Gündem / 10 Ağustos 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 10 Ağustos 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi'nde "Bayburt Buluşması" programı ile Atatürk Caddesi'nde "Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni"ne katılacak.

10.08.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi'nde "Bayburt Buluşması" programı ile Atatürk Caddesi'nde "Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni"ne katılacak.

(Bayburt/14.00/Gümüşhane/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sel Felaketi Kriz Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek basın toplantısı düzenleyecek ve selden zarar gören bazı ilçelerde incelemelerde bulunacak.

(Ordu/09.50/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe'de düzenlenecek toplantıyla Yeni Ekonomik Model'in çerçevesini açıklayacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Sultani çekirdeksiz üzüm sezonunun açılışı ve geleneksel ilk çekirdeksiz kuru üzüm törenine katılacak, Tarım ve Orman Sektör Buluşması'na iştirak edecek.

(Manisa/10.10/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, haziran ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarıyla ilgili gelişmeler takip edilecek.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetlerle dönemin Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin 126 sanığın yargılanmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce devam edilecek.

(İstanbul/10.30)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Rusya'nın başkenti Moskova'da başlayacak Türkiye Festivali'nin açılışını gerçekleştirecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Avrupa Atletizm Şampiyonası Almanya'nın başkenti Berlin'de sürüyor. (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonu, MKE Ankaragücü ile Galatasaray arasında Osmanlı Stadı'nda yapılacak maçla başlayacak.

(Ankara/21.45) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto 1. Lig'de 2018-2019 sezonu, Kardemir Karabükspor- Adana Demirspor maçıyla başlayacak.

(Karabük/21.45) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 2018-2019 sezonu fikstür çekimi Sheraton İstanbul Ataköy Otel'de yapılacak.

(İstanbul/11.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Akdamar Adası "Kıbrıs modeli"yle tatlı suya kavuşuyor

- Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan, tarihi ve doğal güzelliğiyle açık hava müzesi konumunda olan kentin en önemli turizm değerlerinden Akdamar Adası'nın asırlardır süren tatlı su sorunu, "Kıbrıs modeli" projeyle çözüme kavuşuyor

- VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş:

- "Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak projeyi Allah'ın izniyle bu senenin sonuna kadar bitirerek hizmete sunacağız"

- "Hayat canlanacak. İnsanların gezip yorulduktan sonra bir çay içeceği, kahve içeceği, sohbet edeceği ortamlar oluşacak. Oradaki yaban hayatı da o sudan faydalanacak. Akdamar Adası her mevsim yeşil kalacak"

- "Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ:

- "Suyla beraber adaya hayat gelecek. Adanın yeniden yeşermesi, ağaçlandırılması ve birtakım konularda canlanma söz konusu olacak. Bununla beraber adanın ziyaretçi sayısı da artacak"

(Mesut Varol/Van)

2- "Türkiye, yaptırım krizini diplomasiyle aşacak"

Uzmanlar, ABD'nin yaptırım kararının arkasında, Türkiye'nin Ortadoğu, Ön Asya, Uzakdoğu ve Avrupa ile geliştirdiği yeni ticari, askeri ve siyasi stratejiler olduğu görüşünde birleşiyor

ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol:

"Türkiye'nin ikili ya da bölgesel, uluslararası çapta işbirliklerine ağırlık vermesi, ABD ile uzun bir zamandır yaşadığı krizin bir sonucu olarak değerlendirilebilir. Türkiye başta ŞİÖ, BRICS ve hatta AB ile daha farklı seçeneklere gidebilir"

ANKASAM Uluslararası Hukuk Uzmanı Olimjon Sobir:

"Türkiye, ABD ile birlikte üye olduğu Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası kuruluşlarda uyuşmazlıkları çözme mekanizmalarına başvurabilir"

ANKASAM Avrasya Çalışmaları Masası Başkanı Dr. Dinmuhammed Ametbek:

"ABD'nin Türkiye'yi dışlamasının Ankara-Moskova eksenini güçlendireceği ortadadır"

(Gülsüm İncekaya/İstanbul) (Fotoğraflı)

3- "Kontrol ve rehberlik mekanizması kurulmalı"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş:

"(Tarikatların ve cemaatlerin denetlenmesi tartışması) Devlet ve Diyanet İşleri Başkanlığının rehberlik edip uzmanlarla bir araya gelmesi, bir disiplin ve düzenin mutlaka kurulması lazım. Yoksa din istismarı ortaya çıkıyor"

"Dinin sivil yapısına gölge düşürmeyecek, özgürlüklere halel getirmeyecek ve din güvenliğini sağlayacak bir kontrol ve rehberlik mekanizması kurulmalıdır"

"FETÖ, DEAŞ, bütün bunların altyapılarına baktığımız zaman kontrolsüzlükten, düzensizlikten, disiplinsizlikten ortaya çıktığını görüyorsunuz"

"Sıkça istismar edilen cihat, itaat, istişhat, keşif ve ilham, gayb, mehdilik ve benzeri konularda pek çok kitap/kitapçık Başkanlığımız tarafından yayına hazırlanmaktadır"

(Sefa Şahin/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 10 Ağustos 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İşyeri önüne çalı toplayan kargalara isyan: 'Patron kargalar kadar çalışmıyorsunuz diyor'
    11:30 İşyeri önüne çalı toplayan kargalara isyan: 'Patron kargalar kadar çalışmıyorsunuz diyor'

    Hadımköy'de yuva yapmak için işyeri önüne çalı, poşet ve çivi gibi şeyleri toplayan kargalara isyan eden çalışan o anları sosyal medyada paylaştı. Kargaları şikayet eden çalışan, 'Her gün bunları süpürmekten gına geldi. O değil maaşlarımızı da etkiliyor. Patron 'kargalar kadar çalışmıyorsunuz' diyor. Bu işin sonunu getirmek lazım' diyerek yüzleri gülümsetti.

  • Rize-Artvin Havalimanı 2024 Yılının İlk 3 Ayında 239 Bin 882 Yolcuya Hizmet Verdi
    11:29 Rize-Artvin Havalimanı 2024 Yılının İlk 3 Ayında 239 Bin 882 Yolcuya Hizmet Verdi

    Rize-Artvin Havalimanı, 2024 yılının ilk 3 ayında toplamda 239 bin 882 yolcuya hizmet verdi. Mart ayında ise iç hatlarda 72 bin 51 yolcu, dış hatlarda ise 79 yolcu trafiği gerçekleşti. Havalimanında toplamda 1.762 uçak iniş kalkış yaptı.

  • Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını belirterek, sürenin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandıracağını ve işsizlik ile göçün artacağını ifade etti.

  • Tekirdağ Malkara'da Otomobil Kazası: Bir Sürücü Hayatını Kaybetti
    11:28 Tekirdağ Malkara'da Otomobil Kazası: Bir Sürücü Hayatını Kaybetti

    Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada bir sürücü hayatını kaybetti. Kaza sonrası sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Sürücünün cenazesi Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri, kaçan diğer sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

  • Maraton İzmir Başlıyor
    11:28 Maraton İzmir Başlıyor

    Beşincisi düzenlenen Maraton İzmir, 21 Nisan Pazar günü başlayacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı da bu organizasyonda yer alacak.


Advertisement