Güncelleme 3 - Denizli'de Tırla Çarpışan Tankerde Patlama: 4 Ölü, 13 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Güncelleme 3 - Denizli'de Tırla Çarpışan Tankerde Patlama: 4 Ölü, 13 Yaralı

Güncelleme 3 - Denizli\'de Tırla Çarpışan Tankerde Patlama: 4 Ölü, 13 Yaralı

Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları için dozer taşıyan tırla çarpışan yakıt tankerinde meydana gelen patlama sonucu 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

04.07.2017 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları için dozer taşıyan tırla çarpışan yakıt tankerinde meydana gelen patlama sonucu 4 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Denizli- Aydın karayolunda seyreden Melih Diğrek idaresindeki 45 AY 241 plakalı LPG tankeri, Sarayköy'deki orman yangınına müdahale için dozer götüren Hüseyin Avcı (41) yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DESKİ) ait 20 YS 346 plakalı tırla çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle LPG yüklü tankerde önce yangın çıktı, bir süre sonra da patlama meydana geldi.

Kazanın ardından yoldan geçen en az 4 araçta da yangın başladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Kazada, LPG tankeri sürücüsü Diğrek, tır sürücüsü Avcı ve cesedinden sadece parçalar kalmış bir çocuk hayatını kaybetti, tırla taşınan dozerin operatörü Zafer Demir'in de aralarında bulunduğu 13 kişi yaralandı.

Kaza anında alev alan araçlardan biri, Fransa'dan memleketleri Tavas ilçesine tatile geldikleri öğrenilen Şama ailesinin bulunduğu CD 259 JP plakalı cip oldu.

İbrahim Şama'nın (41) kullandığı cipte, eşi Gülser (37), çocukları Hüseyin Görkem, Zeynep ve Efe'nin bulunduğu belirtildi.

Kazada yaralanan İbrahim Şama, eşi Gülser ve oğlu Hüseyin Görkem Pamukkale Üniversitesi Hastanesine (PAÜ) kaldırıldı. İbrahim Şama, buradaki müdahalenin ardından ambulans helikopterle İzmir Bozyaka Yanık Merkezine sevk edildi.

Kazanın ardından Efe ve Zeynep Şama'nın bulunamaması nedeniyle bölgede AFAD ve UMKE tarafından "drone" kullanılarak arama çalışması başlatıldı.

Ekipler, gece nedeniyle ara verdikleri arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başladı. Ekipler, bir çocuğa ait kemik ve ceset parçalarını kazanın olduğu yerden 400 metre, diğer bir çocuğa ait parçaları da 600 metre mesafede buldu.

Kayıp çocuklara ait kemik parçalarının bulunması nedeniyle ekipler, arama çalışmalarına son verdi.

Arama çalışmalarında bulunan kemik ve ceset parçaları DNA testi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bu arada kazada ağır yaralanan dozer operatörü Zafer Demir de Denizli Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Patlama anı cep telefonu kamerasından canlı yayında

Öte yandan, kazayı görerek yolda duran Ersin Dere, cep telefonuyla bir sosyal paylaşım sitesinden canlı yayın yaptığı sırada patlama anını görüntüledi.

Görüntülerde, kazanın ardından kayda giren Dere'nin önce olayı anlatması, patlama sonrası ise aracına gitmesi yer aldı.

Öte yandan patlamanın meydana geldiği yerin yakınındaki bir çiftlikte bulunan 5 koyun telef oldu.

Valilik açıklaması

Vali Vekili Hakkı Ünal, Sarayköy ilçesi Depaş mevkisinde meydana gelen kazayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dün gece geç saatlerde ilçede ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"4 Temmuz 2017 tarihinde saat 01.00 sularında Aydın-Denizli yolunda sürücü Melih Diğrek idaresindeki 45 AY 241 plakalı LPG tankeri aracı Aydın istikametinden Denizli istikametine seyir halindeyken önce önünde seyreden sürücü İbrahim Şama idaresindeki Fransa plakalı CD 259 JP plakalı hususi araca arkadan çarpıp ardından da Sarayköy'den yangına müdahale için iş makinesi taşıyan sürücü Hüseyin Avcı idaresindeki 20 YS 346 plakalı çekiciye çarpması neticesinde çok araçlı, ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir."

Açıklamada, kazada İbrahim Şama, Gülser Şama, Hüseyin Görkem Şama, Zafer Demir, Ali Ulu, Mustafa Yılmaz, Semra Akşit, Kahraman Çelik, Murat Armağan, Adnan Kahraman, Adnan Özdemir, Harun Yerkürk ve Mevlüt Ayhan'ın yaralandığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme 3 - Denizli'de Tırla Çarpışan Tankerde Patlama: 4 Ölü, 13 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement