Gündem / 26 Mayıs 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 26 Mayıs 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak, İstanbul Emniyet Teşkilatı mensupları ile iftar programında bir araya gelecek.

26.05.2018 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak, İstanbul Emniyet Teşkilatı mensupları ile iftar programında bir araya gelecek.

(Erzurum/14.00/İstanbul/20.32) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin JW Marriott Otel'de yapılacak Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Millet ve Erikli Mahallelerinde ziyaretlerde bulunacak, Yıldırım ilçesinde sokak iftarına katılacak.

(Bursa/16.00/18.00/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısına katılacak, valiliği, büyükşehir belediyesini ziyaret edecek, iftar ve Diyar-ı Huzur programına iştirak edecek.

(Diyarbakır/15.00/17.00/17.30/19.30/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Mehmet Akif Ersoy Ku¨ltu¨r Merkezi'nde düzenlenecek 27. Do¨nem Milletvekilligˆi Aday Tanıtım Programı ve partisinin il başkanlığında yapılacak Genis¸letilmis¸ SKM Toplantısı'na katılacak.

(Kahramanmaraş/13.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, Akçadağ ilçesinde ziyaretlerde bulunacak, Battalgazi Belediyesi iftar programına iştirak edecek.

(Malatya/13.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Birleşik Kamu-İş, Kamu Emekçileri Sendikaları ve Memur Sendikaları konfederasyonları ile Türk Tabipleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları birliklerini ziyaret edecek.

(Ankara/12.30-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek partisinin "Aday Tanıtım Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bartın'da Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret edecek, Kültür Müdürlüğü'nde Aday Tanıtım Programı'na katılarak basın toplantısı düzenleyecek. Zonguldak'ta Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı ve Aday Tanıtım Toplantısı'na iştirak edip Kozlu ve Ereğli seçim koordinasyon merkezlerinin açılışlarını gerçekleştirecek olan Özlü, Göynük'te de 31. Akşemsettin Hazretlerini Anma Günü etkinliklerine ve iftar programına katılacak.

(Bartın/11.00/12.00/Zonguldak/14.00/15.00/16.00/Bolu/18.30/20.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anemon Otel'de Denizli Makina Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) üyeleriyle bir araya gelecek. Uşak'ta iftar programına katılacak olan Zeybekci, Ramada Otel'de iş dünyası temsilcileriyle toplantı yapacak.

(Denizli/16.00/Uşak/20.22/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirecek, Demiryol İş Sendikasının geleneksel iftar programına katılacak.

(Malatya/13.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Gürcistan Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılacak.

(Tiflis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 27. Dönem Milletvekili Tanıtım Programı'na katılacak.

(Rize/17: 00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İspanya'nın Real Madrid ile İngiltere'nin Liverpool takımları Ukrayna'nın başkenti Kiev'de karşı karşıya gelecek.

(Kiev/21.45) (Fotoğraflı)

3- Galatasaray Kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

- Mevcut başkan Mustafa Cengiz'in yanı sıra Dursun Özbek, Ozan Korkut ile Ali Fatinoğlu, sarı-kırmızılı kulübün yeni dönem başkanı olabilmek için kongre üyelerinin karşısına çıkacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Kaçak geçiş cezalarına indirim yürürlükte

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Devletin sorumluluğunda olan köprü ve otoyollarda bugüne kadar yaklaşık 7,5 milyon kere ihlal söz konusu. Karayollarının işlettiği otoyol ve köprülerdeki bu anlamda cezai rakamlar da 950 milyon lira civarında"

"Dün yürürlüğe giren kanun ile karayollarında geçiş ihlaline ilişkin para cezaları yüzde 60 azaltılacak. Herhangi bir başvuruya gerek kalmadan otomatik olarak cezalar düşecek"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- DEMOKRASİNİN İNFAZI: 27 MAYIS

GRAFİKLİ - Milletin adamı Adnan Menderes

- Merhum Başbakan Adnan Menderes, "Yeter söz milletindir" diyerek çıktığı siyaset yolunda gerçekleştirdiği demokrasi hamleleri ve kalkınma atılımlarıyla Türkiye'nin önemli siyaset isimleri arasında yer aldı

- Demokrasiye olan inancını "Dörtlü Takrir" ismiyle cumhuriyet tarihine geçen ve CHP parti tüzüğündeki antidemokratik ilkelerin kaldırılmasını talep eden önergeye imza atarak gösteren Menderes, bu inancını Demokrat Parti iktidarında da sürdürdü

- "Arapça ezan okuma yasağını" kaldırarak dini özgürlüklerin önünü açan Menderes'in politikalarıyla ekonomide kalkınma dönemine giren Türkiye'de, serbest piyasa ekonomisine geçişe hız verildi, tarımda makineleşme çalışmaları başladı

- Demokrasiye vurulan ilk darbede idam edilen Menderes, Türk halkının zihninden silinmeyen siyasi liderlerden biri oldu

(Aynur Ekiz/Ankara)

3- Borsadaki şirketlerin karı ilk çeyrekte 17 milyar lirayı aştı

- Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi altında işlem gören şirketlerin net karı, bu yılın ilk çeyreğinde 17 milyar 236,9 milyon lira oldu

- BIST 100 endeksi altında işlem gören ve bilanço açıklama dönemi kapsamında finansal sonuçlarını paylaşan 92 şirketten 65'i net kar, 27'si net zarar elde etti

- Garanti Bankası, ilk çeyrekte elde ettiği 1 milyar 996,3 milyon liralık net kar büyüklüğü ile borsadaki şirketler arasında ilk sıradaki yerini korudu

- Geçen yılın ilk çeyreğinde 547,6 milyon lira düzeyinde bulunan net karını 2018'in aynı döneminde 867,3 milyon liraya çıkaran Emlak Konut, net kar artışında zirveye yerleşti

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 26 Mayıs 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.


Advertisement