Gündem / 16 Kasım 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 16 Kasım 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- G20 Liderler Zirvesi Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının evsahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu zirvenin ikinci ve son gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki "Dayanıklılığın Artırılması" başlıklı oturumda liderler, finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecek.

16.11.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- G20 Liderler Zirvesi

Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının evsahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu zirvenin ikinci ve son gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki "Dayanıklılığın Artırılması" başlıklı oturumda liderler, finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecek.

Oturumun ardından liderler, ticaret ve enerji konularını ele almak üzere çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Antalya Eylem Planı'nın kabul edileceği yemek, 2016'da G20 Dönem Başkanlığını üstlenecek Çin'in Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından yapılacak sunumla sona erecek.

Zirve sonuçlarını basın toplantısıyla açıklayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmelerde de bulunacak.

(Antalya/10.30/13.00/15.30)

ABD Başkanı Barack Obama, zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyecek ve daha sonra Filipinler'e gitmek üzere Antalya'dan ayrılacak.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ayrı ayrı basın toplantısı yapacak.

(Antalya/17.00/17.30)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın evsahipliğinde, zirveye katılan liderler eşleri, Home Culture Zone ve Aspendos Antik Tiyatrosu ziyaret edecek, ardından Expo G20 Hatıra Ormanı'na fidan dikecek.

(Antalya/10.00)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde, 26. Dönem AK Parti milletvekilleriyle bir araya gelecek.

Davutoğlu, daha sonra Çankaya Köşkü'nde, Gökçeada Rum Azınlık Okulu heyetini kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Keçiören Tapu Müdürlüğündeki "E-Tahsilat Uygulaması KİOSK Cihazı'nın Tanıtım Programı"na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Fransa'daki terör saldırılarının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, meclis ve senato üyeleri ile Versay Sarayı'nda parlamentoyu toplayacak ve terörle mücadele stratejisini anlatacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK ağustos ayına ilişkin İşgücü İstatistikleri ile ekim ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine 2 yıl (574 gün) vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

3- Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi yapılacak.

(Ankara/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile oynanacak özel maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile aktif sporculuk hayatını noktalayan eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Taksim'deki Hyatt Regency Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısında Federasyonun geleceğe yönelik yapılanmasında yer alacak Türkoğlu'nun yeni görevi kamuoyuna duyurulacak.

(İstanbul/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turu rövanş maçında İrlanda Cumhuriyeti ile Bosna Hersek karşı karşıya gelecek.

(Dublin/21.45) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement