GÜNDEM / 16 Ağustos 2019 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 16 Ağustos 2019

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri'ne, Yozgat Çayıralan Bal Festivali'ne katılacak, Yozgat Boğazlıyan Uzunlu Belde Belediye Başkanlığını ve Avanos Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

16.08.2019 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri'ne, Yozgat Çayıralan Bal Festivali'ne katılacak, Yozgat Boğazlıyan Uzunlu Belde Belediye Başkanlığını ve Avanos Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Nevşehir/11.00/Yozgat/14.00/15.00/Nevşehir/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri'ne katılacak.

(Nevşehir/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Kamu işveren heyeti ile kamu görevlileri sendikaları heyeti arasında 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin dördüncüsü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun açılış maçında ligin yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor ile son şampiyon Galatasaray, Denizli Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Denizli/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonunun ilk maçında Giresunspor ile Menemenspor, Giresun Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

(Giresun/20.00) (Fotoğraflı)

3- Dünya Gençler Güreş Şampiyonası Estonya'nın başkenti Tallinn'de sürüyor.

4- 2019 Dünya Kupası'na hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan'da düzenlenen 29. Uluslararası Akropolis Turnuvası'ndaki ilk maçında Sırbistan ile karşılaşacak.

(Atina/18.00)

5- 2019 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Gloria Sports Arena'nın ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gloria Kupası'ndaki ikinci maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek.

(Antalya/19.00)

ÖZEL HABER

1- Türkiye bayramda yollara düştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan:

"Kurban Bayramı tatili boyunca havalimanlarından hizmet alan 3 milyon 709 bin 163 yolcu için 23 bin 657 uçak seferi düzenlendi"

"Otobüs taşımacılığında izin verilen B2 ve D2 belgeli otobüslerle 270 bin 670 sefer yapılarak toplam 4,1 milyon yolcu taşındı"

"Toplamda 6 bin tren seferiyle taşınan yolcu sayısı 3 milyon 750 bin oldu"

"TCDD Taşımacılık AŞ tarafından YHT'lerle 292 sefer, konvansiyonel trenlerle 150 sefer, bölgesel trenlerle 1046 sefer, Marmaray ve Başkentray ile 2 bin 376 sefer gerçekleştirildi. Söz konusu seferlerle taşınan yolcu sayısı 2,5 milyon oldu"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- "Marmara Depremi sonrası 730 bin bina denetlendi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum:

"Ülkemizde 17 Ağustos 1999 acı tecrübesinin ardından geçilen yeni yapı denetim sistemi uygulamasıyla bugüne kadar 1,1 milyar metrekare toplam alana tekabül eden 730 bin bina denetlendi. İnşaatı süren 745 milyon metrekare alana tekabül eden 393 bin binanın denetimine ise devam ediyoruz"

"Yaklaşık 22 milyon vatandaşımız depreme dayanıklı konutlarında güven içinde oturuyor. Devam eden inşaatların da tamamlanmasıyla bu rakam 35 milyona ulaşacak"

"Kentsel dönüşüm kapsamında 53 farklı ilimizde ilan ettiğimiz 240 riskli alan ve 41 ilimizde yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere belirlediğimiz rezerv yapı alanlarında çalışmalara başladık. Riskli alanlarda yer alan 557 bin bağımsız birime ilave olarak 81 ilde 609 bin konut ve iş yerini riskli yapı statüsünde yeniliyoruz"

"Kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalarımızı daha planlı bir şekilde yürütmek, 2023'ün güçlü şehirlerini hep birlikte inşa etmek için 'Kentsel Dönüşüm Eylem Planı' hazırladık. Eylülün ilk haftası İstanbul'da düzenleyeceğimiz toplantıyla eylem planını kamuoyuyla paylaşacağız"

(Ayşe Şensoy Boztepe/Ankara)

3- "Süper Kupa Finali 1 milyar liralık reklam değeri oluşturdu"

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya:

"Bu dev organizasyon ülkemiz ve İstanbul için eşi bulunmaz bir tanıtım fırsatıydı. UEFA Süper Kupa Finali, ülkemiz için 1 milyar liranın üzerinde reklam değeri oluşturdu"

"Final maçının İstanbul turizmine minimum yüzde 10 katkı sağlayacağını düşünüyoruz"

TÜROB Başkanı Müberra Eresin:

"İngiliz turistlerin yanı sıra Orta Doğulu ziyaretçiler de maça ilgi gösterdi"

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım:

"Özellikle Beyoğlu ve Beşiktaş esnafı, 3 günlük sürede çok memnun kaldı. Satışlar; restoran, lokanta, bar, kafe gibi işletmelerde yüzde 500 artarken, giyim ve benzeri diğer dükkanlarda ise ikiye katlandı"

(Ergin Garip/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 16 Ağustos 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak
    12:30 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'basın merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçime ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarına hizmet verecek ve seçim sonuçlarına dair verileri sağlayacak. Ayrıca, basın merkezlerinde sergi ve röportajlar da gerçekleştirilecek.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesinde çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi. Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Hızla yükselen alevler bitişikteki traktöre de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Mengen Belediyesi itfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerce evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor
    12:26 İzmir'de Sünger Kent projesi yayılıyor

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamdibi Mahallesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda uygulanan Sünger Kent projesini yerinde inceledi. Başkan Soyer, projenin hayatı dönüştürecek büyük bir adım olduğunu belirtti.

  • 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi
    12:25 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan milli takımın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da kamp yaptığını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Takımın hedefinin Faroe Adaları ve Ermenistan maçlarını kazanarak A Ligi'nde mücadele etmek olduğunu vurgulayan Kıyıcı, oyuncuların son durumlarını görmek ve birlikte oynama alışkanlığı kazandırmak için kampın önemli olduğunu ifade etti. Ay-yıldızlılar, 3 Nisan'da Faroe Adaları ve 9 Nisan'da Ermenistan ile karşılaşacak.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement