Gündem / 12 Mart 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 12 Mart 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek, Başbakan Binali Yıldırım da toplantıda yer alacak.

12.03.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek, Başbakan Binali Yıldırım da toplantıda yer alacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde General Electric Üst Yöneticisi John Flannery'i kabul edecek, Gurbet Kuşları Belgeseli galasına katılacak.

(Ankara/14.00/13.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumu toplantılarına katılacak.

(Birleşmiş Milletler) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, DIMDEX - 2018'in açılışına katılacak, fuarda yer alan Türk firmalarını ziyaret edecek.

(Doha) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri başlayacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk- Japon Müteahhitlik İşbirliği Semineri'ne, Türkiye- Japonya Ticaret ve Yatırım Zirvesi'nin 3. toplantısına ve Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Tokyo)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'deki Birleşmiş Milletler kuruluşlarının düzenlediği "Eşitlik için Konuş! Şimdi Tam Zamanı" adlı Dünya Kadınlar Günü etkinliğine iştirak edecek.

(Ankara/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KDK tarafından düzenlenecek "28 Şubat Sürecinde Yaşanan Mağduriyetler ve Çözüm Arayışları" konulu çalıştaya katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da 46 kişinin yaşamını yitirdiği ve 163 kişinin yaralandığı, terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği terör saldırısıyla ilgili 46 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

3- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklu 50 askerin yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında yapılan toplantı, kalkışma günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu, 4 kişinin şehit edilmesi ile A Haber televizyon kanalını işgale teşebbüse ilişkin 51'i tutuklu 132 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 10'u firari 85 sanığın yargılanmasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 25. haftanın son maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile Trabzonspor, Spor Toto Akhisar Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Manisa/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 20. haftanın kapanış maçında Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile Muratbey Uşak, Sakarya Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Sakarya/19.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto 1. Lig'de 27. hafta, Adanaspor- Balıkesirspor Baltok, Eskişehirspor- Altınordu, İstanbulspor- MKE Ankaragücü müsabakalarıyla sona erecek.

(Adana/15.30/Eskişehir/İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Korunmaya muhtaç çocukların

ŞEFKAT YUVALARI- Ailenin yeni bireyleri "sevgiyle" büyüyor

Devlet koruması altındaki çocuklara "aile sıcaklığı" yaşatan Koruyucu Aile Modeli'ne dahil olan çocuk ve aile sayısı 16 yılda 10 kattan fazla arttı

Devlet korumasındaki çocukların kurum bakımı yerine aile ortamında, anne baba sevgisini tadarak yetişmelerini hedefleyen model kapsamında 5 bin 759 çocuk, 4 bin 743 ailenin yeni bireyleri olarak hayatını sürdürüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya:

"Uygulamamızın yaygınlaşmasında hepimize görev düşüyor. Tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, evlerinizi, gönüllerinizi yavrularımıza açın, koruyucu aile olun. Evinizi, kalbinizi, yuvanızı çocuklarımızla paylaşın. Onların size ihtiyacı var, sizin de onlara"

İstanbul'da koruyucu ailesi olduğu çocuğun evlerine geldiği hafta hamile olduğunu öğrenen moda tasarımcısı Simay Sarıpınar, aynı anda hem koruyucu hem de biyolojik anne olmanın mutluluğu yaşıyor

Sarıpınar: "Sadece doğurmak annelik değil, annelik doğurmadan, kanından olmayan bir çocuğu sevebilmektir ki bu bence çok daha yüce bir şey. O yüzden ben sevgiyi paylaşmayı öneriyorum. Çünkü annelik böyle bir şey"

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir çocuk annesi Saadet Ergin, zihinsel engelli kız kardeşi bakamadığı için devlet korumasına alınan 3 engelli yeğenine koruyucu aile oldu

Ergin: "Bir evladım vardı, şimdi dört oldu. Çocuğuma nasıl bakıyorsam onlara da öyle bakıyorum. Şimdi bana 'anne' diyorlar"

(Ekip)

2- Türkiye'nin göç politikası Latin Amerika'ya örnek oldu

Latin Amerika ülkeleri, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik uyguladığı "açık kapı" ve "entegrasyon" politikalarını ülkelerinde uygulamak için harekete geçti

Yaklaşık 4 milyon Venezuelalının yol açtığı göçmen kriziyle boğuşan Latin Amerika ülkeleri, göç konusundaki tecrübelerinden faydalanmak için yetkililerle temasa geçti

TİKA Kolombiya Koordinatörü Doç. Dr. Özkan:

"Şu ana kadar Kolombiya açık bir şekilde bir entegrasyon politikası takip etmedi. Kolombiya Türkiye'den farklı olarak ilk defa çok ciddi bir mülteci kriziyle karşı karşıya ve ne yapacağını hala net olarak bilemiyor"

"Kolombiya, Türkiye'den özellikle mültecilerin kaydı, kampların kurulması ve yönetilmesi konusunda bilgi ve tecrübe talep etmektedir"

"Türkiye son derece başarılı olan Suriyeli göçmenlere yönelik politikasını ihraç ediyor. Sadece Kolombiya değil Brezilya ve Arjantin de Türkiye'nin göçmen politikasını yakından görmek için TİKA Kolombiya Ofisi'nden destek istedi"

(Gülsüm İncekaya/İstanbul) (Fotoğraflı)

3- "Amerika'da Türk lobisini oluşturmak için planlarımız başladı"

Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Ali Osman Akat:

"Amerika'da Türk lobisini oluşturmak için planlarımız başladı. Biz Türkiye'den yeni Amerika'ya gidecek olan üreticilerle birlikte Amerikan pazarında bunu oluşturmak için çaba sarf ediyoruz"

"Vize krizine rağmen Türk mallarına Amerika'da taciz uygulanmadı ve Türk ticaretine yönelik sıkıntı olmadı"

"Made in USA Amerika'da çok ön planda değil"

(Gökhan Yıldız/ İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement