Güncelleme 3 - Bolu'da Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Güncelleme 3 - Bolu'da Terör Operasyonu

Bolu'da, Ankara'dan gelen Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri tarafından yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

07.04.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, Ankara'dan gelen Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri tarafından yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Paşaköy Mahallesi'nde Ankara'dan gelen PÖH ekipleri tarafından terör operasyonu gerçekleştirildi. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, mahallenin giriş noktalarını tutup, araç girişine izin vermezken, mahallenin yakınından geçen D-100 Karayolu yaklaşık 8 saat ulaşıma kapatıldı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve PÖH ekipleri, Berberler Sokak'taki 4 bloktan oluşan Paşakent Sitesi'nde bulunan bir apartmana girdi ve dairelerdeki aileleri gizlice tahliye etti. Daha sonra apartmanın beşinci katındaki terör örgütünün hücre evine PÖH ekipleri tarafından saat 23.45 sıralarında baskın yapıldı.

Bu sırada çıkan ve yaklaşık yarım saat süren çatışmada bir PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, bir polis memuru hafif yaralandı.

Kaçan diğer PKK'lı teröristin bulunması için çalışma başlatan polis ekipleri, havanın aydınlanmasıyla binanın çatısına çıktı. Bu sırada çatıya saklanan teröristle polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sonunda çatıda saklanan PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Emniyet yetkilileri, böylece 2 erkek teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Operasyonun ardından ekipler tarafından hücre evinde ve apartmanda inceleme yapıldı. Öte yandan, emniyet güçleri tarafından alınan güvenlik önlemleri sabah saatlerine kadar devam etti.

Bolu Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cumhuriyet savcısı, söz konusu apartmana gelerek inceleme yaptı.

Mahalle sakinlerinden Tahsin Berberoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisinin doğma büyüme bu mahallede yaşadığını anlatarak, "Silah seslerini duydum. Ben asker gönderiyorlar otogarda eğlence var zannettim. Bir gümleme oldu. Biraz durdu. Biraz sonra bir daha sesler geldi. Biz burada bir şey olacağını tahmin etmedik ki. Burası çok büyük bir site. 80 hane var. Kiraya veriyorlar kimin ne olduğunu bilmiyoruz ki. Duyduğumda çok şaşırdım." diye konuştu.

Mahallelerinin çok sakin olduğunu anlatan Berberoğlu, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

Bolu Valiliğinde güvenlik toplantısı yapıldı

Terör operasyonunun ardından Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında, Valilik Yedigöller Toplantı Salonu'nda, vali yardımcıları, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, askeri yetkililer ve ilgili kurumların daire amirleri katılımıyla güvenlik toplantısı düzenlendi.

Vali Baruş, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde canlı bomba veya bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilebilecek eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar" kapsamında güvenlik güçlerince Paşaköy Mahallesi'nde bir apartman dairesinde kaldığı tespit edilen bölücü terör örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 2 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Terör örgütü üyelerinin kaldığı yerde detaylı bir arama yapıldığını aktaran Baruş, "Yapılan aramada 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adet tabanca, 2 adet el bombası, 2 kilogram civarında A4 tipi patlayıcı ve 3 kilogram civarında C4 tipi patlayıcı geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptığı düşünülen 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon sırasında bir polis memuru hafif yaralanmış ve Köroğlu Devlet Hastanesinde tedavi edilmiş olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ölü olarak ele geçirilen terör örgütü üyelerinin kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir." diye konuştu.

Öte yandan etkisiz hale getirilen terör örgütü üyelerinin cesetleri, olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Morguna kaldırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme 3 - Bolu'da Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement