Gündem / 25 Mart 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 25 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sorgun Belediye Başkanlığı, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

25.03.2016 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sorgun Belediye Başkanlığı, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Sorgun Meydanı'nda gerçekleştirilecek toplu açılış törenine katılacak Erdoğan, Akdağ Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Bozok Üniversitesi Fahri Doktora Tevcih Töreni'ne iştirak edecek.

(Yozgat/13.15/17.15/ 18.00/ 14.00/ 15.30/) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'da toplu açılış töreni ile Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde "Dost Meclisi Yemeği"ne katılacak.

(Manisa/13.30/ İstanbul/19.00/) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehit Uzman Çavuş Emre Tunca'nın ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından düzenlenen Toplumsal Değişim Sempozyumu'nun açılışında konuşacak, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı İlçe Danışma Meclisi'nde partililere hitap edecek.

(İstanbul/15.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Orta Cami'nin açılışını yapacak.

(Tekirdağ/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Kerkük yakınlarındaki Türkmen kasabası Tazehurmatu'ya DAEŞ tarafından yapılan saldırıda yaralananları, tedavi gördükleri Polatlı Devlet Hastanesi'nde ziyaret edecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Artuklu Üniversitesi Ankara tanıtım programı ile "Milli Eğitimde Sivil Toplumun Rolü" konferansına katılacak.

(Ankara/14.30/Konya/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek, koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Malatya/18.15/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışına katılıyor.

(Bursa/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gazetecilerle bir araya gelecek, Yeni Sanayi Oto Sanatkarları Odasını ziyaret edecek, Mimar Sinan Semt Polikliniği temel atma töreni ile Mevlana Mahallesi Semt Konağı açılışına iştirak edecek, Kayseri OSB 14. Olağan Genel Kurulunda bulunacak.

(Kayseri/10.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rekabet Kurumunun kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ahilik Ekseninde Göçmen ve Suriyeli Mültecilerin Sosyo-Ekonomik Yöntemlere Erişiminin Sağlanması Projesi" kapsamında meslek edindirme programları merkezinin açılış törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında konuşacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, mart ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Belçika'yı ziyaret edecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinin, Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic'i 40 yıl hapse mahkum etmesinin yansımaları izlenecek.

(Lahey) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin ve Filistinli mültecilerin yaşadığı kampları ziyaret edecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlattığı Musul operasyonu izlenecek.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar ve çatışmaları sonlandırmaya yönelik müzakerelerle ilgili gelişmeler takip edilecek.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Silvan Selahattin Eyyubi Camii'nde Cuma Hutbesi irat edecek.?

(Diyarbakır) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edilecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 7. yılında Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında anılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 12. haftasında E Grubu'nda Cedevita- Fenerbahçe, Anadolu Efes-Unicaja Malaga maçları yapılacak.

(Zagreb/20.00/İstanbul/21.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final rövanş maçında Abdullah Gül Üniversitesi, deplasmanda Fransa'nın Tango Bourges Basket takımıyla karşılaşacak.

(Bourges/20.00)

ÖZEL HABER

1- Çevre ve Şehircilik Bakanlığından "siber güvenlik" merkezi

Bakanlık, siber saldırılara karşı tedbir almak amacıyla Yeni Nesil Veri Merkezi ve Siber Güvenlik Operasyon Merkezini hayata geçirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı: "Bu merkezimizin hedefi kamu kurum ve kuruluşlarımıza örnek teşkil edecek bir siber güvenlik alt yapısı oluşturarak, hem farkındalığı artırmak hem de çok popüler olan, gündemimizde konuşulan siber güvenlik alanında milli teknolojileri geliştirerek hizmet sunmaktır"

"Teknoloji çok geniş bir alan her geçen gün yeni siber saldırılar ortaya çıkıyor. Dün çözdüğünüz bir siber saldırı yarın bambaşka boyuta geliyor. Biz bu tür siber saldırılara karşı alınabilecek bütün tedbirleri alıyoruz"

(Nevin Yıldız Gündoğmuş/Ankara)

2- "Şu an sanki oğlum da operasyonlara katılıyor"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör operasyonuna, iki yıl önce ilçe merkezinde iki arkadaşıyla şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin adının verilmesi, ailesini hem duygulandırdı hem de gururlandırdı

- Baba Duran Gülle: "Şu an sanki oğlum da operasyonlara katılıyor. Ramazan şehit oldu ama devleti, vatanı için mücadele veriyormuş gibi geliyor"

- "Operasyondan sonra gidip güvenlik güçlerinin gözlerinden öpmek, sarılmak, kucaklamak istiyorum. Oğlum şehit olduğu için gurur duyuyorum. Bayrağımız evladımızdan önce gelir"

(Metin Bolat/Konya)

3- Gökdelenlerin arasındaki çadırlarda çocuk olmak

- Türkiye'de kamplarda verilen imkanlardan yararlanmak istemeyen ve İzmir'e gelen Suriyeli sığınmacılardan bir kısmı gökdelenlerin bulunduğu bölgelerde kurdukları derme çatma çadırlarda kalıyor

- Yüksek binaların arasında toprak üzerine serilen döşeklerde uyuyan sığınmacı çocuklar, bisiklet ve oyuncak bebek hayali kuruyor

- Sığınmacılardan 5 çocuk annesi Ayşe Cuma: "Çadırlar soğuk, su yok. Yıkanamıyoruz. Bir ev istiyoruz"

(Gülcan Kaplan/İzmir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelindeki arı kovanı sayısı ve bal üretimi hakkında bilgi verildi.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.


Advertisement