Gündem / 27 Kasım 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 27 Kasım 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kuruluna başkanlık edecek.

27.11.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kuruluna başkanlık edecek.

(Ankara/11.45/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve İYİ Partinin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.45/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ATO Meclis Salonu'nda Star Şehir Buluşmaları toplantısına katılacak.

(Ankara/19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2017 yılı çevre koruma harcama istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.

(Riyad/Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna ile Rusya arasında Azak Denizi'nde yaşanan gerginlik izleniyor.

(Kiev/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Sancaktepe şehitleri uğurlanıyor

İstanbul'daki helikopter kazasında şehit olan Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ve Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli Ankara'da, Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever Bursa Osmangazi'de, Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan da Bitlis Güroymak'ta düzenlenecek törenlerle son yolculuklarına uğurlanacak.

(Ankara/Bursa/Bitlis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

Darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 kişinin yargılandığı dava, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde sürdürülecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davaya Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin, 14'ü eski polis 114 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görülecek.

(İstanbul/10.30)

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da yer aldığı 60 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Bursa/10.00)

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, aralarında katiplerin de bulunduğu 94 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Bursa/10.00)

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eskişehir yapılanması"nda yer aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 58 sanığın yargılanması sürdürülecek.

(Eskişehir/09.30)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta E, F, G ve H gruplarında yapılacak maçlarla başlayacak. (Fotoğraflı)

2- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile 28 Kasım Çarşamba günü oynayacakları D Grubu 5. hafta maçı öncesi, müsabakanın oynanacağı RZD Arena'da basın toplantısı düzenleyecek.

Sarı-kırmızılı takım maçın hazırlıklarını aynı statta yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Moskova/18.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli ve müşterek bahis oyunlarının özel hukuk tüzel kişilerine yaptırılması ihalesi düzenlenecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Voleybolda Erkekler CEV Kupası 16'lı final turu ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fransa ekibi GFC Ajaccio ile deplasmanda karşılaşacak.

(Ajaccio/22.00)

5- Voleybolda Kadınlar CEV Kupası 16'lı final turu ilk maçında Galatasaray HDI Sigorta, Romanya temsilcisi CSM Targoviste ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Targoviste/19.00)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi 8. hafta maçında VakıfBank, Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas ile VakıfBank Spor Sarayı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbolda Erkekler Süper Lig 4. hafta erteleme maçında CIP Travel Antalyaspor-SELKA Eskişehir Hentbol, 9. hafta erteleme maçında ise Beşiktaş Mogaz-1955 Batman Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Antalya/17.00/İstanbul/19.00)

ÖZEL HABER

1- "Kurumlar ve bireyler afete hazırlıklı olmalı"

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu:

"(Acil durumlar, olağanüstü durumlar için ne yapabilirim, böyle bir durum olduğunda ne yapmam gerekiyor?) diye hem bireylerin hem de kurumların hazırlık yapması gerekir. AFAD olarak afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında çalışmalar yürütüyoruz ama belki de en önemli faaliyetlerimizden birisi toplumu, diğer kurumları bu anlamda harekete geçirmek"

"Vatandaşlarımıza, özellikle çocuklara bu güvenli yaşam ve afet kültürünü vermemiz gerekiyor. Türkiye bulunduğu coğrafya sebebiyle bir afet ülkesi"

(İbrahim Yozoğlu/Sakarya)

2- MEB, "TIMSS" için yeni yol haritası hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, 4. ve 8. sınıf öğrencilerinin matematik ve fen bilimleri derslerindeki bilgi ve becerilerini ölçmeye yönelik, gelecek nisan ayında yapılacak Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'na yönelik hazırlık çalışmaları başlatıldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer:

"TIMSS 2019 uygulamasının ilk kez elektronik ortamda uygulanmasından dolayı bu yılki çalışmalar daha fazla önem arz ediyor"

"Örneklemde yer alan illerde, görevli il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul yöneticileri ve branş öğretmenlerine yönelik eğitimler düzenleyeceğiz"

"Uygulamada yer alacak öğrencilere yönelik bilgilendirme yapacağız"

(Selma Kasap/Ankara)

3- "Bilişim sistemleri önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni bir dönüşümden geçecek"

Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölgesi IT İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Demirkol:

"Bilişim sistemleri önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni bir dönüşümden geçecek"

"Günümüzde dijital dönüşümünün en önemli iki parametresi dijitalleşme ve enerji"

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 27 Kasım 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.


Advertisement