Gündem / 17 Eylül 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 17 Eylül 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York şehrine hareket edecek.

17.09.2017 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York şehrine hareket edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Vahdettin Köşkü'nde Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Estonya Başbakanı Jüri Ratas ve Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic onuruna yemek verecek.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Valiliği ziyaret edecek, partisinin Odunpazarı ilçe teşkilatı kongresine katılacak.

(Eskişehir/14.00/14.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Topkapı Anıt Mezar'da "Demokrasi Şehitleri Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 56. yıl dönümü anma etkinliğine" katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz partisinin Kızıltepe ve Nusaybin ilçe kongrelerine katılacak.

(Mardin/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin Marmaris ilçe kongresine katılacak.

(Muğla/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partisinin Turhal ilçe kongresine katılacak, Turhal Belediyesi, Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi ile şehit ailesini ziyaret edecek.

(Tokat/10.00-16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin Sincan ilçe kongresine katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, partisinin Ereğli ilçe kongresine katılacak.

(Zonguldak/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yurdunu ziyaret edecek.

(Malatya/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çevre ve bağlantı yolunda incelemelerde bulunacak, Valilik ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek ve AK Parti Bağlar ilçe kongresine katılacak.

(Diyarbakır/11.50/12.00/12.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz izleniyor.

(Riyad)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

SPOR

1- 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası İstanbul'da sona eriyor.

Şampiyonanın finalinde Slovenya ile Sırbistan, üçüncülük maçında ise İspanya ile Rusya, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/21.30/17.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye'nin, D Grubu karşılaşmalarının yanı sıra finallerine ev sahipliği yaptığı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın değerlendirme toplantısı, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak'ın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serbülent Şengün'ün katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye, 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nın finalinde Slovenya ile karşılaşacak.

(Ljubljana/20.00)

4- Süper Lig'de 5. haftaya Osmanlıspor-Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir- Trabzonspor, Göztepe-Gençlerbirliği, Aytemiz Alanyaspor- Fenerbahçe karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/İstanbul/17.00/İzmir/Antalya/20.00) (Fotoğraflı)

5- TFF 1. Lig'de 5. haftaya Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü, Denizlispor-Akın Çorap Giresunspor, Gaziantepspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/17.00/Denizli/Gaziantep/20.00)

6- Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı, EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta maçında, Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda Portekiz temsilcisi Sporting ile karşı karşıya gelecek.

(Kocaeli/17.00)

7- Yenimahalle Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 1. tur rövanş maçında Yunanistan ekibi Ionias ile THF Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

8- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. yarışı Singapur Grand Prix'si koşulacak.

(Singapur/15.00)

9- Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun da yer aldığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 9. yarışı Portekiz'de yapılacak.

(Portimao/14.00)

ÖZEL HABER

1- Hazine 2 bin tonluk altın için tahvil satışını başlatıyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"Yastık altında atıl bekleyen ve 2 bin 200 tonu bulduğu tahmin edilen altınların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan altın tahvili ile altına dayalı kira sertifikasının ilk ihracı 2-6 Ekim'de yapılacak"

"İhraçlar, İstanbul'dan başlayarak sırayla tüm illerimizde gerçekleştirilecek"

"Bu iki yeni enstrüman sayesinde bankacılık sistemi üzerinden yatırımlara daha fazla kaynak ayrılabilmesiyle büyüme ve kalkınma desteklenecek, sermaye piyasaları gelişecek"

"Artan tasarruf miktarı faiz oranlarının gerilemesine destek olacak. Merkez Bankasının brüt rezervleri güçlenecek, kredi, mevduat oranları üzerindeki baskı hafifleyecek"

(Zeynep Akyıl/ Ankara)

2- Helal ürün HAK'tan sorulacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

"Bakanlar Kurulunun son toplantısında Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Kuruluş Kanun Taslağına ilişkin sunum yaptık ve düzenlemenin imzaya açılmasına karar verildi"

"HAK, helal ürün belgelendirmesi ve akreditasyonu alanında ülkemizin 'merkez' konumunu güçlendirecek, Türkiye'nin bu alandaki kural koyucu ve yön belirleyici özelliğini belirginleştirecek"

"İslam ülkeleri arasında, kültür coğrafyamızda trendleri ve tüketim alışkanlıklarını önümüzdeki dönemde Türkiye'nin belirlemesini hedefliyoruz. Bu nedenle helal ürün pazarındaki 3,9 trilyon dolarlık potansiyele kayıtsız kalmayacağız, bu konuda öncü olacağız"

(Seval Ocak Adıyaman/ Ankara)

3- Otomatik BES'teki 3 milyonu aşkın katılımcı 1 milyar lira biriktirdi

Sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak kurulan BES'e yılbaşı itibarıyla otomatik katılımın getirilmesinin ardından sisteme dahil olan 3 milyon 283 bin 856 katılımcının birikimi 8 ayda 1 milyar lirayı aştı

"BES temel göstergeleri"ne göre ise sistemdeki katılımcı sayısı 6 milyon 831 bin 589 olurken, katılımcıların fon tutarı 63 milyar 153 milyon 427 bin 91 lirayı, devlet katkısı fon tutarı da 9 milyar 463 milyon 118 bin 361 lirayı buldu

Bu yıl otomatik katılımdaki 3 kademe tamamlanırken, gelecek yıl çalışan sayısı 50-99 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar ile mahalli idareler ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlar 1 Ocak 2018'den, çalışan sayısı 10-49 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar 1 Temmuz 2018'den itibaren sisteme dahil olacak

(Musab Turan/İstanbul)

4- GİRİŞİMCİ KADINLAR - Temizlikçiliği bıraktı devlet desteğiyle çiftlik sahibi oldu

İzmir'in Foça ilçesinde yıllarca otellerde temizlikçilik yapan 40 yaşındaki Nesrin Tokgöz, "Genç Çiftçi Projesi"nden aldığı destekle hayalini kurduğu çiftliğe kavuştu

Tokgöz: "Çiftlik kurmak hayalimdi, bunu gerçekleştirmenin sevincini yaşıyorum. Hayvancılık zor bir iş ama üstesinden geldiğimi düşünüyorum. Proje sayesinde temizlik işlerini bıraktım"

(Tezcan Ekizler/İzmir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi
    14:38 Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.

  • İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı
    14:37 İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı

    Valilik, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak. İstanbul Valiliği, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.


Advertisement