Gümüşhane Yaylalarında Şenlik Zamanı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Yaylalarında Şenlik Zamanı

Gümüşhane Yaylalarında Şenlik Zamanı

Doğu Karadeniz’in hem sayısal olarak hem de bilinirliği yüksek yaylalarıyla meşhur Gümüşhane’de Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte yayla şenlikleri de büyük bir coşkuyla başladı.

21.07.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz'in hem sayısal olarak hem de bilinirliği yüksek yaylalarıyla meşhur Gümüşhane'de Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte yayla şenlikleri de büyük bir coşkuyla başladı.

Kayıtlı 400'e yakın yaylası bulunan ve bu yaylaların birçoğunda şenliklerin yapıldığı Gümüşhane'de bayramın ikinci günüyle birlikte tüm ilçelerinde şenlikler başladı.

Torul ilçesine bağlı Kirazlık köyünde yapılan Yayla Şenliği'nde binlerce vatandaş doyasıya eğlenirken, kemençe eşliğinde oynanan horonlarla coşku en üst seviyelere ulaştı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan yayla şenliğine, Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri, Kirazlık Köyü Muhtarı Soner Şahin ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

Çevre ilçe, köy ve yaylalardan gelen ziyaretçilerin bir taraftan alışveriş yapıp, bir taraftan da gönüllerince eğlendiği şenlikte Karadeniz müziğinin güçlü seslerinden Sait Uçar ve Özkan Pekin sahne aldı. Yöresel sanatçı ve kemençe ustalarının eşliğinde vatandaşlar büyük horon halkaları oluşturdu.

Yediden yetmişe herkesin ilgi gösterdiği şenlikle ilgili bilgi veren Köy Muhtarı Soner Şahin ve Organizasyon Sorumlusu Muhammed Güner, şenliğin geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini kaydederek, "Yaylacılık ve yayla şenlikleri bizim kültürümüzün en önemli öğelerinden biri. Yaratanın bizlere bahşettiği bu muhteşem güzelliklerinin tadı böyle şenliklerde bir başka oluyor. Her yıl Temmuzun ikinci haftası cumartesi günü burada buluşacağız. Kirazlık Köyü Kalkındırma Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz bu şenliğimize sponsor olan, bizleri yalnız bırakmayarak şenliğimize katılan büyüklerimize ve bu şenliğin gerçek sahibi vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Jandarma, İtfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin de hazır bulundurulduğu şenliğe katılan vatandaşların ortak dilekleri ise yayla yolları standartlarının bir an önce yükseltilmesi oldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Yaylalarında Şenlik Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement