Gündem / 21 Ekim 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 21 Ekim 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

21.10.2015 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TES-İŞ Genel Merkezi Toplantı Salonu'nda Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda Milli Güvenlik Kurulu Hazırlık Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Didim, Söke, Efeler, Çine, Nazilli ilçelerini ziyaret edecek, Didim'de halka seslenecek.

(Aydın/11.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Halk Eğitim Merkezi Hasta Kabul Kursiyerleri Sertifika Programı'na katılacak, kadın girişimcilerle bir araya gelecek, Erkek Çocuk Evleri Sitesi İdari bina açılışına katılacak, "Güçlü Gençlik Güçlü Türkiye" konferansına iştirak edecek.

(Eskişehir/12.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TRAMBÜS açılışına katılacak, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Büyükşehir Belediyesini ve bir fabrikayı ziyaret edecek; sanayici, iş adamları ve STK'lar ile toplantı yapacak.

(Malatya/10.00-18.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bulut Kent Bilgi Sistemi ile Bahçelievler Belediyesi Kocasinan Kültür Merkezi açılışlarına iştirak edecek, "Türk Mimarisinde İz Bırakanlar" ve "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarihçesi" kitaplarının tanıtım yemeğinde bulunacak.

(İstanbul/11.30/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valilik ve Belediye ziyaretinin ardından seçim çalışmalarını sürdürecek.

Kılıç, Çankırı Gençlik Merkezi'nde amatör sporcularla görüşecek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında, Samsunlu STK temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(Çankarı/10.00-16.30/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda, iki Bakanlığın işbirliğinde gerçekleştirilecek "Geleceğimi Koruyorum" sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısına katılacak.

Arzu ayrıca, Sivas Et Entegre Tesisinin Et ve Süt Kurumuna Devir Töreni ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sivas ili IPARD Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.30/Ankara/Sivas/15.00/) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı Bakanlar Oturumu'na katılacak, Bolvadin'de kanaat önderleriyle bir araya gelecek, Bolvadin İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi ile toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak, Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri ile buluşacak.

(Ankara/10.00/Afyonkarahisar/14.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesinin yol açılışı, Bursa Büyükşehir Belediyesinin İpek Fabrikaları ve yüzme havuzu açılışlarını gerçekleştirecek, Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm başlangıç törenine iştirak edecek.

(Bursa/12.00/13.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş, dayanışma kahvaltısı ve hukukçularla dayanışma açıklamasına katılacak, Koçgiri- İmranlı dernekleri üyeleriyle buluşacak; Figen Yüksekdağ ise STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00/12.00/14.00/Şırnak/11.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mısır'da parlamento seçimlerinin 1. tur sonuçlarına ilişkin gelişmeler takip edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu ekim ayı toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)

2- TÜİK, temmuz eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyreğe ilişkin bina inşaatı maliyet endeksini açıklayacak.

(10.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. haftasında 8 karşılaşma oynanacak.

Galatasaray, Portekiz'in Benfica ekibiyle Türk Telekom Arena'da karşılaşacak.

Ligde ayrıca Malmö- Shakhtar Donetsk, Paris Saint Germain- Real Madrid, CSKA Moskova- Manchester United, Wolfsburg-PSV, Atletico Madrid- Astana, Juventus- Mönchengladbach ve Manchester City-Sevilla maçları oynanacak.

(İstanbul/Malmö/Paris/Moskova/Wolfsburg/Madrid/Torino/Manchester/21.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda ikinci hafta maçları yapılacak.

Galatasaray Odeabank, Yunanistan'ın AEK, Banvit, Rusya'nın Unics Kazan, Trabzonspor Medical Park, Romanya'nın Steaua CSM EximBank Bükreş, Beşiktaş Sompo Japan ise Rusya'nın Avtodor takımlarıyla karşılaşacak.

(İstanbul/18.30/Balıkesir/19.00/Bükreş/19.45/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ikinci hafta maçları oynanacak.

Galatasararay, Rusya'nın Dinamo Kursk, AGÜ Spor, Belçika'nın Castors Braine, Fenerbahçe de Slovakya'nın Good Angels takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/15.30/Kayseri/18.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

4- Fenerbahçe-Ajax UEFA Avrupa Ligi maçına doğru.

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Fenerbahçe, Ajax maçı hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Fenerbahçe'nin rakibi Ajax'ın teknik direktörü Frank de Boer, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı yapacak.

Ajax, Fenerbahçe maçının son çalışmasını Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştirecek.

(İstanbul/15.00/18.00/19.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Lokomotiv Moskova-Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi maçına doğru.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lokomotiv Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Siyah-beyazlılar, son çalışmasını Lokomotiv Stadı'nda yapacak.

(Moskova/19.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde inen nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri, parkta otlandı ve insanlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement