Gündem / 11 Eylül 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 11 Eylül 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunacak Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammed Syrus Seccad Kadi, Gana Cumhuriyeti Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala, Nijerya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda...

11.09.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunacak Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammed Syrus Seccad Kadi, Gana Cumhuriyeti Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala, Nijerya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda ve Avusturya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ulrike Tilly'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.30/15.15/16.00/16.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Arakan'a yapılacak yardımlara ilişkin AFAD Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunacak.

(Ankara/10.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklanacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çin Kültür Bakanı Luo Şugang ile bir araya gelecek, Çinli tur operatörleri ve medya mensuplarına resepsiyon verecek.

(Pekin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çinli sanatçı Ai Weiwei, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi'nde "Porselene Dair" sergisinin ön gösterimine katılacak.

(İstanbul/11.00)

3- Türk Telekom'un Boğazi·çi· Üniversitesi iş birliğiyle görme engellilere yöneli·k hazırladığı "Tablolar Konuşuyor" adlı sergisi, Uni·q İstanbul'da açılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'de 4. haftanın son maçında Kasımpaşa ile Evkur Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 4. hafta Adana Demirspor- Gaziantepspor müsabakasıyla tamamlanacak.

(Adana/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Türkiye, yatırım ortamı için gayet elverişli"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Şu anda yatırım ortamı Türkiye için gayet elverişli. 2019'a kadar bir seçim yok"

"Hükümetimiz almış olduğu tedbirlerle, teşviklerle ekonominin çarklarının durmasına, sanayini, üretimin çarklarının durmasına müsaade etmedi"

"Maalesef demokrasiyi, hukuku savunan ülkeler hem bu hukuksuzluğu hem de bir milletin demokrasi mücadelesini maalesef görmedi, görmek istemedi"

(Emrah Gökmen/Malatya)

2- "KGF dönüşleri başladı, likidite arttı"

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben:

"Şimdi KGF kredileri yavaşladı ki zaten belli bir noktaya geldi. Kullananlar azaldıkça ve diğer kredilerden para dönmeye başladıkça bankaların elinde para kalmaya başladı. Likiditeleri de arttıkça faizleri biraz aşağıya indirmeye başladılar. Yani şu anda faizlerde aşağı yönlü bir ivme var"

"Sorunlu krediler yüzde 3,1 civarında. Bu oranlar şu anda makul gördüğümüz oranlar"

"(Adabank) Alıcıları var, incelemeler yapılıyor. İslam Kalkınma Bankasının iştiraki bu banka ile ilgileniyor. İslam Kalkınma Bankası alırsa Adabank katılım bankası gibi çalışacak"

"(Faizsiz modelle çalışacak finansman şirketi kuruluşu) Onun da yakında iznini vereceğiz

(Sümeyye Dalkılınç-Handan Güneş/İstanbul)

3- KADIN GİRİŞİMCİLER - Kurumsal giyim sektörünün öncüsü oldu

Hemşirelik mesleğini bırakarak Paris'teki iki ünlü üniforma markasının temsilcilikleriyle farklı bir sektöre adım atan Tülin Yazıcı, bugün Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere geniş bir coğrafyada uluslararası otel zincirleri, havayolları, hastaneler ve kurumsal şirketler için personel üniforması tasarlıyor

Türkiye'nin 2016 Kadın Girişimcisi Yazıcı:

"Kadınlarımızın gerçekten kendilerine güvenmeleri lazım. Ben şuna inanıyorum; kadın anaç olduğu için, kendi genetik hücresinde koruma, kollama, yapabilme iç güdüsü var. Yani yapabilirlik kadınlarda çok yüksek"

-"Kadınlar ilk önce kendi içine dönsün, kendini tanısın, içindekinin değerine varsın. Kadınlar yeter ki ürünlerini pazarlayacak bir yer bulsun. Kadınlarımız salça, tarhana, reçel, örgü, el işi, nakış yapıyor satıyor. Girişimci olmak isteyen kadınlar, kendilerinin ne yapabileceğini ve en yakın çevresinde, kime, ne satacağını düşünsün"

(Çiğdem Alyanak/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement