz Bölgesindeki önemli yayla ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak olan “Yeşil Yol” projesi kapsamında Gümüşhane sınırlarındaki Kazıkbeli, Erikbeli, Kadırga ve Güvende yaylalarının doğal taş parke ile kaplanacağını söyledi.

22.05.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜMÜŞHANE (İHA) – Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Doğu Karadeniz Bölgesindeki önemli yayla ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol" projesi kapsamında Gümüşhane sınırlarındaki Kazıkbeli, Erikbeli, Kadırga ve Güvende yaylalarının doğal taş parke ile kaplanacağını söyledi.

Vali Mayda, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kalkınma Bakanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Turizm Master Planı çerçevesinde yürütülen yaklaşık 2 bin 500 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesinde yer alan 8 ilden birisi olan Gümüşhane'de yapılacak yolların uzunluğunun 440 kilometrenin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin bilinirlik düzeyi en yüksek dört yaylasında gerçekleştirilecek doğal taş parke çalışması hakkında bilgi veren Vali Mayda, "Kürtün ilçemiz sınırlarında yer alan Kazıkbeli yaylasında 4 bin, Erikbeli yaylasında 2 bin, Kadırga yaylasında 4 bin ve Güvende yaylasında 4 bin olmak üzere toplam 14 bin metrekare doğal taş parke işinin ihalelerini gerçekleştirerek yer teslimlerini yaptık. Bu yıl içerisinde ülkemizin en meşhur bu dört yaylasına doğal yapısına uygun olarak yaklaşık 900 bin liralık bir bedelle taş parke yapacağız." dedi.

Bugüne kadar 7 milyonun üzerinde ödeneğin gönderildiği proje kapsamında Kürtün ilçesine bağlı Erikbeli yayla yolunda da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Mayda, 115 kilometrelik yol projelendirmesinin de yapılarak yapım ihalesine hazır hale getirildiğini söyledi.

Bu yıl içerisinde Taşköprü-Çakırgöl-Camiboğazı ve Hanzarya Geçidi arasındaki yolun ihalesinin de yapılacağını ve çalışmaların başlayacağını dile getiren Vali Mayda, "Taşköprü-Çakırgöl-Camiboğazı-Hanzarya arasındaki 22 kilometrelik bölümde yarma, dolgu, sanat yapısı, su kanalları, tahliye boruları ve alt temel seviyesi yapılacak şekilde ihaleye çıkacağız. Bu bölgede bulunan Taşköprü yaylası ile Dumanlı-Santa arasındaki çalışmalarımız da devam ediyor. Yeşil Yol projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz yol projelerinde yolların genişliğini 7 metre olarak belirledik. Proje ihalesine çıkıp teslim aldığımız projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz." dedi.

Yine Kürtün ilçesinde bulunan Örümcek ormanlarına ulaşımı sağlayan Yeşilöy-Örümcek Ormanları arasındaki 5 kilometrelik yol için orman izinlerinin beklendiğini ifade eden Vali Mayda, Söğüteli köyü Kazıkbeli yaylası arasındaki yolun da Özel İdare imkanları ile yapılacağını söyledi.

Turizm Master Planı çerçevesinde öne çıkan yayla ve turizm merkezlerini Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin'e kadar yaylalardan birbirine bağlayan ve yaklaşık 2 bin 500 kilometre uzunluğundaki turizm yolunu ifade eden Yeşil Yol projesinin yaylaları sadece fiziki yollarla değil kavramsal çerçevede de bağlayan bir proje olduğunu belirten Vali Mayda, bu güzergah üzerinde alternatif turizmi geliştirmeyi, özellikle körfez ülkelerinden turist çekmeyi hedeflediklerini söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Yeşil Yol Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement