Gümüşhane, Üniversiteli Atakan'a Ağlıyor (1) - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane, Üniversiteli Atakan'a Ağlıyor (1)

GÜMÜŞHANE'de dün akşam saatlerine kaldığı yurda giderken yamaçtan kopan kayanın üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun cenazesi, yakınları tarafından alınıp toprağa verilmek üzere memleketi Denizli'ye götürüldü.

14.06.2017 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜMÜŞHANE'de dün akşam saatlerine kaldığı yurda giderken yamaçtan kopan kayanın üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun cenazesi, yakınları tarafından alınıp toprağa verilmek üzere memleketi Denizli'ye götürüldü. Arkadaşlarının cenazesi uğurladıktan sonra toplanan Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, sloganlar atarak belediye binasına kadar yürüdü, olayın araştırılmasını istedi.

Olay Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler Semti, Maden Sokak mevkiinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Okuldan ayrıldıktan sonra arkadaşı Sinan Yılmaz ile birlikte Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci Yurdu'na giden Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, yamaçtan kopan kaya parçasının kafasına çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Olay Gümüşhane'de büyük üzüntüye ve tepkilere neden oldu.

'5 AYDIR GÖRMEDİM, OĞLUM GİTTİ'

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerİ, öğle saatlerine Öztürkmenoğlu'nun cenazesinin bulunduğu Devlet Hastanesi önünde toplandı. Talihsiz öğrencinin ailesi de öğle saatlerinde hastaneye geldi. Çevredekiler, gözyaşı döken acılı anne Berrin ve baba Ahmet Öztürkmenoğlu'nu teskin etmeye çalıştı. "5 aydır göremedim, oğlum gitti" diye feryat eden baba Öztürkmenoğlu, yanındakilerin yardımıyla hastanene morguna getirildi.

İşlemlerin ardından hastane morgundan çıkarılan Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun cinazesi Denizli'ye götürüldü.

'ATAKAN ÖLMEDİ, KALBİMİZDE YAŞIYOR'

Aracın ayrılması sonrasında hastane önünde toplanan Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, 'Atakan ölmedi, kalbimizde yaşıyor' pankartı açtı, 'Kaza değil cinayet', 'Kefenle değil cübbeyle gidelim' ve 'Gümüşhane uyuma, Atakan'a sahip cık' sloganları atarak Belediye binası önüne kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz, çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Atakan 23 yaşında ve büyük umutları, büyük hayalleri ve büyük hedefleri olan, okulun kapanmasına 1 haftalık bir zaman varken ailesine kavuşmak için bizler gibi günleri iple çeken bir kardeşimizdi. Ekmeğimizi paylaştığımız, aynı yolda planlar kurduğumuz, devletine ve milletine faydalı birey olmak için gecesini gündüzüne katan bu arkadaşımızı sonsuzluğa uğurluyoruz. Olayın sonuna kadar araştırılmasını, sorumlu mercilerin gereken çalışmaları yapmasını ve hayatının baharında açan çiçeklerin bir daha bu şekilde solmasını istemiyoruz."

Belediye binası önünde bekleyen ve açıklama bitmesine rağmen dağılmayan öğrenciler, polisin müdahale edileceği uyarısı üzerine bölgeden ayrıldı.

Bu arada, kaya düşme olayının yaşandığı bölgede evi bulunan yöre sakinlerinden Safiye Tankuroğlu da yamaçtan sürekli olarak taş düştüğünü belirerek, "Düşen kayalar evimizin çatısına zarar verdi. Misafirimizin arabası hasar gördü. Evde, çevrede, bağda, bahçede iş yapamıyoruz. Korkuyoruz. Dert yandık ancak ama bir önlen alınmadı" diyerek sorunu dile getirdi. - Şhane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane, Üniversiteli Atakan'a Ağlıyor (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement