Gündem / 14 Kasım 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 14 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyan Sarayı Devlet Konukevi'nde Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim ve Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah'ı ayrı ayrı kabul edecek.

14.11.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyan Sarayı Devlet Konukevi'nde Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim ve Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından Beyan Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, anlaşmaların imza törenine katılacak.

Erdoğan, Şeyh Sabah'ın Beyan Sarayı'nda onuruna vereceği öğle yemeğine iştirak edecek.

Kuveyt'teki temaslarının ardından Katar'a geçecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Kuveyt/Doha)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC'nin kuruluşunun 34. yıl kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'in vereceği akşam yemeğine katılacak.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den...

Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/15.00-11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Teknoloji Transferinin Hızlandırılması İPA Projesinin Kapanış Konferansı'na katılıyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gümrük Laboratuvarlarının Teknik ve İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi Kapanış Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, eylül ayı sanayi ciro endeksi ile ekim ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 2 ve 10 yıl vadeli iki ihale düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- 31. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Liderler Zirvesi, kapanış töreniyle sona erecek.

(Manila) (Görüntülü)

2- Irak- İran sınırındaki depreme ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Süleymaniye/Erbil/Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'de yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1?- Türk edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Veli Kanık, Beykoz Yalıköy'de düzenlenen programla anılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/ 09.30)

Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulunda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davaya Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İstanbul Şubesi Başkanı ve Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman'ın FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla yargılanmasına başlanacak.

(İstanbul/10.00)

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde, takipsizlikle sonuçlanan bazı soruşturmalarda usulsüzlük yaptıkları, "kurgulanmış soruşturmalar" kapsamında bazı polislerle bir mahkeme başkanını dinledikleri ve emniyetteki sunucuları sildikleri iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ve 44 polisin, "FETÖ/PDY yo¨neticisi ve u¨yesi olmak" ile "darbeye teşebbüs" suçlarından yargılandığı dava devam edecek.

(İstanbul/10.00)

Darbe girişiminde, Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfında meydana gelen olaylarda 6 kişinin şehit edilmesi ve 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılandığı davanın görülmesine, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

2- Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili 42'si tutuklu 4'ü firari 46 sanığın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

SPOR

1- THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda İsrail'in Maccabi FOX Tel Aviv takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Tel Aviv/22.05) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde Banvit-Movistar Estudiantes ve MHP Riesen- Gaziantep Basketbol maçları oynanacak.

(Balıkesir/20.00/Ludwigsburg/22.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası G Grubu maçında Demir İnşaat Büyükçekmece, Belçika'nın Belfius Mons takımına konuk olacak.

(Mons/20.30)

4- Ümit Milli Futbol Takımı, 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Belçika ile Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

5- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu rövanşında İrlanda Cumhuriyeti ile Danimarka karşılaşacak.

(Dublin/22.45)

6- Vestel Venus Sultanlar Ligi 7. hafta erteleme maçında Eczacıbaşı VitrA ile VakfBank, Burhan Felek Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbol Erkekler Süper Lig 7. haftasında Beşiktaş Mogaz-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçı oynanacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Doğal soğuk hava depoları resmiyet kazandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kapadokya bölgesindeki kayadan oyma doğal soğuk hava depolarının yasal statüye kavuşturulduğunu bildirdi

Özhaseki:

"Bin 400 civarındaki bu depolarda 1 milyon tondan fazla ürün saklanabiliyor. Hiç elektrik kullanmadan, hiçbir enerji tüketmeden, israf olmadan hizmet eden bu depolar yönetmelikle resmileşmiş oldu. Bundan dolayı mutluyuz."

(Faruk Özzengin/ Nevşehir)

2- e-Devlet'te engeller kalkacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Kullanıcı sayısı 35 milyona yaklaşan e-Devlet Kapısı'nda, adınıza şirket kurulup kurulmadığının belirlenmesinden üniversite sınav kaydına, patent başvurusundan ikametgaha kadar birçok işlem hızlı ve kolay bir şekilde yapılıyor"

"e-Devlet Kapısı kapsamında ilk olarak Ankara'da kurulacak 'Tek Durak Hizmet Noktası' hizmetiyle bilişim okur-yazarlığı olmayan veya engelli vatandaşımıza kamu hizmetini elektronik ortamda sunacağız"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3- MEB'den eğitimde "mobil oyun" dönemi

Milli Eğitim Bakanlığınca geliştirilen ve yabancı dilden ana dile, tarihten matematiğe, genel kültürden üniversite hazırlığa kadar içeriklerin yer aldığı 7 mobil oyun, sanal marketlerde öğrencilerin kullanımına sunuldu

Mobil oyun yazımı için özel bir ekip kuran Bakanlık, etkili grafik ve görseller ile öğrencilerin ilgisini çekecek strateji oyunlarının geliştirilmesi için de çalışma yürütüyor

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı:

"Mobil oyunlar ile zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde öğrenme hedefliyoruz. Öğrencilerin, boş zamanlarında zararlı içerikler barındırmayacak oyunları öğrenme için kullanmasını planlıyoruz"

(Selma Kasap/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement