Bakan Koca aşılamada rekor müjdesini verdi: Bir günde 600 bin doz aşı yapıldı - Son Dakika
Sağlık

Bakan Koca aşılamada rekor müjdesini verdi: Bir günde 600 bin doz aşı yapıldı

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde ve eski normale dönme çabasında önemli rol oynayan aşılamada dün rekor kırıldı. Daha önce Bakan Koca'nın "Günlük doz sayısında ileriki saatlerde yeni bir rekora ulaşacağız. Hadi bakalım: Bugünkü aşı toplam kaç doza ulaşacak?" demesinin ardından günün ilerleyen saatlerinde Koca'dan yeni bir paylaşım daha geldi. Bir günde yapılan rekor doz sayısını paylaşan Koca, "Son 24 saat içinde toplam 597 bin 647 doz aşı yapıldı" dedi.

12.06.2021 00:19  Güncelleme: 07:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüsle mücadele devam ederken aşılama programında takvim hızla işliyor. Eski normale dönmek için aşılamada kritik süreçten geçerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından aşılamayla ilgili müjdeli haberi verdi.

BİR GÜNDE 600 BİN KİŞİ AŞILANDI

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 23:59. Son 24 saat içinde toplam 597 bin 647 doz aşı yapıldı. Bu vakte kadar çalışan arkadaşlarımıza, aşı randevusunu aksatmayan vatandaşlarımıza binlerce teşekkür! Aşı, fedakârlık, planlama: Hepsi var, sorun yok!" ifadelerini kullandı.

Gün sonunu işaret eden Bakan Koca aşılamada rekor müjdesini verdi: Bugün 600 bin doz aşı yapıldı

REKORUN İŞARETİNİ VERMİŞTİ

Bakan Koca, daha önce yaptığı açıklamada, aşılamada rekor kırılacağını belirterek, "500 bininci doz aşı az önce yapıldı. Günlük doz sayısında ileriki saatlerde yeni bir rekora ulaşacağız. Çalışanlarımız iş başında. Günlük kapasitemiz bu dozun 3 katından fazla. Hadi bakalım: Bugünkü aşı toplam kaç doza ulaşacak?" demişti.

Gün sonunu işaret eden Bakan Koca aşılamada rekor müjdesini verdi: Bugün 600 bin doz aşı yapıldı

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı, saat 19.45 itibarıyla 32 milyon 791 bin 881'e ulaştı. Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, 11 Haziran saat 19.45 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 19 milyon 216 bin 113, ikinci doz aşı 13 milyon 575 bin 768 oldu. Böylece toplam doz miktarı, 32 milyon 791 bin 881 olarak gerçekleşti. Kovid-19'la mücadelede uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı son 24 saatte 578 bin 762 arttı.

Bakan Koca aşılamada rekor müjdesini verdi: Bir günde 600 bin doz aşı yapıldı

Son Dakika Sağlık Bakan Koca aşılamada rekor müjdesini verdi: Bir günde 600 bin doz aşı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Doğan Kaya: Ruhu şad Mekanı cennet olsun Şehitlerimizin Allah mehmetçiğe kıyan o zalimlerin kökünü kurutsun Ne zaman Şehit haberi duysam yüreğim yaniyor Allah acıli kederli Annesi Babası Alisei başta olmak üzere yakinlarina sabırlar dayanma gücü versin 0 0 Yanıtla
  • Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı
    21:38 Yunus Emre Enstitüsü, Brüksel'de sanat ve inovasyonun sağlık sektöründeki rolünü tartıştı

    Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Brüksel merkezli kuruluş E-Health Venture işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Belçika'nın sanat, inovasyon ve sağlık sektöründen temsilciler bir araya geldi. Konferansta, sanatın ve inovasyonun sağlık sektöründe nasıl bir rol oynayabileceği üzerine konuşmalar yapıldı. Ayrıca, Osmanlı dönemindeki müzik ve sanatla terapi uygulamaları da ele alındı. Türkiye'nin yenilikçi sağlık uygulamaları ve sağlık turizmindeki başarısı da vurgulandı.

  • Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti
    20:12 Odun keserken 2 ayağını ve elini kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi spiralle odun keserken iki ayağını ve elini kesti. Olayın meydana geldiği evde kanlar içinde kalan genç, ailesinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama
    18:34 Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. İsviçre hükümeti ise Beypazarı marka maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini duyurdu ve ürünü yasakladı. Beypazarı Soda ise bu iddiaları reddederek ürünlerinin sağlık standartlarına uygun olduğunu belirtti.

  • Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı
    17:38 Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı

    Çerkeş köyünde yaşayan Salih Ç. (54), evinin önünde düşerek başını beton zemine çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Bayat Devlet Hastanesine kaldırılan Salih Ç, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

  • Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi
    17:33 Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi

    Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kazan üretim fabrikasında temizlik yaparken azot gazından zehirlenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve ambulanslar sevk edildi. İşçilerden birinin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Bayram Tatili Boyunca Hastanelerde 5 Milyon 148 Bin 676 Acil Servis Hizmeti Verildi
    17:22 Bayram Tatili Boyunca Hastanelerde 5 Milyon 148 Bin 676 Acil Servis Hizmeti Verildi

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 günlük bayram tatili boyunca hastanelerde 5 milyon 148 bin 676 acil servis hizmeti verildiğini ve 112 Acil ambulanslarıyla 173 bin 174 vakaya müdahale edildiğini açıkladı. Bakan Koca, sağlık hizmeti verenlere teşekkürlerini iletti.

  • KOAH hastası ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi
    17:13 KOAH hastası ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi

    Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve akciğer nakli bekleyen KOAH hastası Mehmet Ö., ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi. Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygun donör bulunması halinde organ nakli yapılacak.

  • Beypazarı Maden Suyu İsviçre'de Yasaklandı
    17:10 Beypazarı Maden Suyu İsviçre'de Yasaklandı

    Beypazarı maden suyu, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi tarafından sağlıksız bulunduğu gerekçesiyle resmi olarak yasaklandı. Ürünün sağlık riski oluşturduğu düşünülerek toplatılmaya başlandı. Maden suyunun yüksek miktarda bor içerdiği ve özellikle kadınlar için zararlı olduğu belirtiliyor. Beypazarı yönetiminin konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.


Advertisement