Güncelleme 2 - Tunceli Belediye Başkanı Bul Adliyeye Götürüldü - Son Dakika
Güncel

Güncelleme 2 - Tunceli Belediye Başkanı Bul Adliyeye Götürüldü

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da aralarında bulunduğu 13 kişi, savcıya ifade vermek istedikleri gerekçesiyle adliyeye gönderildi.

16.11.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da aralarında bulunduğu 13 kişi, savcıya ifade vermek istedikleri gerekçesiyle adliyeye gönderildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Belediye Başkanı Bul, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP İl Başkanı Murat Polat, DİSK Şube Başkanı Şükran Yılmaz, BES temsilcisi Musa Kılıç ve HDP il yöneticilerinin de bulunduğu 13 kişi, evlerindeki aramanın ardından emniyete götürüldü.

Bul ve beraberindekiler, emniyette ifade vermeyi reddederek savcıya ifade vermek istedi.

Bunun üzerine Bul ve beraberindeki 12 kişi, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Tunç

Olayın ardından belediye önünde bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, "Sabah saatlerinde aralarında Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı." dedi.

Tunç, gözaltındakiler arasında bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığını belirterek, "Belediye Meclis üyemiz Cemile Ataş, DİSK Şube Başkanımız Şükran Yılmaz, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, Barış Grubu üyesi Aysel Doğan, DBP İl Başkanı Murat Polat, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, HDP Parti Meclis üyesi Ali Ekber Kaya, HDP yöneticisi Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, BES Dersim temsilcisi Musa Kılıç ve Hakan Kavut gözaltına alınmıştır." diye konuştu.

Hüseyin Tunç, Bul ile beraberindekilerin serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme 2 - Tunceli Belediye Başkanı Bul Adliyeye Götürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement