GÜNDEM / 24 Nisan 2020 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 24 Nisan 2020

GÜNDEM / 24 Nisan 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferansla Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

24.04.2020 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, video konferansla Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/14.30)

4- Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayına ilişkin sektörel güven endeksleri ile şubat ayı katı yakıtlar istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde başlayan ramazan coşkusuyla Türkiye ve çok sayıdaki ülkede, İslam aleminin mübarek ayının ilk günü idrak ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler ve Türkiye'de alınan tedbirler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve Süper Lig kulüp başkanları video konferans yöntemiyle toplanacak.

(İstanbul/14.00)

ÖZEL HABER

1- Cep telefonu abonelerine ramazanda internet hediyesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu:

"Kovid-19 tedbirleri sonrasında vatandaşların internet kullanımını daha da arttı. İnternet kullanımının bu dönemde vatandaşlarımıza ayrıca bir yük getirmemesi amacıyla GSM operatörlerimizden vatandaşlarımız adına destek istedik"

"Bakanlığımız ile operatörler arasında vardığımız mutabakatla operatörlerimiz, 81 milyon cep telefonu abonesine ramazanda 1'er gigabyte interneti ücretsiz sağlayacak"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Vakıf camilerinde "kandiller" bu yıl sağlık için yanıyor

Usta-çırak ilişkisiyle 4 asrı aşıp günümüze gelen mahya geleneğini sürdüren Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu ramazanda vakıf camilerindeki mahyalarla yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle evde kalınmasına ve sağlığa vurgu yapıyor

"Sorumlu Ol Sağlıklı Kal", "Hayat Eve Sığar", "Şifa Senden ya Şafi", "Evde Kal Sağlıklı Kal" mesajlarını içeren mahyalar Eyüp Sultan, Sultanahmet, Yeni Cami, Selimiye ve Bursa Ulu Cami'nin de aralarında bulunduğu vakıf camilere asıldı

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy:

"Mahya geleneği aslında bir iletişim yöntemi dersek yanlış olmaz. Mahyalarla verilen mesajlar herkesi aynı duyguda buluşturmak, aynı konuda düşündürmek amacındaydı"

(Eda Özdener/Ankara)

3- TÜDEF'ten tüketicilere "ramazan alışverişi" uyarıları

Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Aziz Koçal:

"Ramazan ayında planlı ve listeli alışveriş yapılmalı"

"Plansız ve listesiz alışveriş hem vakit hem para kaybettirir hem de ekonomik kayıplara yol açar. Bu nedenle alışverişlerinizi planlı, bilinçli ve bilgili yapmanız, bütçeniz ve sağlığınız için önemli"

(Cüneyt Kemal Özkök/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 24 Nisan 2020 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı
    10:29 Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı

    6-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Atletizm yarışmasına Afyonkarahisar'dan 3 sporcu katıldı. Atletizm sporcusu Hamide Nur Tekdemir, U18 kızlar kategorisinde 800m ve 1500m branşlarında altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Tekdemir, 800m branşında elde ettiği 2:24'lük dereceleriyle rakiplerini geride bırakırken, 1500m branşında da 4:56'lık derecesiyle zafere ulaştı. Genç sporcunun bu başarısı, Okul Sporları Atletizm Bölge Yarışmaları için büyük moral oldu. Atletizm Spor Kulübü antrenörü Metin Şimşek Tekdemir'i tebrik ederek, bundan sonraki yarışmalarda da başarılarının devamını diledi. Tekdemir, 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir'de yapılacak Atletizm müsabakalarında da Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

  • Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi
    10:28 Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi

    Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, lise öğrencileri bando eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Odunpazarı Meydanı'ndan Tepebaşı Ulus Anıtı'na kadar devam etti ve turizm haftasının önemine dikkat çekti. Etkinlikler 19 Nisan'a kadar sürecek.

  • Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı
    10:28 Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı 93-72 mağlup ederek beşinci sıraya yükseldi ve play-off için önemli bir avantaj elde etti. Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, takımının mücadeleci ve vazgeçmeyen tavrını sahaya yansıttığını belirterek, kalan maçlarda maksimum galibiyeti almaya çalışacaklarını söyledi.

  • Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı
    10:27 Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Şubat ayında ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi de artış gösterdi.

  • Park halindeki 2 araca çarpan sürücü otomobilini bırakarak kayıplara karıştı
    10:27 Park halindeki 2 araca çarpan sürücü otomobilini bırakarak kayıplara karıştı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil, park halindeki 2 araca çarptı. Kaza sonrası otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Kazayı gören vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.

  • Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi
    10:26 Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi

    Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği ve İzmir Kent Konseyi'nin düzenlediği Bahar Bayramı etkinliğine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Belediye olarak proje ve çalışmalarda her zaman destek olacaklarının sözünü verdi.

  • Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar
    10:26 Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kaldırımdaki ağacı söken 4 kişiye ceza uygulandı. Olay, Osmangazi Mahallesi Seyyid Burhanettin Caddesi'nde meydana geldi. Şahıslar, ağacı kökünden söktü. Polis ve belediye ekipleri tarafından adli ve idari işlem yapıldı.


Advertisement