Gündem / 17 Mart 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 17 Mart 2017

Gündem / 17 Mart 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valiliği önünde düzenlenecek toplu açılış töreni ile Haliç Kongre Merkezi'nde Erol Parlak Çanakkale Ağıtları Konseri'ne katılacak.

17.03.2017 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valiliği önünde düzenlenecek toplu açılış töreni ile Haliç Kongre Merkezi'nde Erol Parlak Çanakkale Ağıtları Konseri'ne katılacak.

(Eskişehir/15.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Zigana- Gümüşhane yolu Köstere mevkisinde Yeni Zigana Geçidi Temel Atma Töreni'ne katılacak, Gümüşhane Atatürk Caddesi ve Bayburt Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenecek mitinglerde halka seslenecek, Bayburt Valiliğini ziyaret edecek.

(Gümüşhane/11.15/14.00/Bayburt/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazilli Ahmet Şensan Salonu'nda STK toplantısında bulunacak, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Efeler'de şoför esnafı ile buluşacak, Çine'de Aydın Büyükşehir Belediyesi Terminali açılış törenine iştirak edecek.

(Aydın/11.00/13.00/14.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Çanakkale/14.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aliya İzzet Begoviç Parkı'nın açılışına, AK Parti İl Danışma Meclisine katılacak, TSO'yu ziyaret edecek, Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda bulunacak.

(Kahramanmaraş/13.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerle bir araya gelecek, TÜGVA İl Temsilciliği açılışında yer alacak, Körfez Ticaret Odasında toplantıya katılacak, üniversitelilerle "Genç Kürsü" programına ve Yozgatlılar Derneğinde toplantıya iştirak edecek, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Kocaeli/09.30-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Valiliği ziyaret edecek, Polisevi'nde STK temsilcileriyle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığını ve bir fabrikayı ziyarette bulunacak.

(Denizli/09.30-12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak, Mudanya, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde esnaf ve vatandaşla buluşacak.

(Bursa/11.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesinin Nizip İçme Suyu Tesisi ve İstasyon Parkı, Şahinbey Belediyesi Yazıcık Konakları, Şehitkamil Belediyesi Fıstıklık Mahalle Parkı açılışlarına katılacak, Valiliği ziyaret edecek, STK' ve inşaat sektörünün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Çevre ve Şehircilik Buluşmalarına iştirak edecek.

(Gaziantep/11.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile kahvaltıda bir araya gelecek, Yüksekova ve Şırnak'ın İdil ilçesinde düzenlenecek mitinglere katılacak.

(Hakkari/10.00/13.30/Şırnak/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yerköy Adalet MYO Konferans Salonu'nda STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek; Valiliği, Bozok Üniversitesini ve Belediyeyi ziyaret edecek; Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansına katılacak, Milli Eğitim il ve ilçe müdürlerinin ile okul müdürü ve öğretmenlerle buluşacak.

(Yozgat/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, il merkezi ile Burhaniye, Edremit, Balya, Kepsut ve Dursunbey ilçelerinde DSİ'nin inşa ettiği tesislerin toplu temel atma merasimlerine katılacak, İvrindi'deki Sokak Hayvanları Bakımevi Rehabilitasyon Merkezinde incelemede bulunacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Balıkesir/09.15-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pasinler, Horasan, Köprüköy ilçelerinde kaymakamlıkları ziyaret edecek; vatandaşlarla, sandık görevlileriyle ve eğiticilerle bir araya gelecek, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi değerlendirme toplantısına iştirak edecek.

(Erzurum/09.00-22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Özdilek Düzce AVM ve 81 Oray TV'nin açılışına katılacak, esnaf ziyareti yapacak, iki fabrikayı ve Yığılca ilçesinde esnafı ziyaret edecek.

(Düzce/11.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği ve esnafı ziyaret edecek, Aliya İzzetbegoviç Parkı'nı açacak, AK Parti İl Danışma Meclisine katılacak ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Kahramanmaraş/10.30-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, ocak ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, şubat ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Beyaz Saray'da görüşecek.

(Washington)

2 - Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4 - Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sancaktepe Müftülüğü yeni hizmet binası ile Hacı Ahmet Kahraman Camisi açılış törenlerine katılarak cuma vakti hutbe irat edecek.

(İstanbul/10.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 26. haftasında Darüşşafaka Doğuş-Barcelona Lassa ve Olympiakos- Galatasaray Odeabank karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Atina/22.00) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmelerinin kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

(Nyon/14.00/15.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 25. haftanın ilk maçında Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

4- TFF 1. Lig'de 25. hafta Altınordu- Samsunspor maçıyla başlayacak.

(İzmir/18.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1-Yurt dışı kaynaklı foreks işlemlerine yasak geliyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hangi ülkede oluşturulursa oluşturulsun, oraya ulaşarak işlem yapması konusunda engelleme, kural koyma yetkisi kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nindir. Bu çerçevede onlara ulaşımı engelliyoruz, engelleyeceğiz. Yasal düzenleme çalışmalarımız da olacak önümüzdeki günlerde. TC vatandaşları eğer izin almadan yurt dışında foreks işlemi yapan alana, siteye erişiyorlarsa oraya ulaşımı engelleyeceğiz"

"Simit satan vatandaş dahi forekste işlem yapmaya başlamıştı. Öyle bir reklam kampanyası yapıldı ki geometrik büyümeye başladı. Günlük işlem hacmi 17 milyar dolara kadar ulaşmıştı"

"Düzenlemeyi yaparak bunları her gün 300 milyon dolar zarar etmekten, kumarda kaybetmekten kurtardık"

(Seval Ocak Adıyaman-Ankara)

2- "Türkiye kartlı ödeme konusunda en güvenli ülkelerden"

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko:

"(BDDK'nın, kredi kartının internette kullanımına ilişkin düzenlemesi) Türkiye kartlı ödemeler konusunda dünyada en iyi sicili olan, en güvenli ülkelerden bir tanesi. Aslında Türkiye için biraz sert karar"

"Türkiye'de hali hazırda 57 milyon kart kullanımda. Bunların 25 milyon kişinin cüzdanında olduğunu biliyoruz. 25 milyon kişinin 10 milyonu kartlarını internette kullanıyor. Dolayısıyla bu 10 milyon kişi için hayat biraz zor olacak"

(Erdal Çelikel- Ankara)

3- "Üçüncü ülkelerde güçlü işbirlikleri yapabiliriz"

Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang Ho-In:

"Türkiye hem Ortadoğu ve Orta Asya'da bir merkez ülke niteliğinde hem de bu ülkelerle ilişkileri oldukça iyi. Güney Kore de inşaat sektöründe yüksek teknoloji ve finansman gücüne sahip. Bu güçlü yönlerimizi birleştirerek üçüncü bir ülkede başarılı bir şekilde güçlü bir işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum"

"Türkiye, (1915 Çanakkale Köprüsü) çalışmaların tamamlanmasının ardından, köprü vesilesiyle daha çok yüksek teknolojiye sahip olabilir ve dünya piyasasında da üstün teknolojiye sahip projeleri üstlenebilir"

(Meltem Bulur/Bahattin Gönültaş - ANKARA)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 17 Mart 2017 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement