Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Gümüşhane’de 1960 yılında kurulan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 56. Olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

25.01.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 1960 yılında kurulan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 56. Olağan genel kurul toplantısı yapıldı. 20 yıllık mevcut başkan Rifat Çilenk, 4 yıllığına yeniden seçildi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Vekili ve Torul Kaymakamı Recai Karal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Kooperatif Başkanı Rifat Çilenk, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, CHP Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve ortaklar katıldı.

Bakanlık temsilcilerinin gözetiminde gerçekleştirilen genel kurulun divan heyeti başkanlığını Ekrem Sebat Turan gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Rifat Çilenk, yaptığı açılış konuşmasında üyelerin bilgi edinme hakkını çok önemsediklerini belirterek, gelir gider ve toplantıya ilişkin açıklamaların yer aldığı bilgi notunu girişte tüm ortaklara dağıttıklarını söyledi.

Toplam bin 287 ortaklı kooperatifin 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 118 artışla 7 milyon 535 bin 500 lira kredi verdiğini ifade eden Çilenk, kredi verilen ortak sayısının ise 141'den 209'a yükseldiğini söyledi.

Çilenk'in konuşmasının ardından daha önce kooperatif başkanlığı yapmış ve halen hayatta bulunan Kemal Tonyalı, Mustafa Ezber, Nazim Kaanoğlu ve Selahattin Bulgur'a plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Gündem gereği yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporu ile bilanço, gelir-gider tablolarının okunarak ibra edilmesinin ardından 2014 yılı tahmini bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

Daha sonra yapılan seçim sonucunda yönetim kurulunda 4 yıl görev yapacak 5 asil, 5 yedek üye, denetim kurulunda 3 yıl görev yapacak 2 asil, 2 yedek üye ve bölge birliği temsilcileri belirlendi.

Buna göre yönetim kurulu asil üyeliğine Rıfat Çilenk, Ziver Perktaş, Mahir Köksal, Vahit Okumuş, Bekir Atalay, denetim kurulu asil üyeliğine Ali Rıza Şahin, İlyas Yayla, Bölge Birliği Temsilciliğine Rıfat Çilenk, Ziver Perktaş, Mahir Köksal seçildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement