Gündem / 17 Ekim 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 17 Ekim 2016

Gündem / 17 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'ne katılacak.

17.10.2016 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'ne katılacak.

Erdoğan, İslam İlim Tarihi Araştırmaları Vakfı kurucusu Prof.Dr. Fuat Sezgin ile Birles¸ik Arap Emirlikleri Dıs¸is¸leri ve Uluslararası I·s¸birligˆi Bakanı S¸eyh Abdullah Bin Zayed El Nahyan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/11.00/13.00/13.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 36. İcra Komitesi Toplantısı başlayacak.

TBMM Başkanı Başkanı İsmail Kahraman, Paki·stan Mi·lli· Mecli·si· Başkanı Serdar Ayaz Sadık, Ni·jer Mecli·s Başkanı Dussei·ni· Ti·nni·, İran Meclis Başkanı Ali· Laricani ve Sudan Ulusal Mecli·si· Başkanı İbrahi·m Ahmed Ömer ile ayrı ayrı görüşecek.

(TBMM/10.00/09.30/10.30/11.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00/13.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Terör örgütü DEAŞ'in elinden Musul'u kurtarma için sabaha karşı başlatılan operasyona ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat/Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin il başkanlığında basın açıklaması yapacak.

(Aydın/12.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ocak- Eylül 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2016 Yıl Sonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, işgücü istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beşiktaş Deniz Müzesi'ndeki Pitoresk İstanbul Sergisi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Prof. Dr. Mehmet İpşirli, BİSAV Şakir Kocabaş Salonu'nda merhum tarihçi Halil İnalcık'ı anlatacak.

(İstanbul/17.00)

3- Japon enstrümantalist ve besteci Masayoshi Fujita, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında Akbank Sanat'ta konser verecek.

(İstanbul/19.00)

GÜNCEL

1- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın ev sahipliğinde yapılacak aşırıcı örgütler karşıtı konferansa katılacak.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın son maçında Antalyaspor ile Çaykur Rizespor karşılaşacak.

(Antalya/19.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 2. hafta, oynanacak 2 maçla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Türkmendağı'nın "yer altı hastanesi"

Bayırbucak Türkmen bölgesinde hizmet veren ve 6 ayda 3 kez vurulan hastane, son çare olarak yer altında oluşturulan galeride hizmet veremeye başladı

Bazı zamanlar günde 100 acil yaralıya bakan 44 personelli sağlık merkezi, 100 metrekarelik derme çatma alanda hizmet vermeye çalışıyor

Hastane idari işler sorumlularından Tevfik Molla Musa:

-"Bir hastaneye ne gerekiyorsa bunu yerin altında oluşturulan alana sığdırdık. Böylelikle hem hastalarımızın güvenliği hem de çalışanlarımızın güvenliği sağlanmış oldu"

Doktor Abu Furkan:

"Yanımıza gelen hiç kimsenin dinini, ırkını, siyasi görüşünü sormuyoruz. Buraya hasta ve yaralı olarak gelen Türkmen, Arap, Kürt, Alevi, Sünni, Ermeni kim geldiyse hepsini tedavi ettik"

(Erdal Türkoğlu/ Bayırbucak) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

2- Traktör parkı büyümeye devam ediyor

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir:

"Temmuz sonu trafik kayıtlarına bakıldığında pazarda satılan traktör sayısı yılın ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 arttı"

"2015 yılı çok bereketli ve verimli bir yıl olmuştu. Türkiye'de traktör satış rekorları kırılmıştı. Yaklaşık 67 bin traktör satılmıştı. Yıl sonu itibarıyla satışlar açısından geçen yıla paralel bir yıl olur diye bekliyoruz. Adet bazında 60 bin seviyesini aşarız."

(Cem Şan/ Bursa) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

3- Bir saatte 40 kez kalbi duran hastanın mucize kurtuluşu

Erzincan'da kalbinden rahatsızlığı bulunan bir hasta, bir saat içerisinde 40 kez kalbi durmasına rağmen doktorların müdahalesiyle mucizevi şekilde tekrar hayata tutundu

Ameliyatı yapan Yrd. Doç. Dr. Oruç Alper Onk:

"Hastamızın ameliyathaneye yetişmeyeceğini düşünerek göğüs kafesini yoğun bakımda açtık. Müdahalemize bu sürede devam ettik ve bu süreç bir saat kadar sürdü. Kalp defalarca en az 40'ın üzerinde durdu, biz artık sayısını unuttuk. Kalbe elektro şok uyguladık. Kısa periyotlarla defalarca 20-30 saniye kalp çalıştı ve tekrar durdu. Kalbi elimize aldık, o şekilde masaj yapmaya devam ettik ve tekrar ameliyata aldık."

(Kemal Özdemir/ Erzincan) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ve Washington'a yapacağı ziyaretler için hazırlıklara başladı
    13:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ve Washington'a yapacağı ziyaretler için hazırlıklara başladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk yurt dışı ziyaretini 22 Nisan'da Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacak. Ardından 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden'ın davetlisi olarak Washington'a gidecek. Ziyaretlerde terörle mücadele, savunma sanayi, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci gibi konular ele alınacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek
    13:06 Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek

    Başkanlık divanı, encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısı 18 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantıda ayrıca belediyenin 2023 yılına ilişkin faaliyet raporu da görüşülecek.

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi
    13:04 Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde koruma altında olan dağ keçileri, kayalık ve sarp yamaçlarda yiyecek ararken görüntülendi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan dağ keçileri, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.


Advertisement