Güncelleme - Kaybolan Kardeşler Birbirine Sarılı Bulundu - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - Kaybolan Kardeşler Birbirine Sarılı Bulundu

Güncelleme - Kaybolan Kardeşler Birbirine Sarılı Bulundu

Manisa'nın Soma ilçesinde dün kaybolan ve geceyi dağda geçiren 9 ve 11 yaşlarındaki kardeşler, evlerinden 18 kilometre uzaklıkta bulundu.

09.04.2018 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde dün kaybolan ve geceyi dağda geçiren 9 ve 11 yaşlarındaki kardeşler, evlerinden 18 kilometre uzaklıkta bulundu.

Uruzlar Mahallesi'nde yaşayan Muhammed Furkan (11) ve Ömer (9) Taşkın kardeşler, Ormanlıkdere mevkisinde hayvan otlattıktan sonra akşam eve dönmeyince ailesi durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine Soma'ya hareket eden İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, alanın dağlık olması nedeniyle bölgedeki tüm birlikleri göreve çağırdı.

Helikopter ve drone destekli başlayan arama çalışmalarına, AFAD görevlileri ve yaklaşık 400 kişi katıldı.

Arama çalışmalarında, Jandarma Komanda Özel Arama Kurtarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yanı sıra Kütahya, Aydın, Denizli ve Balıkesir'den getirilen iz takip köpekleri de yer aldı.

Çalışmalar sonucu 2 kardeş, kayboldukları bölgeden 18 kilometre uzaklıkta ağaç altında birbirlerine sarılı bulundu. Jandarma ekipleri, anne Tülay ve baba Veysi Taşkın'ı helikopterle çocukların yanına ulaştırdı.

Genel sağlık durumu iyi olan kardeşler, helikopterle Soma Devlet Hastanesine götürüldü.

Baba Veysi Taşkın, güvenlik güçlerinin çocukları için seferber olduğunu söyledi.

Kendilerini yalnız bırakmayan yetkililere teşekkür eden Taşkın, şunları kaydetti:

"Çocuklarım akşam eve dönmeyince kaybolduklarını anladık ve hemen jandarmaya ihbarda bulunduk. İl Jandarma Komutanımız Tuğgeneral Erhan Can bizzat ekipleri koordine etti. Sabah helikopterin çocukların yerini tespit ettiği haberi üzerine bizde bölgeye gittik. Çok şükür çocuklarım sağlıklı halde bulundu. Çocuklarım hava kararınca yolu kaybetmiş, ters yöne doğru gitmişler. Rabim devletimize zeval vermesin."

Atkılarıyla ısınmışlar

Öte yandan, çocukların, hava sıcaklığının gece sıfır derecenin altına düştüğü bölgede babalarının "üşümesinler" diye verdiği atkılarıyla birbirlerine sarılarak ısınmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Anne Tülay Taşkın, gazetecilere, çocuklarının hayatından endişe duyduğunu ancak sabah jandarmadan gelen mutlu haberle sevince boğulduğunu anlattı.

Çocuklarının, hafta sonu olduğu için hayvanları kendilerinin otlatmak istediğini dile getiren Taşkın, şöyle konuştu:

"Akşam dönerken yanlışlıkla başka bir yola gidiyor. Karanlık çöküp dönemeyeceklerini anlayınca birbirlerine sarılıp bir ağacın kenarında oturmuşlar. Onları bulduğumuzda boyunlarında babaların kendilerine üşümesinler diye verdiği atkıları vardı. Atkıyı kendilerine sarıp birbirlerini ısıtarak hayatta kalmışlar. Babaları dün sabah giderken onları özelikle tembihledi sıkı giyinmelerini istemişti. Babalarını dinlememiş olsaydılar çok daha kötü olabilirdi."

Tuğgeneral Can, çocukları hastanede ziyaret etti, sağlık durumlarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen 2 kardeş, jandarma aracıyla evlerine götürüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - Kaybolan Kardeşler Birbirine Sarılı Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor
    14:09 Türk Gençleri Savunma ve Havacılıkta Başarı Hikayesi Yazıyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı
    14:06 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in bağımsız adaylık kararı tartışma yarattı

    Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olarak katılma kararı alması ve CHP'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu'nun açıklamaları tartışma yarattı.

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek
    14:02 Cumhur İttifakı adayı Tosun, Bodrum'da kıyı işgaline son verecek

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, hazırladığı kıyı kenar projesi ile hem Bodrumluları yeniden denizle buluşturacak, hem de sahillerdeki işgallere son verecek.


Advertisement