Güncelleme - 2 - Kars'ta Terör Saldırısı: 1 Şehit - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - 2 - Kars'ta Terör Saldırısı: 1 Şehit

Güncelleme - 2 - Kars\'ta Terör Saldırısı: 1 Şehit

Kars'ın Kağızman ilçesinde, güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

20.09.2016 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman ilçesinde, güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde dün gece PKK'ya yönelik operasyon başlatıldığını anımsattı.

Doğan, "Dün gece gerçekleştirilen operasyon devam ediyor. Bugün öğlen saatlerinde sıcak temas yaşandı, açılan ilk ateşte bir askerimiz yaralandı, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu." dedi.

Çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Vali Doğan, bölgede operasyonun sürdüğü belirtildi.

Valilik açıklaması

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kağızman ilçesi Madur kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla Kars, Ağrı ve Erzurum illerinin katılımıyla Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığınca planlanan "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk 16/16" operasyonunun gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, saat 12.10 sularında bölgede yapılan temas araması esnasında Madur kırsalı Sillik Deresi bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yapılan 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine girilen silahlı çatışma sonucunda Ağrı ilinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece şehit olmuştur. Operasyon bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu alanlar ATAK helikopterleri ile yoğun ateş altına alınarak 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan arazi taraması esnasında 17 adet büyük tüp, 1 adet ocak ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilerek Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda olay yerinde imha edildi."

Ayrıca açıklamada, "Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - 2 - Kars'ta Terör Saldırısı: 1 Şehit - Son Dakika

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement