Güncelleme 3 - Siirt'te Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Güncelleme 3 - Siirt'te Terör Saldırısı

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek düzenlenen saldırıda, bir evin damında uyuyan kadın ve oğlu yaralandı.

15.07.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek düzenlenen saldırıda, bir evin damında uyuyan kadın ve oğlu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler, İnönü Mahallesi Şeyh Süleyman Caddesi'ndeki Kışla ve Cumhuriyet Polis Merkezine roketatar ve silahlarla saldırdı.

Saldırıda bir evin damında uyuyan Besna (40) ve oğlu Yusuf Erzen (10) yaralandı. Sağlık ekiplerince Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Yusuf Erzen'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor. Operasyona polislerin yanı sıra jandarma özel harekat timleri de katılıyor.

Vatandaşlar güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye ediliyor

Saldırının gerçekleştiği bölgede can güvenliği endişesi taşıyan bazı vatandaşlar evlerinden ayrılıyor.

İnönü Mahallesi ile çevresindeki Ülkü, Sakarya, Dumlupınar, Conkbayır ve Tınaztepe mahallelerinde evlerini terk etmeye çalışan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye ediliyor.

Hedef karakol ve Doğu Kışlası

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK tarafından saat 02.45 sıralarında kent merkezindeki Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası'nı hedefleyen roketatarlı ve uzunlu namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Güvenlik güçlerin anında karşılık verdiği saldırıda, evin damında yatan biri çocuk 2 sivilin teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, jandarma özel hareket birliklerinin desteğiyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Ara sokaklarda yüzleri maskeli, etekli teröristler görülmüş

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada da 02.55 sıralarında İnönü Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine ve Algül Mahallesi'ndeki 3. Tugay Komutanlığına (Doğu Kışla) eş zamanlı olarak uzun namlulu ve roketatarlı silahlarla taciz ateşi açıldığı, ayrıca su deposu mevkisinde devriye görevi yapan zırhlı ekiplere uzun namlulu silahlarla ateş edildiği bildirildi.

Olay yerinde ve takviye edilen ekiplerle saldırılara anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca taciz ateşinde bulunulan yerlere yakın ara sokaklarda terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen, etek giymiş, yüzleri kapalı şahıslar ile ilgili ihbarlar alınmış, konu ile ilgili çalışmalara başlanılmıştır. Terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu Ulus Mahallesi'nde ikametgahının damında yatmaktayken silah seslerine uyanan 10 yaşlarındaki erkek çocuk başından, annesi kolundan yaralanmış ve Siirt Hastanesinde tedavi altına alınmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme 3 - Siirt'te Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement