GÜNDEM / 21 Şubat 2020 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 21 Şubat 2020

GÜNDEM / 21 Şubat 2020

6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilki düzenlenecek "Çalışma Hayatı Buluşmaları"na katılacak.

21.02.2020 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilki düzenlenecek "Çalışma Hayatı Buluşmaları"na katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da belediye başkanlarıyla kentsel dönüşüm istişare toplantısı gerçekleştirecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Trafikte Küçük Hata Yoktur" programına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın Bilkent yerleşkesinde, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na katılacak, ardından basın açıklaması yapacak.

(Ankara/13.30/15.15) (Fotoğraflı - Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Harran Üniversitesini ve Valiliği ziyaret edecek, " Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" konulu konferansa, "Kurtuluşunun 100. Yılında Uluslararası Kültür ve Tarih Festivali Tanıtım Programı"na ve "AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"na katılacak.

(Şanlıurfa/10.00-16.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Gebze Kampüsü'nde Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Çalıştayı'na iştirak ediyor.

(Kocaeli/09.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, sektör temsilcileriyle bir araya gelecek, Yamula Barajı'nda incelemelerde bulunacak.

(Kayseri/10.00-18.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonunu ile şubat ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

4- TOBB, ocak ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Berlin) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Pekin/Ankara) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Libya'da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Trablus/Moskova/Ankara) (Fotoğraflı - Görüntülü)

5- Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke liderlerinin bütçe konusunda düzenledikleri özel zirve takip ediliyor.

(Brüksel) (Fotoğraflı - Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sürdürülecek.

(Ankara/09.30)

2- Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in katil zanlısı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" istemiyle açılan davaya Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

3- Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalar takip ediliyor.

(Elazığ) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Diyarbakır) (Fotoğraflı - Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında Ankara Spor Salonu'nda Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'de 23. haftanın açılış maçında Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek.

(Sivas/20.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 25. haftasında lider Anadolu Efes, Almanya temsilcisi Bayern Münih ile deplasmanda karşılaşacak.

(Münih/22.30) (Fotoğraflı)

4- TFF 1. Lig'de 23. hafta Osmanlıspor-Ekol Göz Menemenspor, Eskişehirspor- Hatayspor karşılaşmalarıyla başlayacak.

(Ankara/Eskişehir/19.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 19. haftasının ilk maçında Spor Toto ile Galatasaray HDI Sigorta karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yeni ilkokul ve ortaokul tasarımını AA'ya anlattı:

"Yeni lise tasarımının yanında ilkokul ve ortaokul tasarımına ilişkin pilot uygulama da gelecek yıl başlatılacak"

"İlkokulda ve ortaokulda Türkçede okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere 4 beceriye ayrı bakacağız"

"Dil becerileri üstüne inşa edilen ve matematik, Türkçe ve hayat bilgisi derslerinin hepsinin iç içe geçtiği bir yapı olacak"

"Sadece A-B-C-D seçenekleriyle öğrenim gören bir çocuk istemiyoruz. İlkokul 1'de mühendislik atölyesini, drama atölyesini, sanat atölyesini, tarım atölyesini gören çocuk istiyoruz. Bu konuda son derece etkili çözümlerimiz var. Bu çerçevede atölyelerle dersler iç içe geçecek"

"(Yeni lise tasarımı) Hangi illerde, kaç okulda yapacağımız belli, bunlarla ilgili bir basın duyurusu yapacağız, o zaman açıklayacağız. Ortaöğretimle ilgili de Türkiye yeni bir döneme doğru gidiyor"

(Selma Kasap/Ankara)

2- Küresel ticarette 5 trilyon dolarlık koronavirüs tedirginliği

Mal ve hizmet ticaretinde 5 trilyon dolardan fazla hacmi bulunan Çin, yeni tıp koronavirüs mücadelesinin yanı sıra ekonomik anlamda da büyük bir sınavdan geçiyor

Çin ekonomisinde virüs nedeniyle yaşanan olumsuz gelişmeler, turizm, elektronik, otomotiv, tekstil ve imalat sektörleri başta olmak üzere birçok alanda küresel ekonomiyi tehdit ediyor

Birçok ülke, küresel ticaretin ana kalemlerini oluşturan 50 fasılda ihracat lideri olan Çin'e alternatif arayışına girerken, uluslararası şirketler de virüs tehdidi nedeniyle Çin pazarındaki gelir kayıplarından endişe duyuyor

Çin'deki salgın nedeniyle havayolu şirketleri uçuşlarını durdururken, uluslararası organizasyonlar erteleniyor, turizm şirketleri rezervasyonlarını iptal ediyor, büyük şirketler performanslarını aşağı yönlü revize ediyor

(Sevgi Ceren Gökkoyun/Ankara)

3- Bağırsağından ve cilt dokusundan yemek borusu yapıldı

Antalya'da 3,5 yıl karnından midesine yerleştirilen hortumlarla beslenen Mehmet Koç, bağırsağından ve cilt dokusundan yapılan yemek borusu sayesinde ağız tadıyla beslenmenin keyfini yaşıyor

Koç: "Yiyemediğim her şeyi yiyorum. Biraz yavaş yemeye çalışıyorum ama o tatları yeniden almak çok güzel"

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: "Hem sağlıklı şekilde yiyebilmeye hem de ses proteziyle tekrar konuşmaya başladı"

(Süleyman Elçin- Emrah Yaşar/Antalya-Eskişehir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 21 Şubat 2020 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement