Gündem / 1 Temmuz 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 1 Temmuz 2013

ANADOLU AJANSI

01.07.2013 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyatlar Oyunları adaylığı çerçevesinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine sunum yapacak heyete başkanlık etmek ve temaslarda bulunmak üzere Lozan'a gidecek. (Fotoğraflı)

2- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Yeni Corolla Toyota"nın hattan çıkış törenine katılacak.(Sakarya/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3-  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brunei'de.

Davutoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı, ASEAN Bölgesel Forumu ile bakanlar düzeyindeki Doğu Asya Zirvesi kapsamında düzenlenen çalışma ve gala yemeklerine katılacak, mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak. (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR)  Yönetim Kurulunu kabul edecek. (Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, haziran ayı ihracat rakamlarının açıklanacağı basın toplantısı düzenleyecek. (Batman/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapacak. (Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM'den.

Genel Kurul'da Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı görüşülecek. (13.00) (Fotoğraflı)

Milli Savunma Komisyonu'nda, TSK İç Hizmet Kanunu'nda değişikliği de içeren Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda  Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak. (16.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'ın farklı kentlerinde düzenlenen Cumhurbaşkanı Mursi karşıtı gösterilere ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Lübnan'daki temasları izleniyor. (Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Doğalgaz İhraç Eden Ülke Liderleri Toplantısı, Rusya'da düzenlenecek. İki gün sürecek toplantıya İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da katılacak. (Moskova)

EKONOMİ

1-  AA Finans haziran ayı enflasyon beklenti anketi açıklanacak. (İstanbul/ 10.30)

GÜNCEL

1- 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kültür Haftası törenle açılacak. (Edirne/19.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın FIFA Teknik Çalışma Ekibi, The Ritz Carlton Oteli'nde düzenleyeceği basın toplantısında organizasyonun grup aşamasında oynanan 36 maçın teknik analizini medya ve kamuoyuna aktaracak. (İstanbul/17.30)(Fotoğraflı)

2-  Beşiktaş Futbol Takımı 2013-2014 sezonu hazırlıkları kapsamında kamp çalışmaları yapmak üzere Almanya'ya gidecek. (İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

3- Fenerbahçe Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına  Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak. (İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4-  Wimbledon Tenis Turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da sürüyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 1 Temmuz 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement