Gündem / 11 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 11 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfının 36. geleneksel iftarına iştirak edecek.

11.06.2016 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfının 36. geleneksel iftarına iştirak edecek.

(İstanbul/20.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katılacak, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ'ı Dolmabahçe çalışma ofisinde ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/14.00/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı ile bazı STK'ları ziyaret edecek, basın mensuplarıyla iftar programında bir araya gelecek.

(Kahramanmaraş/14.00/15.00/17.30/20.02) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Yozgat/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sürmene'de esnaf ziyareti yapacak, Avrasya Üniversitesinde mezuniyet törenine iştirak edecek, şehit aileleri ile iftarda bir araya gelecek.

(Trabzon/13.00/14.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış merasimi ile Orman Köylüleri İçin Gelir Getirici Tür ve ORKÖY kredi sertifika dağıtımı merasimine iştirak edecek, vatandaşlarla iftarda buluşacak.

(Zonguldak/15.00/16.00/19.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşında rejim ve Rusya'nın hava saldırıları, Halep ve Fırat nehrinin batısında yoğunlaşan çatışmalar ile diğer iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Yaşar Kemal'in romanından uyarlanan müzik tiyatrosu "Deniz Küstü"nün dünya prömiyeri İstanbul Müzik Festivali kapsamında Süreyya Operası'nda yapılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında düzenlenen Beyazıt Ramazan Sohbetleri programında konuşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

3- İzlandalı post-rock grubu Sigur Ros Zorlu PSM'de konser verecek.

(İstanbul/21.30) (Fotoğraflı)

4- "Hababam Sınıfı" filmi, filmde rol alan oyuncuların katılımıyla Fenerbahçe'deki Dalyan Club'te kurulacak açık hava sinemasında klasik otomobilseverler tarafından izlenecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Harbiye Açıkhava Cemil Topuzlu Sahnesi'nde Karagöz müzikalinin dünya prömiyeri yapılacak.

(İstanbul/21.30) (Fotoğraflı)

6- İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında Beyazıt Meydanı'nda tasavvuf müziği sanatçısı Sami Savni Özer konseri gerçekleşecek.

(İstanbul/23.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fransa'da düzenlenen 15. Avrupa Futbol Şampiyonası için Ankara'dan Paris'e gidecek. Bakan Kılıç, şampiyonada mücadele eden A Milli Futbol Takımı'nın kampını ziyaret edecek.

(Paris/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ikinci gününde A Grubu'nda Arnavutluk- İsviçre, B Grubu'nda Galler Slovakya ve İngiltere-Rusya maçları oynanacak.

(Lens/16.00/Bordeaux/19.00/Marsilya/22.00) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan ile yapılacak EURO 2016 D Grubu ilk maçı öncesi Parc des Princes Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan maçı hazırlıklarını Parc des Princes Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Paris/18.45/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic, Park des Prince Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

Hırvatistan Milli Takımı, Türkiye maçının son çalışmasını Parc des Princes Stadı'nda gerçekleştirecek.

(Paris/16.45/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Kadınlar Grand Prix 1. etap ikinci maçında Türkiye, Hollanda ile karşılaşacak.

(Klaningrad/17.30)

ÖZEL HABER

1- Öğretim üyelerinin hesabından "himmet parası" çekmişler

- Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, Konya'da yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında GESAV ve Mevlana Üniversitesinin bankadaki hesaplarını inceledi

- Kurumların hesabına "bağış" açıklamasıyla para gönderdiği tespit edilen öğretim üyeleri, "bağış" adı altında yapılan para transferinden haberleri olmadığını savundu

- Üniversitede görevli bir öğretim üyesinin fazla yattığı gerekçesiyle iade ettiği paranın, kayıtlara "bağış" olarak girdiği öğrenildi

(Metin Bolat/Konya)

2- "Terörün camileri hedef alması utanç vesilesidir "

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal:

"Bölgede saldırıya uğrayan sadece güvenlik güçlerimiz değil. Aslında değerlerimize, tarihimize, her şeyimize saldırı oluyor. Buralarda mabetlerin siper edilmesi, buraların bir şekilde talan edilmesi, yıkılması ve tuzaklanması insanlık adına gerçekten utanç vesilesidir"

"Camilerimizin tahrip edilmesi ve Kuran-ı Kerim'e gösterilen saygısızlık, milletimizin ve ümmetin bu değerlerinin suistimal edilmesi insanlıkla izahı gerçekten zor olan bir davranıştır"

(Hayati Akçay/Ordu)

3- ABD'li seçmen Clinton ve Trump'ın ekonomi politikalarına odaklandı

- ABD'li seçmenler, başkanlık için yarışacağı neredeyse kesinleşen Hillary Clinton ve Donald Trump'ın taahhütlerini mercek altına almaya başladı

- Beyaz Saray'a ABD Başkanı olarak geri dönmek isteyen eski "First Lady" Clinton, başarılı olursa, orta sınıfa odaklanan ekonomi politikalarıyla Obama'nın mirasını devralacağa benziyor

- Emlak milyarderi Donald Trump ise birçok konuda olduğu gibi, ekonomi alanında da birbiriyle çelişen, popülist söylemleriyle gündem yaratıyor

- İki aday, asgari ücret artışı, vergi indirimleri ve ticaret gibi önemli başlıklarda birbirinden ayrışıyor

(Gülbin Yıldırım/Washington)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 11 Haziran 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement