Gündem / 13 Ağustos 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 13 Ağustos 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Expo Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılacak.

13.08.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Expo Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Batman'daki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'in cenaze törenine ve Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği güreş müsabakalarına katılacak.

(Samsun/12.48/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

GÜNCEL

1- Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 16 yaşındaki Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik'in şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Atletizm Şampiyonası İngiltere'nin başkenti Londra'da sona erecek.

Şampiyonanın son gününde Türk sporculardan, 20 kilometre yürüyüşte Ersin Tacir, Salih Korkmaz ve Mert Atlı finalde yarışacak.

(Londra/16.20) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'de sezonun ilk haftasına Trabzonspor-Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor, Beşiktaş- Antalyaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Trabzon/Malatya/20.00/İstanbul/21.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TFF 1. Lig'de sezonun ilk haftasına Boluspor- Giresunspor, Samsunspor-Gazişehir Gaziantep, Balıkesirspor- Adana Demirspor, Gaziantepspor-Ümraniyespor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Bolu/Samsun/19.30/Balıkesir/Gaziantep/21.45) (Fotoğraflı)

4- MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 11. yarışı Avusturya Grand Prix'si koşulacak.

(Spielberg/15.00)

ÖZEL HABER

1- Maliye "e" uygulamalarda gaza bastı, milyarlarca lira cepte kaldı

Maliye Bakanı Naci Ağbal:

"Gün geçtikçe elektronik uygulamalarımızı artırıyor, bürokrasiyi azaltıyor, işleri hızlandırıyor, vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz"

"Beyannamelerin yüzde 99,8'ini elektronik ortamda alıyoruz, şirketlerin mükellefiyet açılışlarını artık 2-3 günde değil, internet üzerinden anında yapıyoruz, tebligatları elektronik ortamda gönderiyoruz, defterleri 'e' ortamda tutuyoruz"

"Bugüne kadar 57 bin şirket vergi dairesine gitmeden online olarak vergi mükellefi oldu, 2,8 milyon mükellefimize 11 milyon belge elektronik ortamda gönderildi. 4 milyon yoklama, e-Yoklama sistemiyle yapıldı, 63 bin mükellefimiz yaklaşık 1 milyar adet faturayı "e" ortamda alıp verdi, yaklaşık 16 milyar adet fatura elektronik ortamda saklandı, 148 milyon adet bilet e-bilet oluşturuldu"

"Tüm bunlarla hem kamunun hem vatandaşımızın işleri hızlandı, etkinlik, verimlilik, vergi tahsilatı ve vergiye gönüllü uyum arttı, milyarlarca lira tasarruf edildi, milyonlarca ağaç kesilmekten kurtuldu"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Teşvik başvuruları tek çatıda toplanıyor

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:

"Bütün teşvik mekanizmalarıyla alakalı, illerde tek bir temas noktası oluşturmak çok önemli. Bunu önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz"

"Bu sayede müracaat edeceksiniz ama kurum kurum dolaşmanıza gerek kalmayacak, biz sizin işinizi takip edeceğiz, birçok yere başvurmanız gerekmeyecek"

"OHAL'in yatırımcılar açısından olumsuz hiçbir tarafı yoktur. Herhangi bir yerli veya yabancı yatırımcıların terörist unsurla bağı yoksa onlar için bir engel ifade etmiyor. Bu şekilde mağduriyet yaşadığını söyleyen varsa bize bildirsin"

"Türkiye para kazanmak için iyi bir yer, bunu daha iyi hale getirmeye de kararlıyız"

(Bahattin Gönültaş/Ankara)

3- AİHM'e gönderilecek hakimi belirleme süreci standartlara uygun

AİHM'de Türkiye adına görev yapacak hakimin belirlenmesi amacıyla yürütülen sürecin Avrupa Konseyi standartlarına uygun işletildiği ifade edildi

Türkiye bu süreçte, sadece öz geçmişler üzerinden değerlendirmelerde bulunabilen ve adaylarla mülakat yapmaya yetkili olmadığı öğrenilen Danışma Panelinin, bağlayıcı olmayan görüşlerini dikkate aldı ve adayların uygun olmadığına ilişkin görüşüne direnmedi

Avrupa Konseyi ile ilişkilere önem veren Türkiye, aday listesini, AİHM hakimini belirlemekle görevli AKPM'ye sunmayı da tercih etmedi

AKPM milletvekillerinden oluşan AİHM Hakimi Seçme Komisyonunun adaylarla yapacağı mülakatın ardından Türkiye adına AİHM'de görev yapacak hakim AKPM Genel Kurulu'nda oylamayla belirlenecek

(Kemal Karadağ/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 13 Ağustos 2017 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement