Gündem / 13 Nisan 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 13 Nisan 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşacak.

13.04.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşacak.

(Konya/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Samsat afet konutları temel atma törenine katılacak.

(Adıyaman/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı, Karacabey Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Karacabey Belediyesi İlçe Sağlık Müdürlüğüne ambulans teslimine ve Hamidiye Mahallesi sağlık ocağının açılışına katılacak, Gölecik Barajı'nda incelemelerde bulunacak.

(Bursa/15.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nde, Zeytin Dalı Harekatı şehitleri anısına oluşturulan alana fidan dikecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, valiliği ziyaret edecek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Elbistan Tapu ve Kadastro hizmet binalarının açılışını yapacak, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'na katılacak, Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulunacak.

(Kahramanmaraş/11.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Yeni Dünyada Türkiye'nin Yeri Konferansı, Şanlıurfa- Mardin Kültür ve Turizm Çalıştayı, Türkçe öğrenen Suriyeli mülteci öğrencilere hikaye seti dağıtım töreni, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi toplu açılış töreni ile Şanlıurfa AK Parti İl Danışma Toplantısı'na katılacak.

(Şanlıurfa/11.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ziyaretlerde bulunacak, AK Parti Kale İlçe Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(Malatya/10.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çayırova'da Anadolu Landini Fabrikasının açılışı ile Beyoğlu'nda İktisadi Araştırmalar Vakfının ödül törenine katılacak.

(Kocaeli/10.30/İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, valiliği, belediye başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Bilecik/11.00/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, valilik, belediye ve GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunacak, Karkamış Sınır Kapısı'nın resmi açılış törenine katılacak.

(Gaziantep/09.30/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı'na katılacak, Belediyeyi ve AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Nevşehir/09.30/13.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Maliye Bakanı Naci Ağbal, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Uşak/10.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, şubat ayı kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi ile 2016 yılı seragazı istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- BM Güvenlik Konseyi, Rusya'nın talebi üzerine ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesini ve son gelişmeleri görüşmek üzere toplanacak.

(New York)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta'ya düzenlediği kimyasal silah saldırısının ardından gelişmeler izleniyor.

(Doğu Guta/Washington/ Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Devlet Tiyatrolarında ilk defa oyunu sahnelenmiş yerli yazarlara, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un katılacağı toplantıyla ödülleri verilecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılanmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Darbe girişimine ilişkin, 14 tutuklu sanığın yargılandığı İstanbul'daki "ana darbe" davasının görülmesine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Büyük Salon'da devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 24'ü tutuklu 76 kişinin yargılandığı davaya devam edilecek.

(Malatya/09.30)

3- Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, 28 Şubat dönemine ilişkin aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in de olduğu 103 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta Teleset Mobilya Akhisarspor- Beşiktaş maçıyla başlayacak.

(Manisa/20.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasının açılış maçında İstanbulspor ile Gaziantepspor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası finali ikinci maçında Darüşşafaka, Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftası, Yeşilgiresun Belediyespor- Fenerbahçe Doğuş maçıyla başlayacak.

(Giresun/18.00) (Fotoğraflı)

GÜNDEM ÖZETİ

1- Cinsel istismar suçlarına ilişkin tasarı haftaya komisyona gelecek

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya:

"Komisyonumuz, iki tali komisyonun görüşmesinden sonra tasarıyı sanıyorum haftaya gündeme alacaktır"

"Komisyonumuz, tasarıyı gerekçeleri ve gelişim sebepleri temelinde değerlendirecek ve Genel Kurulun önüne olgunlaşmış bir norm projesini getirecektir"

(Hatice Özdemir Tosun/TBMM)

2- 40 milyon "tarihi hafıza" dijital ortamda

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünce Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi hafızasını içinde barındıran yaklaşık 40 milyon görüntü dijital ortama aktarıldı

Devlet Arşivleri Genel Müdürü Uğur Ünal:

"Şu anda 40 milyon görüntüye ulaşmış durumdayız. Sadece 2017'de 7,5 milyon evrakı dijital ortama aktardık. Bu yıl ise hedefimiz 8 milyonu aşmak"

"Bizim, milletimize ve gelecek kuşaklara karşı önemli bir sorumluluğumuz o evrakın muhafaza edilmesi, her türlü fiziki saldırıdan veya temastan da korunması. Dolayısıyla biz artık bunları dijital ortama alıyoruz ve bunları araştırmacıların, kamuoyunun hizmetine sunuyoruz"

(Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara)

3- "Mevduat sigortacılığı rezervinin daha da artırılması gerekiyor"

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal:

"TMSF, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla icra ettiği mevduat sigortacılığı faaliyetleri (sigorta primleri, zaman aşımı gelirleri, idari para cezaları gibi kalemler) kapsamında, 2017 sonu itibarıyla 7 milyar 498 milyon dolar mevduat sigortacılığı rezervine ulaşmıştır"

"Bu rezerv tutarı, sigorta kapsamındaki toplam mevduat ve katılım fonunun yüzde 7,6'sına karşılık gelmekte ve uluslararası standartların üstünde çok güçlü bir seviyeye tekabül etmektedir. "

"Global krizlerin ve jeopolitik risklerin ülke ekonomimizi sık sık tehdit ettiği bir dönemde olduğumuz dikkate alındığında, kamunun muhtemel riskini azaltmak ve mevduat sigorta sisteminin finansal gücünü yansıtmak adına büyük önem arz eden mevduat sigortacılığı rezervinin daha da artırılması gerektiği düşünülmektedir"

TMSF'nin 2017 Faaliyet Raporu'na göre, mevduat bankalarında geçen yılın sonu itibarıyla mudilerin yüzde 98'inin 0-100.000 lira aralığında mevduatı bulunurken, söz konusu aralıktaki hesapların tutarı toplam mevduatın yüzde 18,1'ini oluşturuyor

(Yıldız Taşdelen Erli/ İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta depremden etkilenen ilçelerde eğitime ara verildi
    06:47 Tokat'ta depremden etkilenen ilçelerde eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, depremlerin ardından Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.


Advertisement