Gümüşlük'te Klasik Müzik Günleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Gümüşlük'te Klasik Müzik Günleri Başlıyor

Gümüşlük\'te Klasik Müzik Günleri Başlıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 7 Temmuz- 14 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin programı basına açıklandı.

05.07.2011 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 7 Temmuz- 14 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin programı basına açıklandı. Festivalin sanat danışmanı devlet sanatçısı Gülsin Onay, "Sekiz yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en önemli klasik müzik festivalleri arasına girmeyi başaran festival, dünyaca ünlü sanatçıların genç sanatçılarla çalışma yaptığı bir okul haline geldi" dedi. Festival, 7 Temmuz'da Bodrum Kalesi'nde, viyolensel sanatçısı Frank Wakelkamp'ın solist olarak yer alacağı, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle açılacak.

Bodrum'da bu yıl 8'inci kez düzenlenecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin basın toplantısı bugün beldedeki Amavi Bar Restaurant'da yapıldı. Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, festivalin sanat danışmanı devlet sanatçısı Gülsin Onay, sanat koordinatörü Eren Levendoğlu ve şef İbrahim Yazıcı'nın katıldığı toplantıda festival programı ve amacı ile ilgili bilgi verildi.

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi ana sponsorluğunda yapılacak festivalin, klasik müzik festivallerinden farklı olarak uygulandığını ve dünyada örneği bulunmadığını belirtti. Tire, "Bodrum Yarımadası ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağladığına inandığım festival, artık dünyada adından sıkça söz ettirmeye başladığı gibi yaz aylarında tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin birçok ünlü sanatçıyı bir arada görmesini sağladı. 2. 5 aya yayılan süresi nedeniyle çeşitli ülkelerden öğrencilerin katıldığı müzik okulu ile dünyada sayılı festivaller arasında yer almayı başardı. Amacımız birkaç yıl içerisinde burada bir konservatuvar oluşturmak" dedi.

Festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay ise artık yerli ve yabancı turistlerin Bodrum'daki tatil programlarını festival tarihlerine göre organize etmeye başladıklarını söyledi. Onay, "Sekiz yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en önemli klasik müzik festivalleri arasına girmeyi başaran festival, dünyaca ünlü sanatçıların genç sanatçılarla çalışma yaptığı bir okul haline geldi. Festivaldeki dünyaca ünlü sanatçıların verdiği konserler sayesinde Gümüşlük ve Bodrum dünya medyasınında ilgi odağı haline geliyor" dedi.

7 Temmuz'da Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde viyolonsel sanatçısı Frank Wakelkamp'ın solist olarak yer alacağı, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın vereceği konserle açılacak festival Türkiye'den ve dünya çapında birbirinden değerli müzisyenleri konuk edecek. Gümüşlük beldesindeki 450 yıllık tarihi Eklisia Kilisesi ile Bodrum Kalesi'nde düzenlenecek konserlerde İngiliz piyanist Peter Katin, Bulgar piyanist Julian Gorus, Rus piyanist İlya İtin, Sırp piyanist Misha Dacic, Koreli piyanist Jackie Jaekyung Yoo, Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay, piyanist Eren Levendoğlu, şef-piyanist İbrahim Yazıcı sanatseverlerle buluşacak. Festivalde ayrıca Alman soprano Christine Wolff, soprano Burcu Uyar, çellist Ümit İşgörür, flüt sanatçısı Gülşen Tatu, perküsyon ustası Burhan Öcal - Paganin Trio ve modern dansın Türkiye'deki en önemli temsilcisi Zeynep Tanbay da yer alacak. Festivalde bu yıl ilk kez caz konserlerine de yer verilecek ve ünlü caz sanatçısı Emin Fındıkoğlu konser verecek.

Festival kapsamındaki Eklisia Yaz Müzik Okulu'nda usta sanatçılar, genç müzisyenlere piyano, keman, viyola, viyolonsel, flüt, arp ve gitar dallarında ders verecek.

--- KUTU ---

PROGRAM:

7 Temmuz: Bodrum Kalesi - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası - Frank Wakelkamp (Viyolonsel)

11 Temmuz: Christine Wolff (Soprano) ve İbrahim Yazıcı (Piyano)

14 Temmuz: Eklisia Yaz Müzik Okulu Şan Konseri

15 Temmuz: Misha Dacic (Piyano) "Bir Lizst Gecesi" Lizst'in 200. doğumyılı konseri.

17 Temmuz: Bodrum Kalesi - Zeynep Tanbay Modern Dans Topluluğu

23 Temmuz: Julian Gorus (Piyano)

29 Temmuz: Eklisia Yaz Müzik Okulu Piano Konseri

30 Temmuz: Ilya Itin (Piyano)

3 Ağustos: Ilya Itin - Gülsin Onay (Piyano) "2 konçerto-2 virtüöz-2 piyano" Lizst'in 200. doğum yılı konseri

5 Ağustos: Eklisia Yaz Okulu Piyano Konseri

6 Ağustos: Burcu Uyar (Soprano) İbrahim Yazıcı (Piyano)

8 Ağustos: Peter Katin (Piyano)

12 Ağustos: Eklisia Yaz Okulu Piyano Konser

13 Ağustos: Gülsin Onay (Piyano)

17 Ağustos: Jackie Jaekyung Yoo (Piyano)

19 Ağustos: Eklisia Yaz Okulu Flüt Konseri

20 Ağustos: Gülşen Tatu - Ümit İşgörür - Eren Levendoğlu

4 Eylül: Alexander Baillie - (Viyolonsel)

7 Eylül: Bodrum Kalesi - Burhan Öçal ve Paganini Trio

8 Eylül: Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri

13 Eylül: Escher Quartet

14 Eylül: Escher Quartet - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşlük'te Klasik Müzik Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
    17:54 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran'ın talebi üzerine gerçekleşen bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır
    17:52 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı üzerine teyakkuza geçti. Alt geçitler, cadde ve sokaklardaki mazgallar temizlenirken nöbetçi ekipler oluşturuldu.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak
    17:49 Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak

    Çin Devlet Demiryolları Grubu, CR450 inovasyon projesinin ilerlediğini ve bu yılın sonunda prototipin montaj hattından çıkacağını duyurdu. CR450, şu anda hizmette olan CR400 Fuxing trenlerinden daha hızlı olacak ve yüzde 12 daha hafif, yüzde 20 daha az enerji tüketiyor. Ayrıca, proje altyapıda teknolojik inovasyonu da içeriyor. Çin, halkın talebini karşılamak için dünyanın en büyük yüksek hızlı demiryolu ağını inşa etti ve Fuxing trenleri ülke genelinde 31 eyalet düzeyinde faaliyet gösteriyor.

  • Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi
    17:48 Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Arkeoloji Müzesi'nde, öğrenciler için 'Hacivat ve Karagöz' gölge oyunu gösterisi sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Müzesi ve SICPA Türkiye firmasınca düzenlenen gösteri, öğrencilere tarihi sevdirmek, müze sevgisini aşılamak ve Müzekart'ı tanıtmayı amaçlıyor.


Advertisement