Gümüşhane Valisi Memiş: "5 Kişi Ile Ilgili Adli Süreç Başlatıldı, Süreç Devam Ediyor" - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Valisi Memiş: "5 Kişi Ile Ilgili Adli Süreç Başlatıldı, Süreç Devam Ediyor"

Gümüşhane'de, yamaçtan kopan kaya parçasının üstüne düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun cenazesi memleketi Denizli'ye gönderildi.

14.06.2017 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, yamaçtan kopan kaya parçasının üstüne düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun cenazesi memleketi Denizli'ye gönderildi.

Oğullarının cenazesini almak için Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne gelen baba Ahmet ve anne Berrin Öztürkmenoğlu'nu Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve hastane önünde toplanan öğrencinin arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

Sinir krizleri geçiren anne ve babaya sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Üniversite öğrencisinin cenazesi, Gümüşhane Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla memleketi Denizliye uğurlandı.

"5 kişi ile ilgili adli süreç başlatıldı, süreç devam ediyor"

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Konunun yargıya intikal ettiğini ve soruşturulduğunu bildiren Memiş, "Bu kayanın düşme sebebi yargı mensuplarımızın yapacağı soruşturma sonrasında netleşecek. Bendeki bilgilere göre 5 kişi ile ilgili adli süreç başlatıldı, süreç devam ediyor. Alınması gereken tedbirlerin alınması gerekir ancak eğer bir kusur varsa da yargı mensuplarımız bunun sonucunu nihayetlendirecektir." dedi.

Her gün o yolu kullandığına dikkati çeken Memiş, şunları söyledi:

"Bu kaza benim başıma da gelebilirdi, bunu net bir şekilde ifade ediyorum. Dolayısıyla bu kazaya hepimiz maruz kalabilirdik. Olayın neticelenmesine yüce yargı karar verecek ama ilk verilere göre yukarıda bir kepçenin kendi başına çalışırken, gerekli tedbirleri almadan çalışabileceği yönünde bilgiler var. ya da aşırı yağışlardan dolayı kaya kütlelerinin gelebileceğine yönelik elimizde iki veri var. Gümüşhane topografyası bu tür heyelana müsait bir yapıya sahip. Kaya düşmesine açık bir yapı. Hem Trabzon hem de Kürtün- Giresun yolu üzerinde neredeyse her gün toprak kayması, kaya düşmesi gibi olaylarla karşı karşıya kalıyoruz."

-"Öğrencilerimiz sahipsiz değildir"

Gümüşhane Üniversitesine gelen 20 bin öğrencinin kendi sorumluluklarında bulunduğunu vurgulayan Memiş, öğrencilerin can ve mal emniyetinin kendilerine emanet olduğunun altını çizdi.

Olayın sorumlularının üzerine gideceklerini aktaran Memiş, şunları kaydetti:

"Bütün hemşehrilerimizi, üniversiteli öğrencilerimizi sağduyuya davet ediyorum. Öğrencilerimiz sahipsiz değildir. Ama yaşanan bu hadise bir kazadır. Sorumluları tespit edilecektir. Bundan sonra olmaması ve yaşanmaması için de gerekli her türlü tedbirler alınacaktır. Ben ailesine başsağlığı diliyorum. Bütün üniversite ailesine başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüz. Mübarek Ramazan ayında maalesef gencecik bir fidanın kaybının telafisi yoktur. Bu çocuğumuzun geri gelmesi mümkün değil, mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum."

Öte yandan Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde toplanan öğrenciler, üniversiteli gencin ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Caddesi boyunca slogan atarak Fatih Parkı'na kadar protesto yürüyüşü düzenledi.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, okul çıkışı kaldığı yurda giderken Eskibağlarbaşı Mahallesi'nde yamaçtan kopan kaya parçasının üstüne düşmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Gümüşhane Valisi Memiş: "5 Kişi Ile Ilgili Adli Süreç Başlatıldı, Süreç Devam Ediyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane Valisi Memiş: '5 Kişi Ile Ilgili Adli Süreç Başlatıldı, Süreç Devam Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement