Hemşirelik Alanı Öğrencileri, Staj İçin Almanya'ya Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Hemşirelik Alanı Öğrencileri, Staj İçin Almanya'ya Gidiyor

Hemşirelik Alanı Öğrencileri, Staj İçin Almanya\'ya Gidiyor

Gümüşhane ASML ve Trabzon Çarşıbaşı ASML Hemşirelik Alanı son sınıf öğrencileri Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı stajı için Almanya'ya gidiyor.

24.10.2013 08:57  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Trabzon Çarşıbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Alanı son sınıf öğrencileri "Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı" stajı için Almanya'ya gidiyor.

Hayatboyu Öğrenme (LLP) Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Programı kapsamında Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı Projesi ile 21 kişilik öğrenci grubu, 3 öğretmen ve 1 yönetici 3-30 Kasım 2013 tarihleri arasında Almanya'da 4 hafta sürecek teorik ve uygulamalı eğitimlere katılacak.

Almanya'ya gidecek olan öğrenciler, Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Adem Aslan, Çarşıbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Salih Koşgin ve öğretmenler ile Vali Dr. Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

Proje kapsamında öğrencilerin Almanya'nın Duesseldorf kentinde dört hafta süre ile Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı ile ilgili olarak çeşitli sağlık kuruluşlarında eğitim alacakları bilgisini veren İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözüne vurgu yaparak öğrencileri böylesine hayırlı bir mesleği seçtiği için kutladı.

Vali Dr. Mayda ise ziyaret nedeniyle yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili olarak ülkemizde aldıkları eğitim ile ziyaret edilecek ülkede yapılan çalışmaları ve çalışma biçimlerini kıyaslama imkanına sahip olacaklar, uluslararası bir deneyim kazanan öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası boyutta istihdam edilme imkanı artmış olacak ve iş piyasasına daha kolay bütünleşmiş olacaklar. Eğitimlerinde çocuklarımıza başarılar diliyorum." dedi.

STAJA GİDECEK ÖĞRENCİLERE TÜRKİYE'DE Kİ EVDE HASTA BAKIM HİZMETİ SEMİNERİ VERİLDİ

Öğrenci ve öğretmenlere ayrıca Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde "Ülkemizde Evde Hasta Bakımı Hizmetleri" hakkında Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü Tülay Alkan tarafından seminer verildi. Verilen seminerle proje sonrasında Türkiye ile Almanya'da ki Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri'nin karşılaştırma yapma olanağı sağlanmış olacağı vurgulandı.

Proje hakkında bilgi veren Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Adem Arslan, Dünya Sağlık Örgütü'nün gelecek 10 yılda çok az ülkenin büyük bir yaşlı nüfusa özel bakım sağlayabilecek konumda olacağını bildirdiğine vurgu yaparak, bu projeyle gelecekte hazırlıklarını tamamlamış ülkeler arasında yer almak için gerekli eğitim alt yapısının sağlanacağını söyledi. Aslan, öğrencilerin 1 aylık eğitim süresince "Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı" konusunda AB standartlarına uygun hasta veya yaşlının bakım planı, manevi yönden tedavisi, oda temizliği ve dezenfeksiyonu, hasta ve ya yaşlının temizliği, vücut bakımı, yemek ve ilaç tedavileri gibi yöntem ve teknikleri öğrenerek bilgi ve beceri geliştirmeleri sağlanacağı ve proje sonucunda öğrencilere sertifika verileceğini söyledi.

Proje ortağı olan Trabzon Çarşıbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Salih Koşgin de projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, kendi okullarından 7 öğrencinin projeye katılacağını dile getirdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hemşirelik Alanı Öğrencileri, Staj İçin Almanya'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement