Gümüşhane Değerlerini Tanıyor Projesi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Değerlerini Tanıyor Projesi

Proje kapsamında şair Nabi Üçüncüoğlu, ressam Şeref Akdik ve hattat Kamil Akdik için tanıtım programı düzenlenecek.

06.02.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, şair Nabi Üçüncüoğlu, ressam Şeref Akdik ve hattat Kamil Akdik için tanıtım programı düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor" projesi kapsamında Gümüşhaneli kültür ve sanat insanlarından şair Nabi Üçüncüoğlu, ressam Şeref Akdik ve hattat Kamil Akdik için tanıtım programı düzenleneceğini belirtti.

Projenin 7 yıl önce hazırlandığını, aradan geçen süre içerisinde Gümüşhaneli şair ve yazarlardan Nurettin Özdemir, Hışır Osman, Dilaver Cebeci, Şinasi Özdenoğlu, Sebahattin Kömürcü ve Tacettin Şimşek gibi şahsiyetlerin Gümüşhaneliler ile buluşturulduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Vali Yusuf Mayda'nın talimatlarıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı kaynaklarından karşılanmak üzere geçen yıl hazırladığımız 34 bin liralık ödenekle proje ortağımız Kültür ve Sanat Kulübü ile çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında şair Nabi Üçüncüoğlu, ressam Şeref Akdik ve Kamil Akdik'in tanıtımını yapacağız. Kurum olarak bir yandan kültürel faaliyette bulunmak, diğer yandan ise kurumsal bir görev olarak insanımızı kitap okumaya teşvik etmek, kültür seviyesini yükseltmek, kültürel etkinliklere ortak olma algısını vermek istiyoruz."

Yalçın, etkinliğin 10 Şubat'ta Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Değerlerini Tanıyor Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement